• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

B

Bobo

Guest
Re: Vladimirec

Moguce je s takvim plugom orati na 30cm... Alene, mozda imas potrosene lemese?

Ujak je jednom prilikom posudio takav plug u selu i vukao ga s IMT 558. Tezi je za vuci od IMT-ovog, no orao je dosta duboko s njim svejedno...

A

Alen

Guest

Gle ide plug 30 cm u zemlju ali to mora biti čista zemlja bez imalo trave. Nedao ti bog uči sa njim u kukuruzovinu koja nije paljena.... Nebi napravio 2 m i odma se štopa... Tak da je ipak nemoguča misija.

V

VTZ

Guest

Alen kaže:
Gle ide plug 30 cm u zemlju ali to mora biti čista zemlja bez imalo trave.

Oranica koju sam jučer orao bila je baš čista, jer sam ostatke kukuruzovine prije toga spalio, i još potanjurao prije oranja. Tako da štopanja uopće nije bilo.

Ali ti svejedno laprdaš o "nemogućoj misiji" - jer ti si Bogom dani sveznalica, pa sigurno znaš bolje od mene, koji sam orao.

:lol: :D :roll:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

savoris kaže:
VTZ kaže:
savoris kaže:
i da VTZ povecao sam snagu sada sam zadovoljan samo sam onaj regulator na pumpi nastelovao "od oka" i ide kao zmaj, bila je mala doza na pumpi

Da, to sam čitao u uputstvu od traktora! Količina goriva (a time i snaga) može se još dosta povečati! Ako je i to premalo, postoji i veča Bosh pumpa za njega. Jedno vrijeme sam proučavao ruske sajtove po tim pitanjima, postoji tamo hrpa u ponudi svega i svačega!
jako bi me interesovalo jos snage
ako imas nesto konkretno moze na mail
koji vijak koji regulator? bio bih zahvalan da me uputite na te stranice

sta mislite o ovoj pojavi?
Obrisan neispravan link.

V

VTZ

Guest

Pokušaj pronači nekog starog vlasnika VTZ-a, iz vremena kad ih je uvozila neka firma iz Vojvodine (ako se ne varam). Oni su s traktorom dobivali hrpu dodatne opreme, ali i knjigu - detaljno tehničko uputstvo.

Na Bosh pumpi imaš gore s desne strane tri vijka za podešavanje. Dva su za okretaje, treči je za količinu goriva.

17.jpg

kloki

Član
Tu od
10 Tra 2008
Poruka
140

dobijali su sa svakim ruskim traktorom kompletan alat za generalnu,sve delove za generalnu karike cilindre lezajeve....
cak i jedan sator pod kojim bi se u polju uradila generalna.nekoliko drvenih sanduka kao za vojna vozila.

A

Alen

Guest

VTZ kaže:
Alen kaže:
Gle ide plug 30 cm u zemlju ali to mora biti čista zemlja bez imalo trave.

Oranica koju sam jučer orao bila je baš čista, jer sam ostatke kukuruzovine prije toga spalio, i još potanjurao prije oranja. Tako da štopanja uopće nije bilo.

Ali ti svejedno laprdaš o "nemogućoj misiji" - jer ti si Bogom dani sveznalica, pa sigurno znaš bolje od mene, koji sam orao.

:lol: :D :roll:

A ti čitaj što pišem pa onda komentiraj i vrijeđaj.

E ovi naši intelektualci..... Zato nam je država u kurcu

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,133

VTZ kaže:
Pokušaj pronači nekog starog vlasnika VTZ-a, iz vremena kad ih je uvozila neka firma iz Vojvodine (ako se ne varam). Oni su s traktorom dobivali hrpu dodatne opreme, ali i knjigu - detaljno tehničko uputstvo.

Na Bosh pumpi imaš gore s desne strane tri vijka za podešavanje. Dva su za okretaje, treči je za količinu goriva.

17.jpg
u mene nije ovakva pumpa

taj sraf je na ovoj slici gledajuci sasvim lijve ne vidi se najbolje
ima jedan poklopcic kljuc je 24 njega skines pa ispod njega videces stelovanje
ides do neke razumne kolicine dima u auspuhu kada sa nekih 700 rpm ocijepis gas do poda
nemoj pretjerati potrosnja moze da i ode i u p.... materinu

najbolje odbrojavaj krugove i tako uvijek mozes da vratis u pocetni polozaj :D

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

:scratch nije ni kod mene ovakva pumpa....a to sto spominjes dim iz auspuha, na leru ga nema nikako, a sto se tice potrosnje nisam nista ozbiljno radio s njim jer nemam prikolicu za njega, neki dan sam rezao drva s njim i za nekih 5-6 sati punog gasa je "progutao" 15-20 litara nafte, kazem "progutao" jer u poredjenju s tomom kojim radimo sve zivo to je mnoooooogo, jer tomo je bas kao upaljac

a na pumpi ima mislim dva ili tri vijka oko kojih ima (nekad bila) plasticna zastita, koju je neko razvalio, vjerovatno su to vijci za stimanje, radije cu to ostaviti kako je; a moze li se stimati kolicina ubrizgavanja po cilindrima jer imam osjecaj da se drugi klip (glava) vise grije od prvog

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,133

prije pogledaj dizne u kakvom su stanju
ja mislim da se pojedinacno nemoze stelovati (bar ja za to neznam)

ma ima sa strane kapica veca ide kljuc 24 i ispod je podesavanje videces jednostavno je
ne pricam u dimu na leru nego o onome kada patosiras gas sa obrtaja na leru ,znaci na ubrzavanju sa lera na max. rpm
ja sam prvo napravio previse pocrni cijeli plac kada odcijepis gas ,posle sam smanjio

a ona 2 srafa ispod palstike sto je bila jedan je za MIN.rpm a drugi je za MAX.rpm
na ovome mjesti je to stelovanje
Obrisan neispravan link.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

e bas bih volio provjeriti uloske dizni.....ali ne znam na kojem pritisku rade :(
a sto se tice dima prilikom turiranja (uzastopnog ubrzavanja) izbacuje bijelo-crn dim

V

VTZ

Guest

VTZ kaže:
Evo, ja ću ti napisati neke najosnovnije podatke, i količine ulja:

- zazor ventila - 0,3 mm (usis i ispuh)
- pritisak početka podizanja igle u dizni goriva - 170 kp/cm2
- položajni kut ranijeg ubrizgavanja goriva prije GMT - 24-26 stupnjeva
- pritisak ulja za podmazivanje motora 1,5-3,5 bara (minimalno 0,8 bara)

MOTORNO ULJE - ukupno cca. 16 litara
- karter motora - 7 litara
- kučište pumpe za gorivo (Bosch pumpa) - 0,1 l
- prečistač zraka - 1,05 l
- hidraulika 7,5 litara, od toga 5,85 l u rezervoar i 1,65 u sistemu cijevi, pumpe i razvodnika

TRANSMISIJSKO ULJE (Hipenol) - ukupno cca. 15 litara
- kučište mjenjača - 10 l
- završni prijenosi (bočni reduktori)- 2x1,5 l
- kučište pogona hidraulične pumpe - 0,3 l
- kučište volana - 0,75 l

Za glavčine prednjih kotača trebao bi posebnu mast, slično kao ona za podmazivanje homokinetički zglobova na autima.

Citiram sam sebe, jer u osnovnim podacima imaš i pritisak početka podizanja igle u dizni goriva - 170 kp/cm2 (170 at)

1 at = 0,980665 bar
170 at x 0,980665 = 166,7 bara

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

hvala VTZ sto si me podsjetio...na ovo upustvo sam totalno zaboravio
nemam bas vremena ovih dana za skidanje brizgaljki
a sto se tice zavrtanja na pumpi.....skuzio sam o kojem vijku je rijec.....vijak u vijku; onaj mali gdje god da okrenem nisam primijetio razliku u radu, dok vanjski otpusta ili priteze centrifugalni regulator, kad se zavrne postane "lijen" na gasu medjutim kad se odvrne dosta je zivlji i tada izbacuje crn dim dok ne postigne max. rpm.
mislim da druga opcija nije "zdrava" za motor
tomo vinkovic ima slican sistem i isto se ponasa.....

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,133

hahaha
ko te pita jel zdravo vazno je da ide ko lud
mada nije to toliko ni stetno za njega rus je to napravio
bitno je samo da ventilator i rebra za hladjenje nemaju necistoce na sebi i da to radi uredno ostalo je manje vise normalno za njega :roll:

S

sjenicak

Guest

Pozdrav,
hitno bi mi trebala informacija:
za traktor Vladimirec T25A, trebao bih nabaviti Bosch pumpu s oznakom na plocici:
НД21 2-4-07Е02 87N36-50 48Д21А

Ima li neko informaciju gdje se moze kupiti ova pumpa, u zemlji ili bliskom inozemstvu
Hvala.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,133

gdje stoji broj sasije i motora na T25 ?

nasao sam samo one tablice ali brojeve na bloku i sasiji nemozem da nadjem :scratch

ili ih nema nikako kod njega :lol:

znam gdje je na MTZu

V

VTZ

Guest

Broj šasije je ukucan na kučištu mjenjača, moraš čučnuti kraj zadnjeg kotača (lijevog, čini mi se)..

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,133

a motora znas li mozda

ma znao sam majku mu ali sam zaboravio :x

V

VTZ

Guest

Zar nema pločica s ukucanim negdje oko motora? Već sam i ja zaboravio na to! :roll:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,133

ima plocica sa desne strane ispod dekompresora al mene interesuje onaj broj na bloku

Najnoviji postovi

Na vrh