• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

V

VTZ

Guest
Re: Vladimirec

savoris kaže:
vtz da ta ploca je pomijerana ali neznam kako se podesava taj ugao predpaljenja

sto se tice prirucnika mogu da pozajmim od coveka ali je na ruskom moze li mi neko to da prevede da skeniram i postavim ne razumem ni rec ruskog :(

Ja sam bio jednom posudio tu knjigu od vlasnika, koji je valjda još 70-tih kupio traktor, čini mi se da je uvoznik iz Novog Sada. Kompletna knjiga bila je prevedena s ruskog jezika. Samo sam letimično pregledao taj dio o podešavanju pumpe, ostala mi je u sjećanju nekakva ploča- prirubnica s puno rupa, koja se može zakretati i podešavati paljenje. Probaj skenirati taj dio, možda nešto odgonetnemo..

V

VTZ

Guest

alen28 kaže:
Hvala! Morat ču malo drugačije to izvesti jer nisu isti rukavci... Bitna je ideja. Tvoj je novija tipa?

Da, moj je novijeg tipa, ali ne vjerujem da u tom dijelu (oko bočnih reduktora i rukavaca) ima bitnih promjena! Ono gdje vidiš vijke na rukavcima, to sam ja naknadno bušio rupe na donjem dijelu rukavaca, i zašarafio još po jednu ploču, i onda je navario na ploču, koju sam ranije već montirao gore. Ako ćeš izvodit razupore, onda taj dio zaboravi, to ti neće trebati!

Ja sam sve to izvodio u etapama, dodavao dijelove po potrebi.

V

VTZ

Guest

Meni do sada ništa nije puklo! Glavna nosiva ploča zašarafljena je na dva najdonja vijka, s kojima su reduktori učvršćeni na rukavce. Ti vijci imaju na svakom kraju drugačiji navoj, fini navoj ide u provrt - rupu na reduktoru. Budući da se stavlja ploča, postojeći vijci bit će prekratki, pa je najbolje nabaviti četiri takva (1 cm duža) vijka, s finim metričkim navojem. Važno je da ti vijci budu čvrsto pritegnuti, i osigurani od otpuštanja.

V

VTZ

Guest

Ili mu ispustit zadnje gume, ili skinuti krov s kabine, tako da može u radionu... Ali po ovoj hladnoći to baš nije ugodan posao.. Moj je parkiran stalno u zatvorenom prostoru, boja na traktoru još je kao nova, jedino su poluge hidraulika već dosta izgrebane, i prefarbat ću ih prije proljeća.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,410

VTZ kaže:
Ili mu ispustit zadnje gume, ili skinuti krov s kabine, tako da može u radionu... Ali po ovoj hladnoći to baš nije ugodan posao.. Moj je parkiran stalno u zatvorenom prostoru, boja na traktoru još je kao nova, jedino su poluge hidraulika već dosta izgrebane, i prefarbat ću ih prije proljeća.

Jedino skidanje krova mu pomaže! Ovo sa spuštanjem guma ne, jer mu ne smeta dolje nego gore ;) :lol: :lol:

V

VTZ

Guest

ZJ kaže:
Jedino skidanje krova mu pomaže! Ovo sa spuštanjem guma ne, jer mu ne smeta dolje nego gore ;) :lol: :lol:

O tome bi se dalo diskutirati, jer ako ga gore poravnaš tako da prolazi ispod štoka, onda vidiš da je dolje previsok.. :scratch :lol: :?:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,410

VTZ kaže:
ZJ kaže:

O tome bi se dalo diskutirati, jer ako ga gore poravnaš tako da prolazi ispod štoka, onda vidiš da je dolje previsok.. :scratch :lol: :?:

Vi'š, vi'š :scratch :lol: :lol:

V

VTZ

Guest

Parkiraš traktor ispred vrata, skineš mu zadnje kotače i spustiš ga na... (nešto :scratch ).. i uguraš u radionu.. :roll:

Č

Čugi

Guest

VTZ kaže:
Parkiraš traktor ispred vrata, skineš mu zadnje kotače i spustiš ga na... (nešto :scratch ).. i uguraš u radionu.. :roll:
Na paletar. ;)

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134

ynaci rijeseno samo ti sada fali malo volje :roll: :mrgreen:

R

ROKI

Guest

VTZ za tržište SAD-a pod nazivom Belarus 250.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

R

ROKI

Guest

VTZ sa utovarivačem.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

V

VTZ

Guest

Evo Rusa koji ne troši ulje u motoru, niti ga ne ispušta oko sebe.. ;)

IMG_7325.jpg

IMG_7326.jpg

IMG_7327.jpg

V

VTZ

Guest

Gume su 12,8x24, podešavanje širine je kao na Fergusonu, a moglo bi se podesiti i šire.. Te gume sam dobio s traktorom, nisu više one uskke i niske, kakve su ranije bile montirane na VTZ.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134

alen28 kaže:
Evo ljute pile! Gledaj i plači!
ovo je bruka od traktora
jedini rus koji mi je odvratan

NHF moj ukus tako kaze lijepa je zamisao samo lose sprovedeno u djelo

B

Bobo

Guest

Ima ga moj kolega... U pocetku je pricao samo najbolje o njemu... DEUTZ motor, bla bla bla...

Bio prije par dana kod mene i ja ga pitam za taj VTZ, kako je rijesio onaj razvodnik za hidraulik, sto je imao lose obradjen, kaze on NIKAKO! U njega vise ni kune ne da, jer mu je vise preko gleva stalnog sarafanja i popravljanja tvornickih gresaka... Sad kad pare od vinograda sjednu, otici ce i okapariti pravi vinogradarski traktor od nekih 90ks i gotovo... nece se vise s ovim muciti...

Pisao sam i prije i slao slike tog traktora pa je glupo da trosim rijeci na njega...

P.S. Ovo NISU moji subjektivni dojmovi, vec prenosim kolegine rijeci, tugu i jad...

V

VTZ

Guest

Bobo kaže:
P.S. Ovo NISU moji subjektivni dojmovi, vec prenosim kolegine rijeci, tugu i jad...

Bobo, pa ne znam što može biti veča tuga i jad, nego kad ti NOVI motor na traktoru troši ulje i izbacuje dim od sagorjevanja ulja... Upravo to si ti pisao, morali ste raskapati novi motor, tražiti kvalitetnije karike i šta ti ga ja znam... Samo prenosim tvoje riječi, valjda se stanje sad nešto popravilo, ali to je daleko od onog kakvo bi trebalo biti kod novog traktora!

Ja na svojem VTZ-u provjeravam ulje jedino kod izmjene, nakon toga mogu ga tjerati godinu dana, bez straha da bih morao dolijevati potrošeno ulje. A to što tebi priča tvoj kolega o VTZ-u, netko drugi bi riješio za pet minuta, ili pola sata... Ja poznajem vlasnike koji su prezadovoljni VTZ Tornadom, jedino ti uvijek uspiješ od buhe napraviti slona, a i obrnuto.

Da sam na tvojem mjestu, ja bih novi traktor koji dimi ulje vratio prodavaču. A ti se hvališ njime, a druge kritiziraš.. Radije se upitaj što će biti s tim motorom, kad bude imao 2000 ili 5000 r.s.?

V

VTZ

Guest

alen28 kaže:
Ja na rusu i negledam ulje.....

A Bobo stalno piše o tom svom kolegi, koji valjda otkako je kupio traktor, nije uspio riješiti problem curenja ulja na nekom mjestu, i slične bezvezarije... To je ono što ih ne uče na fakultetu, treba malo uključiti mozak, i prilagoditi traktor svojim potrebama. Ja bih ono grijanje kabine pomoću posebne pumpe i ulja, još prvi dan demontirao s traktora, kao i sve drugo što mi ne treba. Nije potrebno puno inteligencije za složit dobar traktor, jedini uvjet je da motor ne troši ulje od prvog dana!

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272

a kakav je to traktor di ti odma prvi dan moras sarafat i lupat po njemu, razmontirat i razvlačit kablove, crijeva? :scratch :| :?

V

VTZ

Guest

TX75 kaže:
a kakav je to traktor di ti odma prvi dan moras sarafat i lupat po njemu, razmontirat i razvlačit kablove, crijeva? :scratch :| :?

Vjeruj mi na riječ, puno je bolje i lakše skidati s njega višak dijelova, nego raskapati motor i tražiti kvalitetnije karike! :scratch :lol:

Najnoviji postovi

Na vrh