Re: Vladimirec
Neki dan na -2 C upalio bez dodatnih grijanja ulja i punjenja akumulatora.Stroj je pod nadstrešnicom ali je jedna strana otvorena tak da je na vanjskoj temp.dva dana prije je radio i napunio akumulator (130 Ah).neznam kak kod vas,meni treba prvo malo zverglati da se ulje rastera po motoru i onda kad več ima brinu vrtnje - upali(naravno uz dekompresor :lol: ).Traktor je dosta teško vrtiti jer ima veeeliki zamašnjak,samo dva klipa i dosta veliki promjer istog.Kod teškog starta je u 98% slučajeva kriva strujna instalacija.Na to sumnjam i kod sebe
.Kontakt za masu može biti onečiščen ili oštećen,spojevi na kablovima korodirani i labavi,a najveći problem je u anlaseru.kad sam rastavio svoj na kolektoru su bile vidljive udubine najvjerovatnije od iskrenja zbog nedovoljno pritisnutih četkica.gledam ja te opruge(koje pritišću četkice)kad ono jedva da drže četkicu :roll: . ako samo jedna od četiri četkice ne naliježe dobro na kolektor gubi se i do 50% snage
.da i pikse u anlaseru mogu biti poderane.kad sam to sastavio(istina da je bilo ljeto 25 C) anlaser je vrtio ko LUUUD bez dekompresora,palio na zub,na maks brzini vrtnje (kod papljenja)za 1, 2 sekunde.nakon nekog vremena je taj efekt oslabio-opruge popustile.čul sam da ima i iskrin anlaser od 3 kW :twisted: ,kak bi tek s tim išlo.
Paljenje kod jako niskih temp(-15 na dalje):Uzmete staru kupaonsku grijalicu(nemora nužno biti stara,glavno da grije :lol: )grijete karter,dopuniti akumulator,a ako i onda teško pali skinuti s usisne grane onu gumu i nutra puhati s onim pištoljm za vruči zrak 550 C.Uspjeh zagarantiran naravno ako se gorivo nije zmrzlo.