• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
Re: Vladimirec

Vec sam vam naporan,zapremina rezervara(to sve znam za mali IMT pa da vidim kako je kod ovog) goriva,koliko ide ulja u motor,na koliko sati zamjena i td.?

V

VTZ

Guest

suljos kaže:
Vas dvojica imate taj traktor,do sada sam skrušeno slušao vaša izlaganja.Dali možete reći osnovno,koliko je težak,koje snage ima na raspologanju pri kupovini(mislim na izvedbe koje se nude),zapremina rezervara goriva,ulja u motoru(na koliko sati je predvidjena izmjena)koje ulje u HR je predvidjeno za njega,tako diferencijal i hudraulika?

Teško je nekome uopće objasniti ponudu Ruskih traktora, jer imaju više tvrornica, modela, svega i svačega.. Osnovno je shvatiti da Belarus MTZ nije Rus, jer radi se od drugom narodu i drugoj državi.

Traktor teži oko 2000 kg, pa na više (oni s duplom vućom). Snaga je također promjenljiva kategorija, postoje motori raznih zapremina, 4 konja može se podići snaga odvrtanjem količine goriva na samoj Bosh pumpi, a može se montirati i veća pumpa.

Ulja motornog 7,5 l u mašini, 10 l hipenola u mjenjaču i 10 litara motornog ulja u hidraulici. Zapremina rezervoara 50 litara, ja ima dosta šire gume od onih original ruskih, vozim se oko 25 kmh po asfaltu.

Ulje u motoru se mijenja prema specifikaciji proizvođaća ulja, dakle može i na 200 rs, iako se preporuča na 150 rs ili jednom godišnje.

V

VTZ

Guest

alen28 kaže:
Vidim na slikama da imaš onaj standardni priključak za kipericu? jel si ga dobio sa vtz ili si sam slagao?

Dobio sam ga kod kupnje, jedino kaj je on predviđen da bude zakopčan za rukavce hidraulika, umjesto poluga vuče. Stoga sam ja kuku za prikolicu sajlom objesio za kučište, tak da mi ona ne ovisi o položaju hidraulika.

I moj guta sve kaj mu se natoči, a s ovim plavim dizelom naprosto leti.. :lol:

V

VTZ

Guest

A to sam sam ja montirao! Na dolaznu cijev ti pašu fitinzi od vodovoda, ja sam stavio dva koljena da mi priključnica bude tamo gdje je najpristupačnija. Ali sama priključnica ima malo finiji navoj, pa sam zadnji fiting odnio k tokaru, koji je malo prepravio taj navoj, i sad sve odlično radi..

V

VTZ

Guest

Treba ti standardna priključnica, nešto fitinga i malo kudelje. Sutra pogledam kako sam ja to izveo, više se ne sjećam što sam sve zašarafio od fitinga, ali inače to je pola sata posla! ;)

V

VTZ

Guest

Alene, evo kako sam ja montirao hidrauličnu priključnicu, na cijev s desne strane. Postoji još jedan izvod s lijeve strane, ali dvije priključnice mi za sada nisu potrebne...

IMG_6976.jpg

IMG_6977.jpg

IMG_6979.jpg

Znači treba ti koljeno (90 stupnjeva) s dva ženska navoja, koljeno s jednim muškim i jednim ženskim navojem, i na kraju dupli nipl, na kojem jedan navoj moraš dati preraditi u finiji. Čini mi se da je sve promjera pola cola, ali nisam siguran, pa provjeri prije montaže! Spojeve sam prebrtvio kudeljom, za sada još nijedna kap ulja nije izašla na spojevima!

V

VTZ

Guest

Lance na polugama za vuču preuredio sam odmah čim sam kupio traktor. Stavio sam nove duže španere, a nosač na koju su lanci učvrščen je na kučište poluosovine, i razuprt na još dvije strane, tako da niti kod najjačih udaraca nema savijanja nosača prema gore, ili prema sredini traktora.

IMG_6955.jpg

IMG_6978.jpg

R

Ratarko

Guest

:shock: :shock: :shock:
To je traktor !
Spojio si sa običnim vodovodnim cijevima hidrauličnu priključnicu !
Ta cijev što je ostavljena na traktoru , za čega je ona služila i da li je na njoj bio navoj ?
Da li ti se ukrućuju španeri pri dizanju i spuštanju odnosno da li ti je nosač španera u istoj visini sa bolcnom koji drži polugu hidraulika . Meni se na IMT 539 uvijek španeri malo ukrućuju kada podižem hidraulik ... :|

V

VTZ

Guest

Ratarko kaže:
:shock: :shock: :shock:
To je traktor !
Spojio si sa običnim vodovodnim cijevima hidrauličnu priključnicu !
Ta cijev što je ostavljena na traktoru , za čega je ona služila i da li je na njoj bio navoj ?

Postoje dvije cjevi, obje su spojene na hidraulični razvodnik u kabini, namjenje su za potrebe upravljanja priključenim hirauličnim uređajima, kiperica, berač, plug i slično. Jedino što na kraju imaju samo navoj i čep, pa treba pripasati priključnice. A ljudi s bune, kao - u kabini ima previše kojekakvih ručica.. :roll: Kao da je teško odšarafiti one koje ti ne trebaju svaki dan!?

Ratarko kaže:
Da li ti se ukrućuju španeri pri dizanju i spuštanju odnosno da li ti je nosač španera u istoj visini sa bolcnom koji drži polugu hidraulika . Meni se na IMT 539 uvijek španeri malo ukrućuju kada podižem hidraulik ... :|

Da, i ja sam visinu rupe podesio tako da se u podignutom položaju lanci zategnu, a kad se spusti oruđe, onda imaju malo slobodnog hoda. Za svaki slučaj sam izbušio dvije rupe na nosaču, ali spomenuta verzija pokazala se najboljom.

Kod okretanja i prelaska preko grabica, podignuta oruđa ne kloparaju i ne tuku, kad su lanci zategnuti.

V

VTZ

Guest

To su dvije razupore, da se nosač lanca nebi savijao prema gore ili prema sredini traktora, kod jakih udaraca tanjuračama, ili nečim drugim, zakopčanim na poluge.

Prema gore stavljena je četvrtasta cijev, uprta u ploču na kojoj leži kabina. Vodoravno je vijak-šipka, zašarafljena u jednu od onih rupa na bočnim konzolama za bolcne zadnjih poluga.

V

VTZ

Guest

alen28 kaže:
Moram i nešto napravit sa onim nošačem kuke dolje. Stalno mi se štopa okovina pod traktor zbog toga. Možda ju odrezat...Ali onda mi fali za kuku... Nisam pametan šta napravit osim novo bez doljnjeg djela.

Ja imam noviji model, ne znam kako je izveden tvoj nosač (ako misliš na one dvije bočne konzole na kučištu mjenjača, s rupama za bolcne od vučnih poluga)? Ali ja sam već kod kupnje dobio dosta šire i više zadnje gume, od onih kakve sam viđao na starijim modelima. Sa štopanjem i nabiranjem ispod traktora nemam problema!

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134

e i ja imam "VLATKA"

pazljivo sam procitao ovo napisano do sada

ja mislim da imt 533 i vladimirec nisu za usporedbu to je nebo i zemlja ja traktore dijelim samo u 2 grupe
1-ispravni 2-neispravni
a so se tice kako sam zadovoljan ja sam sa njene prezadovoljan potrosnja mizerija
cijena dijelova mizerija idem redovno na vasar u RUMU i tamo ima rusa koji donese sve origigi i sve jeftino za sve ruske traktore

e sada u mome slucaju ja sam ga kupio u stanju koje je bilo samo da se baci na staro gvozdje nista ni sa cime nije bilo ali polako sam ga sredio

-hidraulika je jaaaaako pouzdana (nova pumpa 20 evra i radni ventil 10 evra)
-paljenje nenormalno bez dekompresora a imam grijac koji nikada nisam upotrijebio, ljeti palim sa akumulatorom od 36 AH da da dobro ste culi sa 36AH i to ako u nekoga ne pali ni sa baterijama od tenka ja mislim da to nije do modela to je kako je vec neko prije naveo do vlasnika
-mjenjac nikada nije iskocio i ne zvrci u saltanju (licno sam ga otvarao i mijenjao neke zupcanike)
-volan ok nisam imao problema prepakujes krajnice (setovi kostaju 5evra za 4 krajnice)
- e sada motor nisam zadovoljan sa snagom

u ovom dijelu trazim malo pomoci zamijenio sam klipove,karike,ventile,vodjice ventila,dizne,bosch pumpu nosio sam na sto covjek kaze 100% dobra
cilindri su dobri sve je ok filteri novi radi kao sat ali jednostavno NEMA SNAGE ili se to meni cini posto imam MTZ-52 pa sam se navikao na vecu snagu :scratch

stelovao sam paljenje ali nisam ti ja neki za to
sumnjam na uzubljenje bregaste osovine da nije to neko pre mene zeznuo
nisam otvarao cijeli motor posto mi je pritisak ulja 4 bara nisam imao ni potrebu da ga otvaram

znaci motor radi uredno ali nema snage POMAGAJTE

T

Tonxy

Guest

imas slican problem kao i ja!!
no meni nije velika greska samo dizne!!
neznam o cem se radi kod tebe!! dali imas neke pretpostavke o sem se moze raditi? dali dajer kakve signale?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134

prijatelju imao sam ja i pre jednog i cepao je kao lud ovaj ore u prvoj druga nema sanse (jednobrazac) a komsija sa istim plugom ista njiva cepa kao lud 3 4

osjetno nema snage stelovao sam paljenje na ovoj ploci ispod pinjona i mala pomijeranja se mnogo odrazavaju na radu jel to normalno kada nastelujem prvu kap sa pumpe na tacku paljenja nemoze da upali (jel prva kap onaj dio kada nivo tek pocinje da se dize sto ja mislim ili je to mozda onaj dio kada je kraj doziranja )

a sumnjam na paljenje , ili da je neko pogresno uzubio bregastu, ili stelovanje ventila (kako se steluju)

sve ovo sto pitam ispada da sam neki laik ali samo provjeravam znanje mozda sam ja nesto sjebao

ne sikti na usis znaci ventili nisu napregnuti moram ih prestelati ponovo posto sam ih nastelao kada sam sastavljao i sada bi bilo pravo vrijeme za ponovo

i da napomenem zupcanici od prve brzine su 39 19 15 znaci brzi stepen prenosa zeznuo sam se kada sam kupovao nisam znao da postoji 42 18 14 i veca je redukcija prve brzine i taj komplet kosta oko 75 evra a ja sam svejedno kupovao taj komplet osim onoga od 15 taj je od radne brzine (one spore)

V

VTZ

Guest

Evo, pokušat ću pomoći koliko znam, jer ja sam kupio novi traktor, na motoru ili mjenjaču nisam do sada radio ništa drugo osim zamjene ulja, podešavanja zazora ventila, i čišćenja sistema ubrizgavanja goriva. Bosh pumpa kod mene do sada nije još taknuta, iako u uputstvu piše da postoje vijci za neka fina podešavanja, između ostalog može se povećati količina nafte, a time i snaga do 4 KS.

Danas se ti modeli zovu T 30-69 i T 30-70. Ovaj drugi ima prednju vuću i hidro volan. Na istom motoru, jednakog volumena taj model ima ugrađenu veću Bosh pumpu, snaga tog motora je 6 KS veća, 40 KS. Ja bih nabavio tu pumpu, posebno ako bi bilo prilike kupiti je povoljno od Rusa.

savoris, razvod između radilice i ostalih osovina izveden je sa zupčanicima. Ne vjerujem da je to na tvom traktoru uopće otvarano, osim ako netko nije radio neke jako velike zahvate. Bregasta je ugrađena u bloku (nije OHC), pa ako se i mijenjaju cilindri s klipovima, taj razvod nema se potrebe uopće otvarati.

Kad je sistem goriva dobro podešen i čist, ispravne dizne, zazori ventila podešeni na max. vrijednost, tada motor mora vrlo oštro odgovoriti na naglo dodavanje gasa. Ja barem jednom na godinu u naftu stavim aditiv za čišćenje sistema ubrizgavanja, i rezultati se prilično osjete. Motor postane življi, trenutno reagira i nema puno zacrnjenja dima na izlazu.

Ako ti mašina normalno pali, znači da je raspršivanje goriva normalno, a snaga ovisi o količini ubrizganog goriva, ali i o trenutku ubrizgavanja. Moguće je da je netko nešto mijenjao na prirubnici pogona ubrizgavanja Bosh pumpe, pa bi to trebalo ponovno podestiti.
U onim starim priručnicima, kad je uvoznik VTZ-a bila neka firma iz Vojvodine, imaš vrlo detaljan opis svih mogućih podešavanja, pa i Bosh pumpe. Pokušaj negdje nabaviti taj priručnik!

V

VTZ

Guest

Evo Alene, danas ujutro sam slikao, pa da počnemo:

IMG_7036.jpg

IMG_7038.jpg

IMG_7039.jpg

Osnovna stvar - početak lanca morao bi biti učvršćen negdje blizu osi (pravca) bolcna na kojima su poluge za vuču. Ja sam ispod dva donja vijka koji drže bočne reduktore pripasao ploču (izbušene rupe po mjeri vijaka, ploča izbrušena tako da se može pripasati).

Na tu ploču, koja se spušta cca. 5 cm ispod reduktora navaren je L profil. Na kraju L profila navarena je druga ploča, prema dolje. Na njoj su izbušene rupe za učvršćenje lanca. Da se sve to nebi savijalo, stavio sam razuporu prema gore, i prema sredini.

Ne tvrdim da ne postoje bolja ili jednostavnija rješenja, ovo sam rješio onako kako sam u tom trenutku mislio da je najbolje..

V

VTZ

Guest

Skicirao sam malo u MS Paintu kako sam ja to izveo, da si lakše predočiš:

plocazavuca.jpg

Ovo nemoj uzimati kao nacrt, točne mjere i proporcije moraš sam ustanoviti..

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134

vtz da ta ploca je pomijerana ali neznam kako se podesava taj ugao predpaljenja

sto se tice prirucnika mogu da pozajmim od coveka ali je na ruskom moze li mi neko to da prevede da skeniram i postavim ne razumem ni rec ruskog :(

Najnoviji postovi

Na vrh