Evo i ja sam danas konačno dohakao problemu koji me mučio duže vremena a to je nagli gubitak snage pri velikim opterećenjima , znači motor jednostavno nije imao onu vlatkovu ''žilavost'' nego je snaga bila znatno umanjena pri ''umiranju''.
Napakovao sam neke druge dvije glave koje sam imao , stavio nove vođice i ventile sve to lijepo ufrezovao i ušlajfao.
Stavio novu garnituru duplih opruga na ventile , tu je bio glavni problem , stare opruge su otvarale na 10 kilograma a ove duple otvaraju na 30 kg opterećenja.
Postoje i različite glave , u nekih su otvori od ventila do izduvne i usisne glave manji a u nekih veći , to je ona caka što recimo za T40 ima dvije vrste snage motora.
Stavio sve nove dihtunge i izduvnu granu i auspuh nov koji je obično govance koje je prozvečalo nakon dva radna sata , nešto u njemu je otpalo pa zveči.
Još sam i uloške dizni stavio novi tip sa 5 mlaznica umjesto dosadašnje 3.
Rezultati su odlični , dobio sam onu maksimalnu snagu ''friziranog'' motora tako da sada berač vučem dosta lakše.
Pozdrav svima, jel neko zna možda gdje u regiji sjeveroistočna bosna ima trgovina sa dijelovima za vladimireca? Konkretno trebaju mi dijelovi za reparaciju hidraulike i trebaju mi dihtunzi na glavi motora i one četiri gumice na oblogama od šipki podizača, hvala..
Sent from my G620S-L01 using Tapatalk