Savo brate moj moj Vladika opet ide kardan radi i sve funkcionise.Jutros zorom dijetelinu posijem sa onim klepetalom od malog Ursusa,prvom sporo drugom nije kadar i prebrzo ali prva i pun gas pa nek se misli nije ni meni lako,da je moj Vladika mogao on trecom vristi pod sijacicom,dodjem kuci laptop u garazu i serafaj Vladiku.Morala sam skinuti onu sisicu gore jer nisam mogla prici gidorom 17 do cetvrte matice,cem ona sisica sluzi na kljuc 12 ima onaj limic na njoj koji skakuce.Popusim holendere na dovodu i odvodu i skinem onaj seraf holender nazad na 32 kljuc malo mi iscurilo mozda i litra jer mi ljevak bio mali ali ko ga sisa,sta ide tu ono sto i u motor Ina delta 5 jel tako.Skinem cijev skinem svu onu batalamurgiju gdje je pumpa gidoru 12 ona 4 serafica oserafim i kad sam odvojila poklopac malo safcigerom poce nesto ici iznutra ja mislila ulje iz mijenjaca ali hrdjavo ja skinem kad unutra blata i vode,sve to rukom van izvucem poslje krpom izcustim skinem splentu od supljog serafa gidoru 22 oserafim i vidim dvije kajle pod konus zbrusilo.Nebi nasao kajle da si bog u garazi zovem muza nejavlja se,sra cu ja izmijerim sublerom one dvije zdrave kajle one su 5x6 duzine 31mm.Toreks Unior u mendjule mali fleks otpilam ga na 31mm opet u mendjule i brusi dok nisam dobila 6x5.5 a duzina 31 kad sam obrusila sve umocim u mijesavinu ulja nafte i vode jer to mut radi vidila sam tako i drugi napravim isti postupak i u onoj pesnici izmijerim 6mm utor.Sad vidim malo je na osovini zbrndalo jednu stranu sa obe strane do motora i mijenjaca a oni okrugli osiguraci su gore na osovinama.Probam zavuci fleks neide a sta cu ja kad sam vracala one kajle malo grafitne masti da se neizvrcu iz pesnice stavim stegnem krvnicki kolko ja mogu a imam i kilo kljuc dugacki ali bojim se puknuce sta pa kud cu onda,vratim nazad sve namazem masti gdje ona batalamurgija sijeda na trakor,stvrdla se diht masa pa sta cu drugo naspem ulje kroz cep sa desne strane sica,opalim Vladika moj Savo vrti kardan u svaku brzinu ide ma suze su me od srece oblile,jos jucer mala me pita mama kako cemo mi zimus u skolu ma bilo mi tesko i ja kazem ako niko tata ce kad dodje napraviti.Jos da mi moze samo balirati ali nemoze ide prebrzo i nemoze gutati balirka ono klepetalo od Ursusa ljenog nek nosi iz dvorista sve te IMT 539 i Ursuse 335 on popisa i zaradi do podne i da sestom da ide brze.On jadnik sa 88ah pali kao auto malo trosi a prima kao benzinac gas.
Savo brate moj hvala ti ziv i zdrav bio ti i svi tvoji spasio si me.Muzi cu sve veceras prenjeti.