Ja sam platio osiguranje...i cekam led.
To je nekakvo rješenje za tvoju obitelj, ali za društvo nije. Tim gore ako tuča uništi usjeve, ljetinu, krovove, automobile.
Ako i dobiješ nekakav novac kao naknadu, novac ne možeš jesti, ni ti ni mi, nitko, a nema se što od hrane kupiti, radi tuče.
Bolji je pristup pravovremeno poduzimanje mjera za nastanak tuče. Opet smo u gabuli, ako dođe več formirani oblak iz susjedne države, u kojoj nisu ništa poduzeli jer su procijenili da preko njih nevrijeme bude prošlo, a padalo tek iznad nas.
Da ne bi investirali u proizvodnju i uspostavu jedine koliko toliko efikasne obrane raketama, političari se izmotavaju. Je pa lete avioni, ili postavili smo prizemne generatore s aero solima, ili montirali su na avionček Cesnu 172 generator aerosoli i sad bi se ta krhka igračka trebala za vrijeme oluje diči, uletjeti u olujne oblake od kojih bježe i ogromni đambođetovi, te ih zasijati aerosolima i sprječiti tuču. Ako su oni tako "pametni ili blesavi", pa nismo i svi drugi.
Lijepo je kolega što si platio osiguranje i relativno mirno čekaš nepogode. Ja sam osigurao kuću i protiv pada aviona, jer sam pokraj aerodroma, ali ne želim da mi ijedan doleti. Neki put ih popratim sa zabrinutim pogledom i psovkom dok mi teturaju iznad glave, kašljucaju motorčeki i onda na jedvite jade kresnu i nastave let, koju vražju mater samo čačkaju iznad naselja i škole...
Ja sam za uspostavu obrane od tuče na državnom nivou, a tko želi i može uvijek može svoju imovinu i osigurati.
Uh, opet esej, ispričavam se, pijem kavu i tipkam...