• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,717
Za te događaje vidim ono što je po dostupnim informacija ma ali koliko su tačne neznam.
Ali zman za 2014 kada je bila poplava u mojem kraju. Za 24 časa je palo 80l/m2. Zaista ono što nemogu primiti riječna korita.
Međutim nije poplava kriva za ogromnu štetu već ljudske gluposti i propusti državnih institucija. Dio grada je napravljen na isušivanju močvare a svi koji su tu gradili kuće su još išli po jednu etažu ispod nivoa zemlje. Međutim nismo odgovorna društva, onaj ko je to dozvolio je odgovoran za štetu.
U mojem selu uz korito rijeke napravite su dve fabrike koje su nasuli plavno područje uz rijeku, udarili zidove visoke 8 metara i sav tok sveli na 20metara širine. A prirodni je bio više od 100metara širine. Kad je došlo do poplave voda nemože proći i podignut je ogroman nivo, te poplavite kuće i te dve fabrike. Ñažalost njima je to isplaćeno sa grbače običnih smrtnika. Nakon toga smo uputili dopis ministarstvu da ih upoznamo i zatražili pismeni odgovor koji nikad nismo dobili.
Ja se zgrožavam na takve stvari, jednostavno to nebi smjelo da postoji tako.
Šta vrijedi sad i nečija odgovornost ljudski životi iz Jablanice su posledice državnih propusta.
imaš li kakav članak o tome što pričaš, o fabrikama i zidovima...?
 

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,823
Pozdrav ljudi sa slo. Izgleda da ove oluje išle od nas u četrtek prema dole. Kod mene 2 dana skroz padala kiša,a nije vode koja stoji bilo dosta,jer prije bilo je suho i zemlja popila dosta.
A imam frrke isto tako i ja. Tad kad najviše sipalo, izpala mi jedna faza struje od treh. 2 dana mislijo sam, da je to obično, jer uvik serejo i izpada po jedna faza, pa nisam ni javljao napako. Spučajno razgovarao sa komšijo,koj strujo imao skroz. Dođe majstor, nakon toga, kad sam provijerijo glavni osigurač i shvatili smo, da nestaje struja od kuče pa na gore na drveni stub od struje.
Spojijo mi dvije kontakta, da imam strujo na sve 3 kablove i sad čekam, da se odkopa, pronađe i spoji kabel. Čovik ne može živjeti kao čovik, uvik treba ga neko il nešto hebati.
A kaj da ti kažem, kod mene ovako stoji stup privezan 2 godine, bilo nevrijeme, polomilo ga, došli majstori, ukopali betonski a ovaj stari privezali za njega i to tako stoji.
20240807_203420.jpg
 

Najnoviji postovi

Na vrh