• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,419
Zakaj proizvodiš toliko dima?

(Ne, ne zajebavam te, pitam ozbiljno i iskreno. Može se kuriti s drvima punim gasom, a skoro bez dima.
Evo ja sad ne kurim, a supruga je ovladala "tom tehnikom" odmah, u prvom danu, susjedi i dalje nemaju pojma da mi kurimo non stop, da ne kurim ja nego kuri ona...
Nemoj se sad razljutiti na mene, ipak je Stara godina, samo sam primijetio, a zapravo - nije me trebalo biti briga.)
Vidiš kako se smanjio dim kako se peć zagrijala
20251231_091943.jpg

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,175
1000006094.jpg
Ako je vjerovati pametnom telefonu mora da će biti prava zima, no pričekajmo još nekoliko dana, jer tu prognozu mijenjaju svakih nekoliko sati.

• Like
Reactions: H&S

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,329
Zima je, i to prava kakva bi trebala biti i tek sad ja dišem kak treba.
Nadam se da bu minus i preko dana držal i da potraje čim duže.

A peč pod koju se idem sad ugrijati nakon šetnje.
Rekla moja baba, sinko, ko se dima ne nadimi taj se vatre ne ugrije...
Svjestan sam da rastepljemo energiju kroz dimnjak, kroz prozore, kroz zidove.
Moja baba je imala na hiži male prozorčiće, blatom omazane zidove, samo jednu peč u kuhinji, zidanu, gde smo se svi ujutro stisnuli dok se doručak spremal, spavalo se na zimi i bili su ljudi zdravi dok je taj isti dim izlazil iz svakog dimnjaka....
U ovakva hladna jutra nekaj prekrasno za vidjeti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,329
Bome i kod mene kažu veselo
View attachment 87510
Kaj je veselo, tih par centimetri snega? Ko zna kakav zastoj nas očekuje u životu zbog toga.
Onda kad ga je svaku zimu bilo mjesec dana po deset ili dvadeset, kad su neka sela bila obranjena tek nakon tjedan ili više dana... i to ručno lopatama, e onda je bilo veselo

Prije desetak let na forumu je bilo narodno veselje kak je zima dolazila.
Neznas jel su bili sretniji oni kaj su grtalice imali pa se slikali sa njima ili oni nadobudni kaj su paljuckali krampe i falili se kak koji pali

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,175
Da, točno, prije desetak i više godina, zašto kažemo veselo? Kada je zadnji puta za Božić pao snijeg? Današnja djeca ni neznaju kako je to kad je vani -15, pa zima traje nekoliko mjeseci, hodaš u prirodi po snijegu i čuješ kako škripi ispod nogu i još puno toga da ne nabrajam. To su bili čari, pustio sam knjigu samo da idem s prijateljima na druženje, toga nažalost danas više nema, niti će vjerojatno ikada više biti, zato se treba veseliti i uživati u svakom danu dok je tako, jer tko zna, možda više neće biti takve zima, a ni snijega. Moje dijete je sretno, pa makar ima svega nekoliko centimetara snijega, za njega je to nešto novo, pa dok je tako, neka uživaju, jer kako sam i rekao, tko zna što će biti danas-sutra, jedno je sigurno, dobra stara vremena više ne možemo vratiti.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,419
Kaj je veselo, tih par centimetri snega?
Ja sam mislio na temperaturu😉, mislim da je zadnji puta tako hladno bilo davne 2014 godine

Kada je zadnji puta za Božić pao snijeg?
Prošle godine 😉
Moja kćer je rođena 23.12 i prošle godine prvi puta imala snijeg za svoj 18. rođendan

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,990
Korana, 11.02.2012
Da se barem ponovi
Na slici je brat, čisti loptom ispred snijeg. Uglavnom prehodao ju je par puta s jedne na drugu stranu.

Prilozi

• FB_IMG_1767180363165.jpg
    FB_IMG_1767180363165.jpg
    8.7 KB · Pregleda: 1

Najnoviji postovi

Na vrh