Budući da sam tehničke struke nisam baš totalni baksuz što se tiče hidraulike i općenito tehnike. prema slikama što sam vidio od tvojeg sistema nije to baš neka atomska fizika.
Da nebi ispalo da omalovažavam tvoj posao, ali nije isto kada netko nešto radi iz glave ili kad se vidi sistem koji radi i jedino je potrebno malo uključiti moždane vijuge i kopirati sistem koji funkcionira.
svaka čast na inovativnosti.:icon_super:
Koja se cijena ako se može znati?
Pa i ne treba nešto pretjeranog znanja , daleko manje od atomske fizike
:, recimo meni je najvažnije bilo da povećam ajnšlag i dobijem realan broj okretaja volana za puno namotavanje točkova
Druga nepoznanica mi je bilo to da pumpa zadovolji potrebe , ispalo je daleko bolje nego što sam očekivao , pumpa u potpunosti zadovoljava potrebe orbitrola
Isto mi je bila nepoznanica dali će pritisak od 65 bara biti dovoljan pošto je u pumpu integrisan ventil koji je podešen na taj pritisak , pokazalo se da je to idelan krajnji pritisak , da je više nebi valjalo jer u slučaju da točkovi negdje upadnu i stvore preveliko opterećenje moralo bi doći do havarije
Onda muke oko nosača orbitrola i volana , za sve sam se bojao da ne bude slabo ili klimavo pa sam sve uradio malo masivnije nego što mora biti ali ja volim masivne stvari
think):
Stavio sam cijenu od 500 savremenih novaca za sve komplet sa najsitnijim detaljima , nema zainteresovanih , možda je i cijena povelika ali za manje nedam jer jednom kada neko proba hidraulični volan više ne pita za cijenu i ne postoji opcija vraćanja na mehanički i straha od kidanja ruke :icon_rofl:
@fliper , ovo je orbitrol od 250 kubika , to je mnogo veći kapacitet od onoga koji je potreban za vladimirca , moguće ga je ugraditi ali onda bi trebao tri puta veći klip od moga , ako staviš toliku klipinu ond abi morao da staviš i pumpu većeg kapaciteta i cijeli taj sistem bio bi preglomazan i po meni neadekvatan
Znači moguće ga je upotrijebiti ali nije to to
Ja da raspolažem sa takvim orbitrolom dao bih ga na skraćivanje radnog kola i od njega napravio manje zapreminski orbitrol koji bi odgovara , tebi čisto sumnjam da se takva prepravka isplati osim ako nemaš kao ja usluge brušenja i tokarske obrade besplatno
Ja samo vidim sliku orbitrola sa oznakom 2 i njega komentarišem , slike od 1 nisu vidljive , nešto si pogriješio u postavljanju