Večer ekipa. Trebam savjet stručnjaka. Počeo sam se bavit poljoprivredom prije 4 godine. Radi se o parceli 15000m2, od toga je 3000m2 mladi nasad limuna i naranča, ostalo su masline.Prošle godine sam uzeo u najam oranicu od 3000m2(nekadašnji vinograd) zemlja je duboka, s malim kamenjem. Ja sam izgulio lozu jer prije mene nitko(10-12godina)nije ušao u taj teren. Te sad teren služi za uzgoj povrća. Trenutno imam mali motokultivator od 6ks benassi. Možete sami zamislit koja je muka to sve pripremit za sezonu. Pa sam se odlučio nakon ljeta uzest manji, vočarski traktor do nekih 7000€. Treba mi vaš savjet što je najbolje kupit. Gledao sam yanmar,kubotu,iseki, nešto “novije” u odnosu na Tomu Vinkoviča. Mada i on dolazi u obzir. Prvobitno bi mi sluzio za frezanje, kako oranice tako vočnjaka. Svi mi govore da je dovoljno uzest goldinija od 14ks ili labin progress, radio sam sa njima i tvre sve, sam nije to to kad ti ne sjednes i oreš,nego se opet lomiš. Možda su u pravu, 3000m2 oranice nije velik teren to bi jedan yanmar od 20ks orao par sati?