Re: Vladimirec
puknuti kaže:
Prvo ispireš sistem s naftom , poslje mjenjaš pumpu preventivno jer je kao oslabila .kaj se stanjila? ..i to još tu prezentiraš kao da je to ispravno .
A zašto se ti mučiš sa stvarima, o kojima očito nemaš pojma, niti si se ikada susreo? Ako se ne varam, ti imaš IMT? Njegova hidraulika je sasvim drugačije koncipirana, počev od
klipne hidraulične pumpe, pa do komadi, upravljanja, pa do samoga cilindra i regulacije.
Vladimirec ima "dvokružni" zatvoreni sistem, sa dvoradnim cilindrom, zupčastom pumpom i klasičnim hidraul. razvodnikom s automatskim isklapanjem, kad se završi neka od radnji hidraulike. Regulacija dubine je plivajuća, za razliku od IMT-a. Taj sistem je za korisnika puno lakši i daleko komforniji tijekom korištenja, ali je i osjetljiviji zbog spomenutih datelja, koje IMT nema.
Nikad nisi čuo da se zupčasta pumpa može istrošiti, ili poderati? To je tvoj osobni problem, ja ti tu nikako ne mogu pomoći, niti nemam namjere krpati tvoje rupe u neznaju. Ja sam to sreo, vidio i znao još davno prije nego sam kupio ovaj traktor! I uljna pumpa na autu ti se može poderati ili istrošiti, a ova na traktoru proizvodi višestruko veće tlakove ulja, i haba se brže od one u karteru automobila. Kod mene pumpa više nije stvarala dovoljan tlak, jednostavno se istrošila.
U Varaždinu ima velika privatna firma - radionica i servis hidraulike, i kad sam gazdi spomenuo da je cilindar i razvodnik ispravan, odmah mi je rekao da je otišla pumpa, i da moram kupiti novu.
Poslušao sam ga, stavio novu, i ona radi savršeno, jedino što se ti sada tome čudiš kao picek glisti. :lol:
:lol: