Ljudi straše ljude da bi ih imali pod kontrolom na temelju raznih agendi. Električna vozila, od 2035. su agenda. Mi nismo spremni za to kao društvo, tehnologija baterija je smeće itd. Premalo podataka imamo. Činjenica je da utječemo na klimu, efekt staklenika je znanstveno dokazan i empirijski potvrđen, ali i bez ikakvog utjecaja, ovakve vremenske stvari bi se i dalje odvijale jer je fizika takva. Matematika i zakon vjerojatnosti su takvi. Da to ne postoji, nebi bilo ni nas. Teško je sve objasnit matematikom, u prirodi i svemiru postoje slučajnosti i to je još nama apstraktno. Kada i ako to savladamo kao vrsta, znat ćemo budućnost. Ovo što ja pišem, moj susjed, nadasve uspješan čovjek, zove mudrovanjem. Računala, programiranje... To je njemu mudrovanje. Njemu je rad otić u šumu, ispeljat 300 metara drva godišnje i pripremit ih. Poštujem to maksimalno, ali sve što je njemu omogućilo ispeljavanje 300 kubika drva, nastalo je kao posljedica "mudrovanja" i fizikalno matematičkih zakona. Ako ikada razvijemo svijest da poštujemo jednako težak fizički rad i "mudrovanje", tada će cijelom društvu bit neizmjerno lakše.