• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
Crijevo je bilo kod majstora. Jedino to. Moguce da je bilo smeca u crijevu tom,ili mozda negdje u sistemu. Mogu li ja njega promijenuti(ocistiti) bez manometra,nema niko manometar u blizoj okolini?!

Послато са LG-H502 уз помоћ Тапатока

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Skini radni ventil i očisti , a dok ventil bude skinut zaverglaj pod dekompresorom da ulje počne izljevati na mjesto gdje stoji ventil.

BELORUS

Član
Tu od
15 Velj 2017
Poruka
30
Crijevo je bilo kod majstora. Jedino to. Moguce da je bilo smeca u crijevu tom,ili mozda negdje u sistemu. Mogu li ja njega promijenuti(ocistiti) bez manometra,nema niko manometar u blizoj okolini?!

dadooo evo citam tvoj problem ako dobro shvacam prije zamjene ulja Crijevo je bilo kod Majstora ? Onda si montirao Crijevo i sipao ulje ? ako je tako moguce da je nesto bilo u njemu sto je unislo u sistem ,pa ucini kako Savo kaze radni ventil ocisti .Vidim poprilicno se pise o problemima Kolege ja sam imao tih Rusa raznih ,tih Vladimireca mali milion i nikada problema .radio sam prepravkae ugradjivao Cilindar od John Deere -a .ma :tractor::tractor::tractor:to je radilo sve kao singerica !

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Moze se lako desiti da u samom crevu je bilo prljavstine i to sve prvo i zavrsi u razvodniku vecinom i radnom ventilu.Samo radni ventil ocisti i proradice ali ako je ucestalo mozda bi trebao ceo sistem ispustiti skroz i oprati filter hidraulike.
Savorise ima li negde originalna ac klipna pumpiica da se nadje ili neka u kvalitetu ako si se susretao. Ove kineske nedolaze u obzir a nigde nevidim nijednu kvalitetniju.

Posljednje uređivanje:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Pa nađi od bilo čega pa je prištimaj , to je bar lako.
U ove uđe voda i zahrđaju sa gornje strane , nebi bilo loše okrenuti je naopako pa vidjeti hoće li zahrđati.

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
Uradio sam kako mi Savoris rece. I ista prica,sad mi jos razbilo dihtung na filteru ulja, i baca tu ulje. Samo nemogu utvrditi u kojoj radnji,dal dizanje ili spustanje.

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
Naravno,ulje sam promijenio prije mjesec. Nije napravio 10 rs. Tad je ciscen filter.

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
Bas tako. Sad mi se stvara veliki pritisak u lijevom crijevu. Kad sam skinuo lijevo crijevo prsti ulje na sve strane iz crijeva i klipa. Sad hidraulika dize ali pod punim gasom i jako sporo. Izgleda da cu cijeli sistem skuniti i isprati naftom i ujedno reparirati klip.

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
Hidrol 46. Al mi kasnije rekao prodavac da on toci iz bureta od 200 l i da postoji mogucnost da je sa dna bureta i da ima taloga. A kanta zatvorena kako treba.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
a nisi čital njegovo uputstvo, motorno ulje 5w40 treba...sve ostalo dela probleme...(tj. hidraulik radi sporije prema gore i teško se spušta prema dolje jerbo ti je ulje malo "gušće")

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
Ma citao sam ja to. Al sam u tom trenutku dobio to ulje i mislio sam da nece praviti probleme. To mi je i Savoris rekao. Sad planiram da naspem SAE 30. Ili 5W40. Zavisi sta nadjem na stanju kod kolege.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Hmmm, čudno ponašanje , nemože to biti do vrste ulja.

A kada dižeš , dali osjetiš napor da je pumpa pod opterećenjem iako nema snage na polugama?
Čuje se ono blago zujanje. Ili promjena zvuka motora pri povlačenju ručice , nije to velika promjena ali osjeti se ipak.

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
Da bas tako,opterecenje pumpe,sporo dizanje i promjena zvuka motora.

I da,cuje se zujanje,onako na prvu bi rekao u razvodniku.

Posljednje uređivanje od moderatora:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Zamijeni crijevima mjesta na klipu pa probaj onda dali je opterećenje na dizanju ili spuštanju.
Da nisi slučajnio onu prigušnicu skidao pa naopačke stavio???

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
Mijenjao sam mjesta crijevima. Nikakva promjena,prigusnica je uredno stavljena,postoji razlika u navojima.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
99% sam siguran da imaš negdje začepljenje u sistemu na relaciji razvodnik-klip , ili u samom klipu.

A ako si mijenjao crijeva i opet neće da diže onda je klip.

Vidi da ti nije potonuo onaj pipak ventil .

Najnoviji postovi

Na vrh