• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Re: Vladimirec

abrkili kaže:
da li je to moguće?

u ruskih makina sve je moguce :blackeye

naravno da je moguce
to je sigurno u pitanju nema sta drugo

kada ga slepas pogledaj remenicu na radilici okrece li se u pravom smijeru

ili rucku od reversa prebaci u lijevi polozaj :idea:

ili ga slepaj unazad :idea: :idea: :idea: :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

V

VTZ

Guest

Traktor na šlepanje upali nakon par metara, a vi bi ga lako odvukli u drugo selo... :roll: :mrgreen:

Ako je bacalo ulje iz filtera za zrak, motor se vrtio u krivom smjeru, pa je zrak uvlačio kroz auspuh, a bacao ga je kroz filter. Osim toga, i uljna pumpa se vrtjela u krivom smjeru, znači da nije bilo niti podmazivanja motora.

I sve to pred kupcima, reklama je bila više nego odlična! :shock:

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

a znači da bi ga upalili da smo na rikverc pošlepali?

pa to je gazda i govorio,ali nije ga nikako iz rikverca mogao izbaciti...

V

VTZ

Guest

Traktor je bio prešaltan u rikverc, a vi ste ga vukli u suprotnom smjeru. Zbog toga se i mašina okretala u krivome smjeru...

Bolji i efikasniji način za polomiti mašinu, ja teško mogu zamisliti! :mrgreen:

Z

zrine892

Guest

uhh...;) ja bio blizu...znači ipak je moguče... :blackeye

B

Bobo

Guest

zrine892 kaže:

Vrlo je moguce ;) Ako si kad vidio zatusen IMT 539 koji jednostavno za svog vijeka nije vidio vise od 1500 okretaja i tako odradi nakih 2-3 000 sati i onda ga uhvati jedan kao ja s teskom nogom u oranju i on se "prebaci" i krene ulje bacat na usis zraka... Uzasan prizor, no moguce je sve, samo kad imas pravi traktor za te radnje ;)

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148

zrine892 kaže:

skoro pa vidovit :mrgreen:

Z

zrine892

Guest

Bobo kaže:
zrine892 kaže:

Vrlo je moguce ;) Ako si kad vidio zatusen IMT 539 koji jednostavno za svog vijeka nije vidio vise od 1500 okretaja i tako odradi nakih 2-3 000 sati i onda ga uhvati jedan kao ja s teskom nogom u oranju i on se "prebaci" i krene ulje bacat na usis zraka... Uzasan prizor, no moguce je sve, samo kad imas pravi traktor za te radnje ;)

jednom sam šlepao 533...ali on njega nije palio nekih 5-6 godina...stajao na suncu...na kišu...ajmo reči pod vedrim nebom...onda sam vidio da je skinio onu cijev za usis zraka i kada sam stao vidio sam šofera cijelog poprskanog od ulja :) :shock: e sada..dali je iz auspuha bacao ili iz usisa za zraka...nemogu točno reči...

B

Bobo

Guest

Gledaj, vjerojatno auspuh, posto trebas biti stvarno biser da ako palis traktor vucom u naprijed, da ga ubacis u rikverc...

A to sto je izbacivao, je mozda bila voda iz auspuha, pomijesana s garezi iz auspuha...

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

vjerojatno... a rus je zaglavio u rikvercu i ni mrdac...

i pitanje za one koji poznaju vladimirca,jel normalno da on ima onako malo hoda na mijenjaču kad je u leru????

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148

abrkili kaže:

i pitanje za one koji poznaju vladimirca,jel normalno da on ima onako malo hoda na mijenjaču kad je u leru????

apsolutno normalno
pogotovo onaj mjenjac od reduktora (zavisno koji je tip)

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

savoris kaže:
abrkili kaže:

apsolutno normalno
pogotovo onaj mjenjac od reduktora (zavisno koji je tip)
heh a jel normalno da ima s druge strane veliki hod, kod mene se mjenjac pravo ljulja kad je u leru :D
usput svidja mi se onaj osigurac na kvacilu, da kad je kvacilo pusteno rucice mjenjaca su zablokirane, nije moguce niti izbaciti niti ubaciti u brzinu

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148

koji mjenjac ima veliki hod reduktor(revers) ili mjenjac

moguce je da ima lufta na viljuskama tj onim konusnim srafovima jednaostavno su se otpustili

ma sve je normalno dok ne iskace iz brzine , mada ne treba dozvoliti da do toga dodje

a ta brava na kvacilu to je opasno dobra stvar nema slucajnog ispadanja iz brzine
da nje nema nikada ne bi mogao ostati u brzohodnom polozaju odmah bi iskocio posto ti risnomi u zapcaniku ne ulaze vise od 5-6 mm a to je po mome misljenju jako malo

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

kad su ubaceni nemaju ni jedan (mozda nesto vrlo malo), medjutim kad izbacis onda se klimaju, i prilicno su tvrde rucice, nadam se da je to dobro (nije nista pohabano)
savoris vidim da si moj zemljak, gdje kod nas ima dijelova za vladimirec

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148

edosoko kaže:
kad su ubaceni nemaju ni jedan (mozda nesto vrlo malo), medjutim kad izbacis onda se klimaju, i prilicno su tvrde rucice, nadam se da je to dobro (nije nista pohabano)
savoris vidim da si moj zemljak, gdje kod nas ima dijelova za vladimirec

e sad i ja vidim odkle si

pa ja nabavljam u rumi kad mi sta zatreba tamo idem obavezno stakog 3. u mjesecu
mada sad sam ga sredio tako da mi nist ne treba
jos samo farbanje i malo da sredim luft u volanu i skoro je kao nov

joj kako sam se jedno vrijeme napalio na to da mu dogradim prednju vucu i stavim jaci motor

od motora sam opustao jer sam ovaj sredio bila je u pitanju bosch pumpa
a o prednjoj vuci jos razmisljam :scratch

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

i nama su rekli da ima u Rumi, otac ima prijatelja u Bijeljini pa smo preko njega saznali
poznati sajam/vasar u Rumi? :)
inace kod nas u Gracanici ima solidno opremljena prodavnica dijelova i poljoprivredne opreme ali za rusa nemaju skoro nista, mi smo kocnice nabavili u Doboju, e sad bi trebali nesto oko hidraulicnog cilindra (pusta ulje) pa nije bas pametno ovako naslijepo to rasturit.......brojac radnih sati bi takodje dobro dosao
kod nas u selu ima vladimirec 45 KS s prednjim pogonom
ja sam naucio na Tomu Vinkovica, s njim ides sjalo padalo, neki dan sam se iznenadio kako vladimirec klizi uz travu, vozio u rikverc da zakacim prikolicu i pustim ga malo naprijed na kvacilu i kako sam naucio s TV bez kocnice lagano pustam kvacilo i on krene nazad.....ovaj nista samo se poce vrpoljit pa nakon lijeve krenu nazad, tad mi je ohladio :D
a sto se tice njihovog motora meni se svidio, prilicno dobro sam sebi regulise obrtaje.....samo sto ima malo obrtaja i kratak gas, malo naslonis nogu on ode do kraja

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148

cuj kocnice je lako rijesiti to moze da rijesi svaka radionica koj aradi nitovanje lamela
cak mozes i ti prekovati ako nabavis dobru ferodu
a cijena novih obloga u rumi je ja mislim oko 25 evrova obje

cijena seta za prepakovajne cilindra ti je oko 350 dinara ili ti 4 evra i tu ti je sve sto ti treba za reparaciju klipa
naravno ako nije ostecena klipnjaca i cilindar

taj od 45 konja je ja mislim VTZ 2048A meni je se pokazao kao los traktor ima ga moj stric
dobra ideja ali lose sprovedeno u djelo
jednostavno su ga rusi "sklepali" na brzinu
MOJE MISLJENJE I NE ZELIM KOMENTARE NA OVO

jeste vladimirac je prilicno "glavat" pogotovo ako imas vise tegova naprijed ja imam 2
prilicne veliko opterecenje je na prednju osovinu dok nema nista od orudja na sebi

motor je dobar jako ekonomican i OGROMAN obrtni momenat sto mi se jako svidja
a to sto je kratak gas radi li ti obrtomijer ,vidim da ne radi brojac sati mozda radi obrtomijer tako je u mene
koliki ti je max. rpm. ja sam stavio 2000 obrtaja
to podesavas na ona dva srafa sa gornje strane na pumpi jedan je min. rpm. drugi max. rpm.(ako hoces ovo mogu detaljnije da ti pojasnim)

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

kocnice smo platili mislim oko 45 KM/kom, a mogla bi se upotrijebiti obloga za rucnu kocnicu od ursus ili zetor
sto se tice obrtomjera.....nema sata nikako :D a bilo bi ga dobro nabaviti, ako nista barem zbog prodaje, jer ostalo sve radi......
a sto se tice pumpe samo sam stavio jednu malu oprugu da se ne gasi sam, ustvari ne gasi se nego smanji na mali broj obrtaja pa se onda "zalijece"

spomenuo si volan na tvome traktoru, sta je problem, jeli unutra nesto ili krajnice, mi smo piksovali kuciste volana, tu je pravilo prilicno "lufta", ali mi je smijesno ono podmazivanje volana, mislio sam da se sipa ulje u kuciste ali nije, baca ulje iz mjenjaca ili ne znam sta dodje ispod kucista volana.....i imam osjecaj da je volan prilicno tezak za upravljanje, mozda mi se cini jer nisam nikad vozio vece traktore od TV

mozes li mi malo objasniti oranje s njim, kako sam vidio hidraulika mu je pravo specificna, cilindar ili djeluje gore ili dole.....kako se stima dubina oranja, jeli moguce nastimati da se hidraulika jednostavno "opusti", jer na TV gad pustis plug dubina se stima sa tockom na plugu ili se osloni na zadnji dio pluga i ne dozvoljava plugu da tone u zemlju

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148

HAHAHA

i ja sam muku mucio dok nisam skontao hidrauliku

vidim da imas tocak sto je dobro za vladimircev plug

rucica hidraulike ima 4 polozaja , a ja vidim da i ti znas kao i ja kad sam ga uzeo samo za 3 :mrgreen:

srednji polozaj je kad poluge miruju u polozaju gdje ih ostavis
"dizanje" polozaj napred "od sebe"
"spustanje" polozaj nazad "ka sebi"
"plivajuci polozaj" polozaj jos jednom "ka sebi" od polozaja "spustanje" e ovo je ono sto tebi treba
u plivajucem polozaju poluge tj. prikljucak prati konfiguraciju terena
u plivajuci polozaj je mozda malo teze ubaciti rucku posto se on malo koristi posto 80% ljudi koji ima vladimirca nezna za to

ja sam poludio kada sam prvi put orao ili se dize tocak ili plugovi idu van
i dobro je sto ima 3 polozaja za top link
moze da se plug lijepo nastela za njime

a sat imas u rumi video sam nisam pitao za cijenu

zalijetanje rada motora
provjeri nivo ulja u bosch pumpi
postoji mogucnost da je puna nafte ako su elementi propustili
nafta je rjedja od ulja i samim tim sverezimski regulator broja okretaja ne radi pravilno

Najnoviji postovi

Na vrh