Kod nas u selu je bilo naleta vjetra i kiša, čuo sam danas da je obližnje selo bilo tuče i da je nekima raskrilo krovove. Kako su najavljivali mi smo se ovaj puta izvukli.Zagorci,Međumurci kakva je situacija?
Bome se u Karlovcu pošteno ispadalaKod nas jučer i ove noci ni kapi kiše, a toliko su najavljivali.
Ali rado je zato u Zg i Ka padala za sve pare.
Bar je tako izgledalo na radaru.
Ima koje su zgorele, a ima i zelenih još.Tebe stvarno zaobilazi. Kod mene prekjucer palo dosta. Jucer samo vjetar cijelu noc. Su kuruze sve zgorele?
Zato sam se ja rješio branja sa beračem,skinem kombajnom,osušim,dovezem kući i kraj pričeIma koje su zgorele, a ima i zelenih još.
Ma više mi nije da pada zbog kukuruze, nego da se malo odmorim na kišni dan, dosta mi je vec.
A sad se još premišljam jel bi uopce i ubral kojeg klipa s beracom, robija je to opasna, to branje u klipu, a krunjenje još veča.
Kolega smilan,,upravu si,,, iznad tog sela je nelegalni kamenolom,,,znači u kamenolomu detonacije pripreme teren i onda ove kiše i bum,,, znaju svi da tu nije poplava nego brdo iz kamenoloma zatrpalo selo i pobilo ljude , a zna se i ko je to radio,,, ajde sve to,,svi u okruzenju se javljaju za pomoć,,,to su ogromne količine materijalne i nematerijalne pomoći,,, a poznavajuci naš mentalitet,,, gdje ljudi prljavog morala ta srestva usmjeravaju,, nažalost to me boli,,, jedni pate a jedni se bogate,,, mislim da vi to znate iz nedavnih zemljotresa u Hrvatskoj,,,Ali ova je odnijela kuće na mjestima gdje se nikad nije očekivala bujica. Odnijela živote. Navodno neke kuće su stradale od kamene bujice, ili zatrpane šutom. Jasno je da bujica pokida mostove, puteve i slično što je u dohvati nadolazeće voda ili sagrađeno u blizini korita.