Re: Vladimirec
Podešavanje ler gasa nema nikakvog smisla, ako prije toga nisu zamjenjeni filteri nafte, očišćena čašica za odvajanje vode, i provjerene/očišćene dizne za gorivo. Nakon što se zamjene filteri, dobro je ubaciti u gorivo neki od aditiva za čišćenje, i uskoro se osjeti razlika - mašina brzo i oštro reagira na najmanju promjenu gasa...
Imam osjećaj da Sasha više voli pisati ovdje, i postavljati razna pitanja, a neke od najosnovnijih poslova oko održavanja još nije napravio. Tu još spada i provjera-podešavanje zazora ventila i izmjena ulja u motoru, mjenjaču i hidraulici.
Meni traktor od prvog dana radi stabilno u leru na cca. 800 rpm, a na nižim okretajima motor počninje raditi nestabilno (zaljeće se). Jednako tako mu i pritisak ulja za podmazivanje više nije stabilan, a to je i najbitnije u toj priči. Uostalom, ne znam što bih dobilo s time, ako bi motor u leru radio stabilno na pr. 500 rpm?
Kod mene je Bosh pumpa još uvijek (nakon 13 godina) tvornički podešena i plombirana na poklopcu iznad vijaka za podešavanje, a motor je do sada jednako dobro radio i na D-2, i na lož-ulje, i na plavi dizel (Eurodizel).