• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

V

VTZ

Guest
Re: Vladimirec

Ako misliš na onaj broj, koji je bijelom ili nekom drugom bojom napisan na bloku, koliko se sjećam to nije broj motora (osim ako to nije isti broj kao i onaj na pločici). Danas ću pogledati te brojeve, pa ti odgovorim.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,133

nije taj bijeli

on obicno bude na nekom brusenom dijelu
recino kod mtz je na rubu bloka gdje se sastaje sa karterom ima obrusen dio i tu je ukucan broj

a joj boze pa znao sam gdje je i na VTZ :oops:
izgleda se stari majku mu :(

V

VTZ

Guest

savoris kaže:
a joj boze pa znao sam gdje je i na VTZ
izgleda se stari majku mu :(

Danas sam se sjetio pogledati gdje se nalazi taj broj! S desne strane bloka motora, ispod anlasera, a iznad cijevi rame koja nosi motor i prednju koljevku, nalazi se natpisna pločica. Tamo je između ostalih podataka ukucan i broj motora.

T

toni333

Guest

Moj susjed ima Vladimirca.I još se čudim kak je mali traktor a ima veliku kabinu 8)

Z

zrine892

Guest

toni333 kaže:
Moj susjed ima Vladimirca.I još se čudim kak je mali traktor a ima veliku kabinu 8)
da stanu veliki ljudi a ne mala djeca :)

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,133

stane cijela porodica u nju

znas kako kazu "covjek od 120 kila je COVJEK" :lol:

Z

zrine892

Guest

savoris kaže:
stane cijela porodica u nju

znas kako kazu "covjek od 120 kila je COVJEK" :lol:

hehe...sta onda moram se udebljati i imati 120 kg da budem covjek :) :) :blackeye

D

DADAC

Guest

Nebi vjerovali da vlado može napraviti 20 000 rs i da još ne posustaje!!!!!!!!!!!!! he eh uh.
Imam dva komada, stariji iz 78 s jednim mjenjačem i mlađi (za šminku) iz 87 g.
Pravi traktor za studiju ruske mehanike: ja ga studiram od svoje 10-te godine života i još me gad zna iznenaditi!!!!!!
:evil: :twisted:
vezano za broj šasije na njemu obično ga imate otraga na rezervoaru od ulja za hidrauliku.

V

VTZ

Guest

DADAC kaže:
Nebi vjerovali da vlado može napraviti 20 000 rs i da još ne posustaje!!!!!!!!!!!!! .

Pozdrav DADAC, i dobrodošao!

Očekujemo i tvoje fotke, od oba traktora! Nadam se da ćemo ovdje razmjenjivati iskustva. Moj VTZ je 1996. Osnovna razliku u odnosu na starije modele je drugačiji (brži i lakši) način šaltanja.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

otac je naseg prodao prije nekoliko dana, sad mi ga zao, ali se nadam da ce nabaviti drugog jer sam vidio kako ruski motor pali na -17
ostale su mi samo slike za uspomenu....
Obrisan neispravan link.

ovo sam samo nosio kosu do radnje, nisam kosio :mrgreen:
Obrisan neispravan link.
mislio sam da ce se propeti na zadnje tockove ali nije, nije to IMT 539 8)
Obrisan neispravan link.
ovo je iz vocnjaka, vadjenje starih panjeva.....

V

VTZ

Guest

edosoko, prvi put vidim Vladimirca u zelenoj boji, i uopće ne izgleda loše! Koliko se može vidjeti, traktor je dosta dobro održavan, jedino što nema kabine...

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

nije po default-u zelen, to smo mi promijenili.....bio je zapusten, limarija pocela hrdjati, instalacija nije radila.....malo smo ga ljetos sredili....

D

DADAC

Guest

evo original zelenog rusa
v2432af-1.jpg

D

DADAC

Guest

Danas kupio novi anlaser za svog vladu!
U dućanu sam mogo birat hoću li klasični veliki ili nekakvog malog sa reduktorom. Veli da taj mali brže vrti.
Moja je odluka bila za klasika! Vrtil je 30 godina, nek tolko izdura i ovaj i ja zadovoljan.
Jel ima tko tog malog na rusu? Kak se ponaša?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,133

taj mali je dobar dok radi a taj njegov rad kratkog je daha a i za dijelove je mnogo teze nego za klasika

ja kad sam kupovao na moga vlatka imao sam izbor
1. klasicni ruski
2. ISKRA, ma koliko to nevjerovatno zvucalo
3. ceski planetarni , taj mali

odluka je pala definitivno na 1.

proslo je skoro 2 godine od tada i radi bez greske skoro sam ga otvori oda podmazem i pregledam unutra sve uredno
inace ljeti nekada stavim akumulator od 36AH i pali bez problema
covjek koji isto ima vlatka dosao kod mene i onako zagleda kad je vidio tako malecki akumulator samo sto se ne onesvijesti :lol: ona kaze da je stavio akumulatora toliko da skoro moze da izbaci dizel motor isao bi na baterije :mrgreen:
odma posle toga i on kupio ruski anlaser i prezadovoljan

@DADAC definitivno dobar izbor
moj kelega je na 52ku stavi otaj planetarac i veoma kratko je trajao i on posle toga stavio klasiku

D

DADAC

Guest

He he moj sad laje na zvijezde kad okrenem ključ!
Tako ga zavrti da siromah ni ne skuži a već proradi!
Ja stavio mali akumulator suhi na vladu, iskre lete na sve strane (maksima 900), nevjerojatno kaj mu radi!
Jedino mi se čini da alternator ne puni! nema ruskog za kupit, kaj se da pripasat?

V

VTZ

Guest

DADAC kaže:
Jedino mi se čini da alternator ne puni! nema ruskog za kupit, kaj se da pripasat?

Moj traktor je relativno novi (barem u odnosu na one iz 70-tih ili 80-tih). Klasični veliki anlaser vrti bez problema, a kad je topli periiod godine, mašina pali na "jedan zub".

Što se alternatora tiče, isplati se otiči po novoga u Mađarsku. Letenye je svega 2-3 km od granice, a tamo originalni alternator (500 W) košta cca. 300 kn. Može se pripasati i nekakvi drugi alternator, ali morao bi imati što više snage, i da ima donekle sličan način montaže..

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,133

ja sam na moj montirao od OPELA prepravke minimalne a na auto otpadu moze da se uzme za jeftine novce

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

ja sam imao probelma s alnaserom...tacnije s bendiksom; kupio novi i nije upalio dvadeset puta nestalo zubi na zupcaniku, mekan materijal.....tako da sam na starom zamijenio samo opruge
prilikom sastavljanja sam primijetio da je rotor slobodan i da pravi aksijalni hod (ide naprijed) te sam podbacio podlosku ispod dvodijelnog osiguraca
nakon svega toga je palio na -15.....ali mi opet djeluje "kilavo"....imam osjecaj da sporo vrti, nije zivahan uopste, ili sam navikao na Tomu, koji ima planetarni alnaser i takoreci samo "otrese" kad pali
stavit cu video pa vi ocijenite kako pali :roll:

D

DADAC

Guest

Evo konačno i mojih vladota
[img
jenoptik006.jpg
][/img]
[img
jenoptik009.jpg
][/img]