V
VOJVODJANIN
Guest
Dok se nije pojavio Euro dizel znam da su ljudi u mom kraju sipali benzin u D2 ali oko 10-15%.Ovih 70% benzina zvuči neverovatno.
Posljednje uređivanje od moderatora:
Znači teorija 40 KS po plužnom telu ne važi za Ruse.. I njega tera taj obrtni moment ma šta to bilo.
LTZ dosta gledam u zadnje vrijeme, jer ga želim kupiti.....pa sam našao podatak u knjizi da ima 2 tipa motora D37 (37kW ili 50ks) i D-144 (44kW ili 60ks).......pa neki imaju snagu na 1600 ili 1800 obrtaja........očito ih ima nekoliko vrsta.......jer ovaj d37 mi se čini da ima linijsku pumpu......a za D144 nemogu vidjeti kakva je pumpa, možda rotacijska (noviji motor).......pa je to onda razlika ko 533 i 539.......
kada smo već u zimskom godišnjem dobu, zanimljivo mi je za te ruse, što dozvoljavaju koristiti benzin......ovisno o temperaturama, do čak 70% benzina za temperature oko -50 stupnjeva......i vjerojatno neče biti štetno za pumpu, ako je takva preporuka......
to sam prvi puta vidio kod golfa 1, dok u golf 3 nedozvoljavaju sipati benzin......
Au ljudi napravio sam sranje,sam sam kriv,pukao donji nosač klipa za hidrauliku.Vozio drva ,upao u blato,napred nazad,opteretim traktor na poteznicu,krenem u rikverc,zadnji kotači se popnu na mali brežuljak i puče ko repa..sad sam skonto da to nije moglo nikako završit ,negdje je moralo pući,,,može li mi tko reći da li je oklop motora(neznam stručno) od gusa ili nečeg drugog,,pitam zbog elektroda,,i jeli se kome desila takva stvar,mada sumnjam...
hm....moglo bi se tu puno toga pisati.....npr. u jednoj staroj knjizi i 1954 godine je opisano.....u nedostatku dizel goriva, u određenom omjeru se mogu pomješati benzin i motorno ulje......samo, omjera se nesječam točno......vjerojatno da se snizi viskozitet gustog motornog ulja.......danas se na te stvari nesmije ni pomišljati......al iz toga hoću reći, kako su ti rusi napravljeni za sve uvjete......i sve podnose od goriva
,,,može li mi tko reći da li je oklop motora(neznam stručno) od gusa ili nečeg drugog,,pitam zbog elektroda,,i jeli se kome desila takva stvar,mada sumnjam...
što misliš, da svoju mašinu iz motora staviš na traktor, preko reduktora, pa na mjenjač, jel bi on mogao orati isto kao i ovaj traktorski dizel?????
ja mislim da bi.....samo bi trebao konstantno raditi na 10 000 okretaja, kako bi imao snagu.......samo, druga stvar je što bi se on raspao.......
meni je osobno linijska pumpa bolja od rotacijske.......ako se nalazi na traktoru
Obrtni moment ne tera. Snaga tera, a obrtni moment(torqe) hmm... :scratch ...recimo - olakšava snazi. O tome sam detaljnije pisao na prethodnim stranicama. Ovi podaci što sam ja napisao o starim sovjetskim traktorima se odnose na efektivnu snagu. Tako Rusi pišu, a znaće ga nevolja koliko je to nominalne snage. Ko zna gde oni u opšte mere tu snagu, da li na točku, kardanu ili poteznici. Ima još jedna začkoljica - konjska snaga po Gostu ili po Dinu? Ipak, kilovat bi trebalo da je apsolutan. :?
Jesi ubedio starog?Krenul sam pisat litanije o snagi i okretnom momentu,pa sam odustal,al na kraju je ipak litanija.Okretni moment je umnožak sile koja nastaje prilikom sagorijevanja goriva i dužine kraka poluge(klipnjače u određenoj točki.Snaga je umnožak okretnog momenta i broja okretaja i to se još dijeli sa konstantom 5252.Iz toga proizlazi da je snaga ta koja pokreće traktor,a okretni moment je taj koji to "olakšava".Navedimo to tako.Uzmimo dva auta.Prvi auto koji ima snagu od 100 ks i okretni moment od 200 Nm,lakše će podnijeti otpor i prije ga savladati nego drugi sa 100 ks i 175 Nm,s tim da je kod oba auta jednak broj okretaja u fazi kad nailazi na otpor,a budući da prvi auto na istim okretajima razvija veći okretni moment od drugog,a samim time i veću snagu .Nadam se da sam vam bar malo pomogel,ja u biti znam kak to ide,al teško mi je objasniti,jer bi se dalo tu navlačiti još o kojekakvim otporima i konstantama,jer motorom od 10 KS se može dobiti moment od 10000 Nm,ali pri kakvim okretajima i kakva je to iskoristivost onda,ne?
Nešto manje zamorno:idemo sutra vjerojatno pogledati Vlatka iz 1996-te godine i ako je ok ide kući.
Ja šta brate!:vragek:Samo nema ni slika da znam o čemu se radi.Danas sam imal problem s autom,al uzet ćemo od stare i pravac po Vladiku.artyman:.Nadam se da će biti nekaj od kupovine!Držte fige!
ma da VTZ u pravu si koje elektrode da koristim,inače je to bilo već vareno,i dali se ta pumpa može nekako drukčije pričvrstiti,npr vijčanom vezom na donju kuku
Za zavarivanje se inače koriste posebne elektrode za zavarivanje sivog lijeva (na pr. EZ-NIKALJ 10), jedino je problem ako to radiš sam i bez iskustva, dosta često sljedeći puta pukne pokraj tog mjesta gdje je bio var.
http://www.sps-tehnika.hr/upload/userfiles/katalozi/elektroda zagreb.pdf
Zato je najbolje potražiti majstora za specijalna zavarivanja, koji ima puno prakse i znanja, on će to izvesti daleko bolje.