• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

A

Alen

Guest
Re: Vladimirec

Kod oranja sa vladimircom .....ko ga nezna...hehe...
Ima na cilindru onaj mali pipac....na klip ide jedan prsten koji se steže sa leptir maticom i klizi po klipu. Kada se postigne željena dubina brazde samo se stane i taj prsten spusti da stisne taj pipac, na taj način se blokira krajnji donji položaj klipa i neide dublj u zemlju. Vrlo jednostavno. Poslikam sutra pa stavim sliku.

Naravno da hidraulika mora biti u "plivajučem" položaju. :!:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,133

Alen kaže:
Kod oranja sa vladimircom .....ko ga nezna...hehe...
Ima na cilindru onaj mali pipac....na klip ide jedan prsten koji se steže sa leptir maticom i klizi po klipu. Kada se postigne željena dubina brazde samo se stane i taj prsten spusti da stisne taj pipac, na taj način se blokira krajnji donji položaj klipa i neide dublj u zemlju. Vrlo jednostavno. Poslikam sutra pa stavim sliku.

Naravno da hidraulika mora biti u "plivajučem" položaju. :!:

tacno za to sam zaboravio
mada ja to ne koristim posto je kod mene teren "valovit" i bez tocka oranje sa slabim traktorom je mucenje

za to je MTZ spusti i samo deri :mrgreen:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

hvala na odgovorima i pomoci, nisam jos zakacio plug za njega ali sam ovako malo snimajuci okolo zakljucio da bi jedino onaj "pipak" na cilindru mogao da bude donja granica, kad ga stisne da cirkulise ulje.....ali opet bi to zezalo na valovitom terenu (npr kad preoravas zimsko oranje)
dakle odgovor je cetvrti polozaj :) i naravno tocak na plugu, tocak je prava stvar
na glavnom kontrolnom ventilu hidraulike ima jos jedan izlaz, osovinica, na koju se moze staviti sipka za povlacenje....za sta to sluzi, jeli to za kipanje i koliko polozaja tu ima :?:

a sto se tice motora i pumpe to je sasvim uredu, nema dima uopste, pali odlicno......ovo "zalijetanje" se pojavljuje samo na vrlo vrlo malim obrtajima, kad gledas i brojis okretaje radilice :D e tad krene da se ugasi pa centrifugalni regulator pojaca gas, tad izbaci (imam osjecaj samo jedan cilindar, jer vrlo kratko traje) oblak dima, pa nestane dima nekoliko ekspanzija pa opet baci oblak......izgleda isto parna masina :lol: zato sam stavio oprugu na polugu gasa, da drzi na odredjenom broju obrtaja i kad hoces da ugasis podignes papucicu noznog gasa, savladas tu oprugu i motor se ugasi

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,133

jeste to je za kipanje ili za neke druge potrebe
npr. kosilica ili sta vec.....
da ima i ona 4 polozaja

ma savladaces ti njega :mrgreen:

V

VTZ

Guest

Evo me nakon dužeg vremena opet na forumu!

VTZ ore duboku zimsku brazdu, bez ikakvih problema. Ja nema plug s kotačem, i ne znam čemu bi to trebalo služiti? Kad se plug spusti na zemlju, potrebno je pologu komande hidraulike stisnuti sasvim dolje, u plivajući položaj. Bez toga rezultati će biti loši, jer je hidraulika predviđena da radi u plivajućem položaju.

Ako se radi o tvrđem terenu, da bi se plug brže zakopao u zemlju, ja ga u prvim metrima braze stisnem s hidraulikom prema dolje, tek iza toga ga prebacim u plivajući položaj.

Prsten na osovini klipa cilindra može se spustiti, i tako ograničiti dubina oranja. Ali kod jesenskog oranja, ja taj prsten ne koristim, nego pustim da plug ide što dublje.

V

VTZ

Guest

Inače, VTZ u kabini ima ugrađena dva hidraul. razvodnika, drugi razvodnik također ima dva izvoda na stražnoj strani traktora. Ako kopčate berač kukuruza ili kiper prikolicu, onda će vam poslužiti taj drugi razvodnik.

V

VTZ

Guest

Evo i fotki od danas popodne, jesenska duboka brazda..

IMG_2802.jpg

IMG_2804.jpg

IMG_2808.jpg

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

prednja brazda iskopava kanale :mrgreen: :mrgreen:
malo ga bolje stavi u desno da ti malo manje uzima prednja brazda..

V

VTZ

Guest

marko355 kaže:
kolko je to duboko?

Žao mi je, ali nisam se sjetio ponjeti metar sa sobom! Valjda je 25-30 cm, ako je više od toga - još bolje! Plug je ulazio duboko, vadio sam van čitave komade utabane zemlje, s dna brazde.

V

VTZ

Guest

marko hurlimann xa86 kaže:
prednja brazda iskopava kanale :mrgreen: :mrgreen:
malo ga bolje stavi u desno da ti malo manje uzima prednja brazda..

Danas sam se baš žurio, i svejedno me noć zatekla na polju. Važno da je izorano što dublje, a umjetnički dojam popravit će se na proljeće! :D

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

na drugoj slici mi se čini koda plug stoji zadnja brazda više gore, a prednja dole

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,133

svaka cast nema sta oranje je odlicno

i ja sam danas malo orao bila je jako losa zemlja jedva sam isao nekako sam se napatio i zavrsio
kasnije sam za drugu njivu zakacio rusa i razvalio
nema nista bez njega

inace pre neki dan sam stavio nove zadnje gume na vladimireca i sada je sasvim drugi traktor nisam vjerovao da moze ovako da ide sa novim gumama

i da VTZ povecao sam snagu sada sam zadovoljan
ramo sam onaj regulator na pumpi nastelovao "od oka" i ide kao zmaj
bila je mala doza na pumpi

V

VTZ

Guest

Nek stoji kak hoće, važno da je izorano.. :lol: :D

Vjerojatno si u pravu, sve sam danas radio na brzinu, a znam da tako ne valja.. Plug u brazdi treba stajati vodoravno po obje osi, ali ja sam jedva stigao stati, da okinem par fotki.. 8)

V

VTZ

Guest

savoris kaže:
i da VTZ povecao sam snagu sada sam zadovoljan samo sam onaj regulator na pumpi nastelovao "od oka" i ide kao zmaj, bila je mala doza na pumpi

Da, to sam čitao u uputstvu od traktora! Količina goriva (a time i snaga) može se još dosta povečati! Ako je i to premalo, postoji i veča Bosh pumpa za njega. Jedno vrijeme sam proučavao ruske sajtove po tim pitanjima, postoji tamo hrpa u ponudi svega i svačega!

A

Alen

Guest

Hmmmmm :scratch
Nebi se štel mešati.... Ali oltov stari 10" plug da ore 30 cm :scratch

Imam ga i to mi je nemoguča misija jer je plug jako nizak i štopa se.

V

VTZ

Guest

Alen kaže:
Ali oltov stari 10" plug da ore 30 cm

Ovome plugu su lemeši dorađeni na način da im je s donje strane dovarena traka (feder plata), i onda je kovač to ponovno iskovao i zakalio. Tak da sad 30 cm ide bez problema.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,133

VTZ kaže:
savoris kaže:
i da VTZ povecao sam snagu sada sam zadovoljan samo sam onaj regulator na pumpi nastelovao "od oka" i ide kao zmaj, bila je mala doza na pumpi

Da, to sam čitao u uputstvu od traktora! Količina goriva (a time i snaga) može se još dosta povečati! Ako je i to premalo, postoji i veča Bosh pumpa za njega. Jedno vrijeme sam proučavao ruske sajtove po tim pitanjima, postoji tamo hrpa u ponudi svega i svačega!
jako bi me interesovalo jos snage
ako imas nesto konkretno moze na mail

V

VTZ

Guest

Alen kaže:
Hmmmmm :scratch
...... nemoguča misija jer je plug jako nizak i štopa se.

Pametno moje malo, sad sam išao mjeriti - visina od tla do vodoravnog profila koji vuče dasku pluga je točno 50 cm. Tako da orati na 30 cm uopće nije nemoguća misija, kako ti tvrdiš. :roll:

Najnoviji postovi

Na vrh