• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

B

Bobo

Guest
Re: Vladimirec

Nije rijec o 549... jer je on i kad trosi ulje jos uvijek bolji od koleginog VTZ-a

U vunogradu taj traktor vuce deponator za gnojivo s dva tijela, sto ce treci slicno podrivanju, i to na nekih 50cm... ide vatra na auspuh kad ga stisne...

Prednja vuce mu se raspala, a onaj razvodnik je htio skidati, no previse mu je posla, a i zivaca bi ga kostalo...

Ne pravim od buhe slona, vec sam postavio slike gore, i taj traktor je jednostavno los... Kolega iz Podgorda kraj pozega takodjet ima VTZ traktor, samo veci model... motor mu je mastan od prvog dana, no njega to ne brine previse, glavno da on ore tamo gdje drugi ne mogu...

Ruski traktori su dobri i to je cinjenica... moze biti da je kolega dobio bes neki musicavi traktor, ali takodjer ga on i forsira... preko 1000 sato godisnje debelo s njim okrene, a ima jos 2 traktora uz njega...

To sa svojim ne napravis ni 500, i polako ga vozis, dok ovaj ne stigne polako napraviti nista... U vinogradu odvrne gas na iber i ne pusta ga jer drugacije ne moze.. preslab mu je motor za te poslove.

Ne volim kad me se izvlaci iz konteksta, no znam sto se s tim traktorom radi i kako, te tvrdim da niti jedan drugi traktor te snage to NE MOZE, osim drugog ruskog...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134

evo i utisci od moga strica za taj traktor

pukao po pola na spoju motor mjenjac (sa obije strane)
lamela mijenjana na malo sati korpa se raspala
kocnica nema
prednja vuca kasni sa ukljucivenjem debelo kasni nekada cak nece ni da je ukljuci
kabina sranje mnogo stakla mnogo nabudzena bez potrebe
mnogo plastike sto je nepojmljivo za ruske traktore
nepregledan pozadi
znaci mnogo nedostataka za jako mlad traktor

ma ima toga jos mnogo samo nemozem da se sjetim
pa zamisli ti sad on trazi da proda ovaj traktor da bi kupio nekog matorog MTZa ko mene

jedino mu je volan tj upravljacki mehanizam strasno dobar volan se naginje po radijusu

moje misljenje jako dobra zanisao traktora ali jako lose sprovedeno u djelo

B

Bobo

Guest

savoris kaže:
pa zamisli ti sad on trazi da proda ovaj traktor da bi kupio nekog matorog MTZa ko mene

jedino mu je volan tj upravljacki mehanizam strasno dobar volan se naginje po radijusu

moje misljenje jako dobra zanisao traktora ali jako lose sprovedeno u djelo

Slozio bih se s tvojim misljenjem o tome da je ideja traktora dobra, kao i sa stricem da ce bolje proci sa 82.kom. No nikako se ne bih slozio da je dobar upravljacki nehanizam. Kod kolege se cilindar vise izvlaci u jednu stranu nego drugu. isprava je mislio da su krajnici spona drugacije uvrnuti, i probao je na njima ispraviti sto traktor vise skrece u jednu stranu, no nije uspio...

A ima i dvostrani cilindar, sto mi se najvise na tom traktoru svidja.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134

pa bar je lako rijesiti to za namotavajne tockova

ja licno obozavam ruske traktore ali konkretno ovaj 2048 nije uradjen kao ruski traktor vise mi lici kao da su ga kinezi pravili

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134

haha pa ne predetavlja ti to valjda problem

u mene cijelo selo pljuje po mome traktoru (mislim na MTZ) a kad treba nesto da se potegne onda "ajde savo"

ja kada vidim da mi covjek dolazi pred kucu i hvali traktor odmah znas da mu treba neka nenormalna usluga
ali imam ja lijek za takve samo udaram po $ :mrgreen:

V

VTZ

Guest

Razni ljudi, razna iskustva! Jedan moj poznanik kupio je još prvi takav model, čim su uveženi u Hrvatsku, još negdje 90-tih.. Bavi se naveliko ratarstvom i proizvodnjom hrane za stoku, jer ima farmu mliječnih krava, tak da je traktor skoro non-stop u pogonu. Prezadovoljan je s njime, juri po cesti, prednja vuča normalno još i sad radi, vrlo malo troši za svoju snagu, traktor se već jako puno naradio, ali izgleda fino i uščuvano. Na satu ima već blizu 6.000 r.s.

I sad čitam ovo- pukao na pola, nema kočnica, nepregledan pozadi i još svašta... Očito je da mi pričamo o sasvim različitim traktorima, jer nedavno sam bio kod čovjeka i traktor mu je prva liga..

B

Bobo

Guest

Pljujem po VTZ-u i Torpedu, jer cijeli moj kraj to isto radi. KAKO VAM TO NIJE VISE JASNO?!?

Torpeda sam se okanuo, jer su me uvjerili da kod nekih ljudi taj traktor zbilja ima svoju namijenu, dfok za VTZ jos od nikoga osim tebe nisam cuo da je dobar!

Imam 3-4 prijatelja koji mi SVI REDOM govore kako njihovi VTZ traktori NE VALJAJU, pa to prenosim na forum. Ako mislis da je to neka masovna urota protiv ruskih traktora, uvjeravam te da to nije tako.

V

VTZ

Guest

Torpedo je izvrstan traktor, ako se izuzmu oni iz zadnjih godina proizvodnje, kad je tvornica imala probleme i počela raditi nekvalitetno. Svaka usporedba njega i IMT-a za mene osobno je izlišna, jer je Torpedo za dvije klase bolji i ljepši traktor.
Jedino što je serija od 45 KS prelagana za svoju snagu, ali to se lako može popraviti utezima.

O VTZ-u sam već dosta pisao, postoje vlasnici koji su napravili 12 -13 tisuća radnih sati s njime, a najveći zahvat na traktoru bila je promjena kuplug lamele. Htio bih vidjeti IMT koji će izdržati tako dugi vijek korištenja. Argumenti tipa: mojemu frendu curi ulje na spoju crijeva, i za pet godina to nisu uspjeli popraviti, govori nam nešto o "a je to" - "majstorima", a ne o traktoru.. Dječja posla, rekao bih ja.

V

VTZ

Guest

Danas je Rus prvi puta ove godine nastupao u ratarskoj ulozi:

IMG_7468.jpg

IMG_7471.jpg

IMG_7479.jpg

A

agan

Guest

vladimirec je isto krme ore ,vuce ,presa razbacuje stajnak itd ali sve ko lud

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

gdje se mogu nabaviti neke tehnicke specifikacije za ovaj traktor, tipa zazor na ventilima, kolicina ulja u motoru, mjenjacu i sl.
stari je kupio ovaj vladimirec (mislim da je T-25) sedamdeset i neko godiste pa mu je potreban kompletan remont
bio bih zahvalan na bilo kakvim savjetima i pomoci

V

VTZ

Guest

Evo, ja ću ti napisati neke najosnovnije podatke, i količine ulja:

- zazor ventila - 0,3 mm (usis i ispuh)
- pritisak početka podizanja igle u dizni goriva - 170 kp/cm2
- položajni kut ranijeg ubrizgavanja goriva prije GMT - 24-26 stupnjeva
- pritisak ulja za podmazivanje motora 1,5-3,5 bara (minimalno 0,8 bara)

MOTORNO ULJE - ukupno cca. 16 litara
- karter motora - 7 litara
- kučište pumpe za gorivo (Bosch pumpa) - 0,1 l
- prečistač zraka - 1,05 l
- hidraulika 7,5 litara, od toga 5,85 l u rezervoar i 1,65 u sistemu cijevi, pumpe i razvodnika

TRANSMISIJSKO ULJE (Hipenol) - ukupno cca. 15 litara
- kučište mjenjača - 10 l
- završni prijenosi (bočni reduktori)- 2x1,5 l
- kučište pogona hidraulične pumpe - 0,3 l
- kučište volana - 0,75 l

Za glavčine prednjih kotača trebao bi posebnu mast, slično kao ona za podmazivanje homokinetički zglobova na autima.

A

Alen

Guest

VTZ kaže:
Za glavčine prednjih kotača trebao bi posebnu mast, slično kao ona za podmazivanje homokinetički zglobova na autima.

Oš* reč* grafitnu...

J

Juga-Vladimir

Guest

Ovo sto vidite na slici je DT-25( 25ks) kupljen i proizveden davne 1973 godine.
ima preko 5000radnih sati.osim nekih sitnih malih nedostataka i redovnog odrzavanja nije imao nekih vecih kvarova
negove radne obaveze su rasipanje mineralnih djubriva,kultiviranje(spartanje),vuca prikolica,prskanje,branje kukuruza
jednorednim beracem(eko 3500)...
svaki traktor ima svoje mane i prednosti.volan jeste isprva bio problem ali je puzno vijacni prenos zamenjen novim,
curanja ulja i dan danas nema,pali izuzetno dobro i zimi.elnaser je pregoreo zahvaljujuci jednom nespretnom kolsiji,
trosi malo vise od upaljaca(doduse dizela),sto je stariji sve vise radi,o zaglavljivanji nema sta reci pregazio je silna blata
i rupe i uvek je izasao,o njegovoj vucnoj snazi tek toliko vuze berac prikolicu od 5tona punu kukuruza kao i 2 od 2.5 tona
takodje pune sve zajedno doduse ne po zakonima saobracaja nije mu lako ali cuti i vuce!
Obrisan neispravan link. Obrisan neispravan link.

A

ahmet

Guest
Re: Vladimirec T-25a

VTZ kaže:
Evo, ja ću ti napisati neke najosnovnije podatke, i količine ulja:

- zazor ventila - 0,3 mm (usis i ispuh)
- pritisak početka podizanja igle u dizni goriva - 170 kp/cm2
- položajni kut ranijeg ubrizgavanja goriva prije GMT - 24-26 stupnjeva
- pritisak ulja za podmazivanje motora 1,5-3,5 bara (minimalno 0,8 bara)

MOTORNO ULJE - ukupno cca. 16 litara
- karter motora - 7 litara
- kučište pumpe za gorivo (Bosch pumpa) - 0,1 l
- prečistač zraka - 1,05 l
- hidraulika 7,5 litara, od toga 5,85 l u rezervoar i 1,65 u sistemu cijevi, pumpe i razvodnika

TRANSMISIJSKO ULJE (Hipenol) - ukupno cca. 15 litara
- kučište mjenjača - 10 l
- završni prijenosi (bočni reduktori)- 2x1,5 l
- kučište pogona hidraulične pumpe - 0,3 l
- kučište volana - 0,75 l

Ja bih hteo znati dali ima iko katalog za Vladimirec T-25a , voleo bih da imam i ja , ako ima ko poshalitemi ,

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

cemu sluzi ovaj nosac na desnom reduktoru, iznad ploce za blatobran, sta se montira na ovo?
Obrisan neispravan link.
moze li mi neko reci (opisati) kako izgledaju gumice na hidraulicnom cilindru? jesu li to obicne okrugle gumice ili.....?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134

na tome nosacu ti fali gornji dio tj. rucka za kocenje
sluzi za kocenje prikolice putem sajle a ujedno i kao rucna kocnica
ja mislim da pritisce samo desnu kocnicu ali nisam siguran

a sto se tice cilindra i gumica
to su klasicni "O" ringovi sa plasticnim podupiracima i na klipnjacu i u cilindru,nista komplikovano
kako ti kazes obicne okrugle gumice mislim da je vanjski precnik one u cilindru 75mm a one na klipnjaci unutrasnji je 30mm

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

danas susjed htio prodati svog vladimirca i došli kupci.pa me zvao da ga pošlepam da upali,i vukao sam ga nekih 400 metara,i samo kad bi ubacio u brzinu bi bacao ulje na zračni filter... u čemu je problem??

Z

zrine892

Guest

abrkili kaže:
danas susjed htio prodati svog vladimirca i došli kupci.pa me zvao da ga pošlepam da upali,i vukao sam ga nekih 400 metara,i samo kad bi ubacio u brzinu bi bacao ulje na zračni filter... u čemu je problem??

možda ga ti šlepaš naprijed a on u rikverc ubacio..pa sve kontra radi... :blackeye :blackeye :mrgreen:

Najnoviji postovi

Na vrh