Pozdrav svima na podforumu Vladimirec.
Upravo radi ove teme registrirao sam se na ovaj forum.
Naime, kupili smo nedavno Vladimireca T-25 proizvedenog 1981. Traktor ima 23 kW. i 5489 radnih sati.
Zadnjih 5-6 godina nije previše radio, vlasnik je s njim samo kosio livade i grabio sjeno. Mi smo do sad imali IMT 539, ovo nam je prvi susret s ruskim traktorima. Osobno, za sad mi se ovaj više sviđa od IMT-a.
Imamo nešto zemlje. Bavimo se sadnjom krumpira, kukurza, raznog povrća na vrtu. Imamo voćnjak. Uglavnom ništa puno, ali traktor nam je potreban.
Traktor je kod nas mjesec dana i savladali smo taj strašni mjenjač (niš posebno). Traktor pali bez problema, ide solidno. Pošto je zadnjih nekoliko godina bio u usporenom modu zanima nas kaj bi trebalo na traktoru promijeniti?
Svakako planiramo promijeniti ulje motora i filter ulja.
Zatim imamo curenje ulja iz hidraulike na nekom malom šarafiću (uslikat ću kad budem doma), te smo već nadoljevali 3 litre ulja za hidrauliku. Negdje sam pročitao da se može staviti obično ulje unutra? Kad uslikam dio gdje curi savjetovat ćete me kako da to saniramo.
Volan ima podosta lufta, gdje to korigiramo? Što sve treba podmazati u "sistemu volana"?
Treba li mjenjati filter nafte?
Ima li neto priručnik ili nešto slično (stari je ing. strojarstva pa ćemo sami servisirati Vlatka koliko je to moguće)?
Gdje se najjeftinije kupe dijelovi? Imam kolegu na studiju u Budimpešti, čitam da tamo ima jeftinih. Gdje kod nas ima ok trgovina?
Eto, izbombradirao sam pitanjima, hvala na pomoći.