• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

Betmen

Član
Tu od
29 Sij 2013
Poruka
124
Danas orali strnjak sa Vlatkom (onaj sa tri mjenjača), plug olt pto 2,25 2x10 cola, dubina 15 - 20 cm, zemlja od vrha vlažna a dolje još suhog ima. Orali u drugoj i u trećoj, ide Vlado ko lud... :rolleyes:
 

Grotta

Novi član
Tu od
11 Srp 2014
Poruka
23
Ja sam bas resio da budem uporan sto se tice pumpe :smile: i na netu sam nasao nekoliko snimaka "sredjivanja" pumpe pa sam ih sastavio u jednu celinu i postavio na Youtube. Snimak je na poljskom jeziku ali mislim da ce se poenta razumeti (bar oni koji su tu problematiku vec imali u svojim rukama). Ako nista drugo moze posluziti za one koji imaju neku rashodovanu i rezervnu pumpu da sa ovim upustvima pokusaju da je srede. Evo linka za gledanje snimka.
[YT]www.youtube.com/watch?v=EkhOhvivlXc&list=UU8Jnwoyox-qHma9lb3CqJWA[/YT]
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,084
Ovo uzubljivanje na snimku oko 19te minute , nisam dobro razumio
Znači poklapa kajlu na pogonskoj osovini prema gore , poklapa oznaku na regulatoru prema glavi , u element je ubacio onaj ekser ali prije ubacivanja onog malog među zupčanika je okrenuo osovinicu regulatora na 15 stepeni ako sam dobro razumio ?
Jer morao je da uhvati ''preticanje'' pošto taj međuzupčanik kada uđe pomjeri cijeli pogon

Znači zanima me nakon uzubljivanja dali je sve na početnoj tački : osovina pogonska kajla prema gore , regulator obrtaja na nuli a element fiksiran ekserom ?

Ovaj jezik mi je velika prepreka
 

Grotta

Novi član
Tu od
11 Srp 2014
Poruka
23
Nekom greskom zadnjih 4 min i nesto sekundi nedostaje slika pa postavljam link gde se to vidi.
[YT]www.youtube.com/watch?v=nIyem9C-Ln4[/YT]

NADAM SE DA CE SE NEKO NACI SA KAKVIM TAKVIM POZNAVANJEM POLJSKOG JEZIKA DA NAM BUDE OD VELIKE POMOCI :drink:

I jos jedno pitanje: Kako se skida onaj nazubljeni deo koji lezi na konusnom delu pogonske osovine ?

To je deo sa brojem 4 na slici koju sam postavio (
nd-212.jpg
 
Posljednje uređivanje od moderatora:
E

el pibe

Guest
Sve je to meštar fino napravio i objasnio.Samo mene zanima (k)ako to funkcionira. Trebao je još ubaciti ugradnju pumpe na traktor i upaliti ga.Da se vidi konačni ishod projekta.Ovak je to sve na riječima.
 
E

el pibe

Guest
Koliko sam shvatio ovo bi trebao biti video kako pravilno sastaviti pumpu.Lik je napomenuo"probierczy stolje"u prevodu test stol ili bench.I prutkovu tabelu,menzure obrotov-okretaj,dyszce-mlaznice itd..fina uštimavanja.Po meni pumpa je samo pravilno sastavljena(uzubljena) a dalje mora na ispitni stol na fino uštimavanje.Savo koliko sam vidio okrenuo je pogon u smjeru kazaljke sata na 15 stupnjeva ubacio čavao i stavio zupčanik.Zatim je okrenuo pogon kontra smijer da zupčanik sjedne(zaključa).Mislim da kad je ta operacija gotova bez obzira u kojem smijeru vrtimo osovinu sada više nije bitno mehanizam se više ne može raštimati.A kajla nam je orijentir i otvor sa stupnjevima ako smo išli pravilnim redosljedom.
 

Grotta

Novi član
Tu od
11 Srp 2014
Poruka
23
Pumpa sastavljena ...yeaaa...:drink: i postavljena na vladu... Uhvatila me noc a i snagu sam pogubio (za zivce da ne pricam) :(sweat): Rucno sam drukao ali imam utisak da mi negde "opasno" falsira vazduh. Pre toga sam napunio dizelom oba filtera i pumpicom drukao da mi na glavi vis. pritiska na onom srednjem srafu za ozracivanje izadje vazduh. Pola sata sam se mucio a vaduh (sitni mehurici i dalje izlaze) U rezervoaru je nesto preko 20l dizela (to mislim da nije sada problem) Drukanjem mi gorivo nema povratak u rezervoar. Sve je provereno / dotegnuto cak sam i na kratko probao start tek da me mine zelja da ga cujem (par sekundi) ali nesta ne stima (sa tim vazduhom). NASTAVLJAM DALJE..NE PREDAJEM SE !!!
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,084
@grota , može li slika tvojeg sistema napajanja gorivom ?
 

Grotta

Novi član
Tu od
11 Srp 2014
Poruka
23
Imam samo par fotkica sada a sutra cu uslikati ceo sistem deo po deo.
dscn0020.jpg

dscn0023.jpg


otvori drukalicu i vidi u kakvom stanju je gumica

Otvarao sam je i nedeluje mi bas nesto sjajno / naime kod drukanja prska mi po malo nafte van uz osovinicu (znam da je treba promeniti) ali trenutno nemam drugu. :icon_cry:
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Grotta

Novi član
Tu od
11 Srp 2014
Poruka
23
Filteri su napunjeni (i grubi i oba fina) ali nazalost nemam koga u blizini za slepanje. :(sweat): Jest da sam pocetnik u traktorisanju i da se sve ucim iz pocetka pa mi nemojte zameriti na svakojakim pitanjima ali evo jos jednog. U garazi u kojoj je vlatko , pronasao sam dve boce za startanje koje je najverovatnije koristio moj upokojeni Otac , pa se nesto pitam: a gde se uspricava starter tecnost...da i to probam. Necu se naljutiti na ponekom smajlicu meni kao neznalici. :drink:
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,084
Taj start sprej ostavi ti po strani za sada , on ti ne treba a predoziranjem možeš napraviti veću štetu , za sada ćemo razmišljati u pravcu paljenje bez njega

Drukalica ti mora biti dobra ako hoćeš preliv bez mjehurića , ako imaš dovoljno nafte u elementu (a mislim da imaš) traktor će upaliti a kada zavrneš drukalicu onda gumica prestaje da bude u funkciji i više tu neće falširati vazduh i traktor bi trebao raditi bez problema

Ako imaš neko konstantno falširanje onda ćeš morati da izbaciš ovu cjevčicu koja ide sa preliva boš pumpe do ulaza na AC pumpu , do je ova tanka cjevčica iza drukalice
Tek to kada uradiš onda će ti sav preliv (višak) ići ponovo u rezervoar , do tada koliko kog drukao i da je sve novo preliv neće ići u rezervoar

Ne vidim sa gornje strane na filterima , ima li još jedna tanka cjevčica koja ide na rezervoar ?

Jesi li probao verglati , ima li dima na auspuh?
 

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
start sprej se uspricava u usisnu granu,ali nije bas preporucivo to raditi,jer je moguce da dode do ozbiljnih ostecenja na motoru. malo samo spricni u usisnu granu i probaj upaliti.

Savo,opet ja sa oblogama,samo ovaj put sa oblogom od kocnica. kolko je debela obloga,jel znas mozda?
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Grotta

Novi član
Tu od
11 Srp 2014
Poruka
23
Savo evo slika celog sistema (sa nekim objasnjenjima)

dscn0059.jpg


dscn0060.jpg


dscn0061.jpg


dscn0062.jpg


dscn0063.jpg


Eto slika sa jednom malom napomenom da se mehurici javljaju na levom (finom) filteru i na delu visikog pritiska na srafu (oznacio sam na dodatnoj slici) a dok povlacim drukalicu ka sebi / znaci dok je izvlacim cuje se strujanje vazduka ali nikako da otkrijem odakle dolazi , mada mi se cini da je iza pumpe kod spoja male cevcice sa pumpom ali je sve dobro utegnuto. Sta ako je cevcica napukla?

dscn0063a.jpg


Izvinjavam se sto vam oduzimam i previse prostora sa mojim malim (za mene velikim ) problemima. HVALA :tractor:

PS. Probao sam verglati (ne dugo) i nema dima na auspuhu !
 
Posljednje uređivanje:

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
ako te nema ko pošlepat, bez nove drukalice posla mislim da nebude, možeš samo shebat novi akumulator, a opet ti znaš - možeš probat da zavrneš cjevovode od dizni skroz i onda s jedne dizne popusti holender ništa više od jednog kruga, povučeš dekompresor i probaš verglat, ako špricne išta nafte, zavrni holedner, isključi dekompresor i pali.

inače drukalica je 5€, a negdi sam stavio vizitke od ovih što prodaju djelove za vladimirca i vjerojatno šalju poštom
 

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,585
Kada se pretjera sa start sprejem :)
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=8M1o2rpO_JY[/YT]
 

Najnoviji postovi

Na vrh