• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,087
Naravno da pali bolje , jači je dosta od klasičnog njegovog.
Mada , ja i dalje tvrdim da je njegov alnaser (spori) sasvim dovoljno jak za sve uslove verglanja naravno pod uslovom da je ispravan , ljudima probije rotor pa probije stator pa loši kontakti pa oksidirala pločica u magnetu pa onda prekidač mase i još milion drugih stvari i onda krive alnaser kako nije dovoljne snage. :icon_hang:

Nijedan alnaser ako je u lošem stanju nije dobar.
 

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
E pozdrav ljudi,kako slusaju Vladimireci!? Trebam mijenjati ulje u Bosh pumpi,rece mi jedan majstor da naspem SAE 90 umjesto SAE 30, kaze da mirnije radi na SAE 90? Sta Vi mislite o tome?
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,661
pazi da ga uopće nebi čuo kako radi...:(giggle):

el zbilja misliš da je majstor pametniji od ruskih inžinjera koji su pisali uputstva?
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
U pumpu nikako sae 90 jer to nema potrebno za podmazivanje sto treba. Mozes sae 30 ili 40 nasuti a ionako je preporuka na 50 cas promenuti.
 

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
Ne mislim,samo provjeravam,posto mi je pricao da je doktor za ruse. Sad znam koliko on zna o rusima. Ma ja cu nasuti SAE 30,to fabrika preporucuje.
 

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
Ma nista,i sad tako muku mucim,cekam da mi rodjak iz Srbije posalje alnaser novi i filtere. Predfilter mi se zaprljao i pumpa je povukla talog,evo sad otjera kod majstora.
 

boscanin

Član
Tu od
21 Sij 2014
Poruka
83
Nisam se javljao vec neko vrijeme
Ali evo jedne improvizacije
Granicnik koji sluzi za lagano spustanje prikljucaka pogotovo teskih
picture.php

picture.php

picture.php

picture.php
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,087
Samo na cijev od potiska na dole stavi ''T'' komad i sprovedi ga negdje u rezervoar.
 

tomi32

Novi član
Tu od
12 Velj 2015
Poruka
16
Dali mogu ona dva crijeva blondirat i sam spojit ono crijevo od kipera,dal če to funkcionirat na drugu ručicu il ne
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,087
Zašto bi tako radio ?
A zašto bi uopšte da ti bude jednosmijerni klip?
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,087
Joj :(devil): iz nekog neopisivog razloga mi je pukla ona podloškica koja stoji sa desne strane reverzera između onih pipaka na osovini i zupčanika reverzera , sa lijeve strane je ista takva i limići kojima se podešava zazor.

Evo skinuo sam poklopac mjenjača jer sa vana nikako nisam mogao da detektujem kvar , jedina je sreća što imam tih platnica ''na ekseru''.


@darijus , ako se stavi T komad na vod koji služi za potisak na dole i onda na taj izvod stavi jedan ventil pa sa njega odvede ponovo u rezervoar onda možeš otvaranjem ili zatvaranjem tog ventila da imaš jednosmijernu ili dvosmijernu komandu.
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,661
ma tko se izlegao kao ja na Vladimircu, tom ne treba jednosmjerna hidraulika :eek::,

...nego, imao sam kapitalnih problema sa svojim prvim, najmilijim, onim bez kabine...
potrgal sam nemoguće...:icon_rofl:...moral sam redruktor s trubom gurtnama zavezat za traktor... popustili valjda donjih pet šerafa, ja nisam skužio, i kad je puklo, puklo je ko bomba ispod traktora...dolje pet šerafa, a gore komplet polomilo trubu...da nisam stao kad jesam, bio bi mi otpal cijeli kotač s reduktorom i trubom, zadržala ga je osovina od kočnica i nosač pleharije...
dica su mi zgubila fotić, dočim ga se dočepam bit će slika...
 

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
E pozdrav ljudi,kako ste,rade li Vladimireci? Prije nekoliko dana sam spominjao da trebam variti trubu diferencijala,ima napuklina od 10-ak centimetara. Zanima me da li je to komplikovano uraditi,pitao sam jednog varioca,kaze da to nije komplikovano zavariti,kaze da je to isto kao zeljezo variti,samo promjena elektrode i amperaze. Ako neko zna molim da mi pomogne.
 

branko-

Član
Tu od
8 Ožu 2012
Poruka
63
da se to zavariti samo moras ugrijati mjesto vara i uzeti utp elektrodu a kada zavaris najbolje je zatrpati dio u pepeo da se tu ohladi ja sam dosta toga uspjesno zavarivao
 

Najnoviji postovi

Na vrh