ohooo kolega :supz: ma ide to odlično...dobro si ga složio...al je milina gledat kako ore al i zemlja je kod tebe dobra nije ko kod mene teška...sretno sa oranjem ...ako nemaš više za orat možeš potjerat yanmara do mene pa budemo u duetu orali
pozzzz
... pa ja sam zadovoljan sa oranjem , moglo bi se tu još nešto malo dorađivati ali sve u svemu je dobro .
Ma ima i kod nas teških zemalja , samo na ovom prvom videu je zemlja odlična , orem i frezam svake godine . Milina za orati , a ima njiva gdije jedva idem u sporoj koliko je teška zemlja .
iwanho
Žuti, ovaj drugi video je s drugim plugom. Vidi se teža zemlja. Kolike su širina i dubina brazde? Čini mi se da je kod drugog videa dubina gotovo jednaka širini brazde.
Na obadva videa je isti plug , samo je na drugom videu plug obojan.
Je , u pravu si na drugom videu je teža zemlja , ledina .
Što se dubine tiče , na početku sam nekoliko puta mjerio 20 - 25 cm , a širinu brazde nisam nikako mjerio .
Kada nisam zadovoljan kako mi preklapa brazdu onda je raširim ili suzim .
To isto tako ovisi o zemlji , nagibu njive , dali orem uzbrdo ili nizbrdo ... , svatko tko ore zna o čemu pišem .
mtd001
kolega,lijepo ore samo skini crtalo,štopa se trava na njemu...
E to bi trebalo prepraviti , neštopa toliko crtalo koliko greda na kojoj je plug .
Ona stoji prenisko tako da skoro struže po zemlji pa se na njoj štopa trava .
Trebalo bi ju malo podići i onda se to nebi događalo.
Vjerujem da ću i to uspjeti riješiti.