• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Voćarski strojevi

batad

Član
Tu od
10 Lip 2010
Poruka
304
To je Adam Gregurić iz Creta. Po cijeni je mislim povoljniji od sličnih talijanskih jer mislim da ih je u nekim tehničkim riješenjima nadmašio. Sve ostalo može na p.p. Biće sutra i neki mali video.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Zanima me jer ovo neoštečuje voćke bilo mlade bilo starije?

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=ej6dV-cGBm0&feature=related[/YT]

Sličan stroj ovome.

http://www.messis.hr/poljoprivredni_strojevi.asp?id=GEG&prikaz=opis

e ovo su prezentacije strojeva;)

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=57DMZvaPmOo&feature=relmfu[/YT]

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=bAFU4kUX6OA&feature=related[/YT]

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=eCPIaDdnZZg&NR=1&feature=endscreen[/YT]

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=aWN8dQH9KLk&feature=channel&list=UL[/YT]

Posljednje uređivanje od moderatora:

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Ovo i nije tako komplicirano.

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=QDZtPXEduxQ&feature=related[/YT]

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
609
Zanima me jer ovo neoštečuje voćke bilo mlade bilo starije?

Sličan stroj ovome.

e ovo su prezentacije strojeva;)
Ne ošteti voćku kada ima nekakve noževe od plastike koliko vidim,onaj prvi video...Da su željezni poslje toga bi samo motorkom mogao zaći i redom rezati voćke

vitomir 1

Član
Tu od
7 Lip 2011
Poruka
292
solo minor

solo minor samohodni atomizer
jel ko od vas radi s samohodnim atomizerom solo minor, jel to dobra stavr,dal radi dobro,ima li mane u radu, i dali se da prispojit guma na njega pa onda da mogu i s stapom spricat.
na sto obratit paznju pri kupnji istog,ako se odlucim
hvala

krzna

Član
Tu od
1 Pro 2012
Poruka
79
koji atomizer je ispravno kupiti sad na sajmu u osijeku ,radi prilagodbi za europsku uniju ,atomizer sa tri posude ,ili sa jednom posudom

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
koji atomizer je ispravno kupiti sad na sajmu u osijeku ,radi prilagodbi za europsku uniju ,atomizer sa tri posude ,ili sa jednom posudom

Bez četri nemoj ni gledat jer če ti ubrzo trebat četvrti...

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
može pojašnjenje,hvala unaprijed

Eto jučer smo imali skupštinu udrge vočara pa malo razglabali o svim temama i jedna od njih i atestiranje atomizera i šta sve če trebat pa tako i famozni četvrti rezervar za spremanje ispranog sredstva iz glavnog spremnika samo neznam kud stim poslje...

krzna

Član
Tu od
1 Pro 2012
Poruka
79
hvala,i mi smo neki dan razglabali kud s tim kad operemo atomizer,uglavnom sutra idemo po njega još se dvoumimo oko 300 ili 400 litara naravno sa 3 rezervoara najvjerojatnije od leška

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
hvala,i mi smo neki dan razglabali kud s tim kad operemo atomizer,uglavnom sutra idemo po njega još se dvoumimo oko 300 ili 400 litara naravno sa 3 rezervoara najvjerojatnije od leška

Pitaj njh zs detalje oni bi morali znat tj biti upoznati. .

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768

Šta ima novo ,jel kupljen atomizer,čiji,zapremina,cijena boja bilo šta :icon_scratch:

krzna

Član
Tu od
1 Pro 2012
Poruka
79
skoro kupljen od agromehanika iz bjelovara ,slovenski atomizer kranj proizvodnja,žuti sa jednim rezervoarom ,al nas je kod leška na štandu čovjek uvjerio da uzmemo bijeli njihov sa tri rezervoara zbog prilagodbe na eu propise,ali nije ništa kupljeno danas ,sve upučuje na to da će biti 300 litarski bijeli leškov za 17000 kn plus 4000 dizne za usmijeravanje,čak možda i od 350 ili 400 litara jer tafe 542 to može nositi bez problema

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
negdje sam vidio uvezen izvana atomizer na koji su naknadno dodavani 2 rezervoara valjda isto zbog nekog propisa

moj ima samo glavni i za prat ruke kaj se da to kak prilagodit jel mi se ne kupuje novi atomizer jel ovaj nije radio svega par sati kupljen 2006-e

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
skoro kupljen od agromehanika iz bjelovara ,slovenski atomizer kranj proizvodnja,žuti sa jednim rezervoarom ,al nas je kod leška na štandu čovjek uvjerio da uzmemo bijeli njihov sa tri rezervoara zbog prilagodbe na eu propise,ali nije ništa kupljeno danas ,sve upučuje na to da će biti 300 litarski bijeli leškov za 17000 kn plus 4000 dizne za usmijeravanje,čak možda i od 350 ili 400 litara jer tafe 542 to može nositi bez problema

Raspitaj se za dostupnost dijelova za njega.
Agromehanika ima sve rezervne dijelove,a to je jako bitno kada hoćeš mijenjati dizne,membrane,gumice idr.
A to što taj prodavač trlja o EU propisima nije istina,znači mi svi koji imamo Agromehaniku ne možemo više s njim prskati.
To je glupost,i snalažljivost prodavača kako će koga nagovoriti,ja sam uzeo zato što svi imaju Agromehanika i pokazao se Ok i za rad i potrošne dijelove.

krzna

Član
Tu od
1 Pro 2012
Poruka
79
ne,naravno da su ispravni od agromehanike ,odnosni svi atomizeri i šprice če se moći nadograditi sa dodatnim rezervoarima do 2019 godine,što se tiće leška on prodaje svoje atomizere i šprice i na njegovom štandu odmah ima kupiti sve dijelove za njegove proizvode znaći prodaje iskljućivo proizvode koje proizvodi ,dok agromehanika prodaje tuđe proizvode trenutno zastupaju slovenski kranj i to prodavaju,80 posto šprica i atomizera su im žuti i sa jednim rezervovarom i odgovaraju trenutno propisima u bosni srbiji itd ,a leškov štand su sve bijele šprice i atomizeri prilagođeni eu standardima,čekaj dok krene tehnički pregled šprica od 01 01 2014 ,sve če se žute morati nadograđivati ,nebude sigurno jeftino,i za kraj još jedanput leško prodaje proizvode i djelove koje sam proizvodi ,a agromehanika koje trenutno zastupa

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
ne,naravno da su ispravni od agromehanike ,odnosni svi atomizeri i šprice če se moći nadograditi sa dodatnim rezervoarima do 2019 godine,što se tiće leška on prodaje svoje atomizere i šprice i na njegovom štandu odmah ima kupiti sve dijelove za njegove proizvode znaći prodaje iskljućivo proizvode koje proizvodi ,dok agromehanika prodaje tuđe proizvode trenutno zastupaju slovenski kranj i to prodavaju,80 posto šprica i atomizera su im žuti i sa jednim rezervovarom i odgovaraju trenutno propisima u bosni srbiji itd ,a leškov štand su sve bijele šprice i atomizeri prilagođeni eu standardima,čekaj dok krene tehnički pregled šprica od 01 01 2014 ,sve če se žute morati nadograđivati ,nebude sigurno jeftino,i za kraj još jedanput leško prodaje proizvode i djelove koje sam proizvodi ,a agromehanika koje trenutno zastupa

Nevidim razloga nadograđivanja ako vočar ima u vočnjaku vodu i wc sa Lvb-om i recimo kanister za istočit isprano sredstvo ,samo još uvijek ne kažu šta sa tim ispranim sredstvom kud snjim?
Ja recimo kad završim (atomizer 100 lit) nalijem 5-10 lit vode pustim da ju zvrti i ispraznim u vočnjaku uskraj tak da dizne spere a onda operem izvana po meni to je OK tako i tako sam šprico pa to manje više nego da to razrjeđeno sredstvo zbrinjavamo kako če sigurno nakraju i tražit uz neku naknadu, naravno spočetka simboličnu a onda ...

slafko

Član
Tu od
22 Kol 2008
Poruka
275
A to što taj prodavač trlja o EU propisima nije istina,znači mi svi koji imamo Agromehaniku ne možemo više s njim prskati.
To je glupost,i snalažljivost prodavača kako će koga nagovoriti,ja sam uzeo zato što svi imaju Agromehanika i pokazao se Ok i za rad i potrošne dijelove.

Taj prodavač sam možda bio ja ili moj kolega i vjeruj mi da sigurno ne "trljamo" o EU propisima, ne govorimo gluposti i nije riječ o našoj snalažljivosti i nagovaranju. To što si ti uzeo Agromehaniku je tvoj izbor i to je u redu i nitko ti to ne osporava.

Već nekoliko godina na HR tržištu ne želimo prodavati "stare" modele atomizera sa jednim rezervoarom jer bi to bilo izuzetno licemjerno prema kupcima. Sa propisom koji stupa na snagu iduće godine (uz nekoliko prijelaznih godina, kao i svaki propis) smo se upoznali pred 4 godine s obzirom da surađujemo sa mnogim tvrtkama iz Njemačke i Italije koji su nas upozorili na nadolazeće promjene i propise. I od tada upozoravamo i informiramo naše kupce (a i one koji to nisu) na stvari koje će se početi primjenjivati.

O potrebi, ispravnosti i logičnosti samog propisa možemo raspravljati, ali kako god morat ćemo se ga pridržavati. A pouzdano znam da će se prilikom isplate određenih sredstava iz proračuna (državnog ili europskog), dobivanja određenih certifikata o porijeklu i sličnih dokumenata morati priložiti i atest za mehanizaciju. A s obzirom da je propis također odredio koja oprema za testiranje se mora koristiti gdje je sve digitalno i računalno što u konačnici znači da nema namještanja, ručnog dopisivanja i naštimavanja.

Voćari će posebno biti pod povećalom jer je poznato da se u voćarstvu najviše prska pa je stoga i potrebno da su atomizeri ispravni.

Atomizeri sa jednim rezervoarom će se moći koristiti samo se u tom slučaju pozdravite sa bilo kakvim potporama.

Prije nego što izjaviš za nekog da govori gluposti ili laže slobodno provjeri činjenice i bolje se informiraj. Ili jednostavno pitaj nekog tko zna više.

Za sve koje zanima propis: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2012_12_142_3012.html

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Atomizeri sa jednim rezervoarom će se moći koristiti samo se u tom slučaju pozdravite sa bilo kakvim potporama.

Prije nego što izjaviš za nekog da govori gluposti ili laže slobodno provjeri činjenice i bolje se informiraj. Ili jednostavno pitaj nekog tko zna više.

Za sve koje zanima propis: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2012_12_142_3012.html

Ma jasno mi je sve imate atomizer bacite ga,pod posebnim povečalom,ovo ono,dajte molim Vas..
Jer Vi znate koliko dobije voćar za 1 he voćnjaka?
Kako će proći onaj tko ima leđni atomizer? on ne može u EU ni do potpora,ja znam ljude koji 2 he voćnjaka obrađuju s time i ima ih jako puno.

Najnoviji postovi

Na vrh