• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Yard Man - obnova vrtnog traktora

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Ma ovo se najvise nanosi na auta, felge i to da se promijeni boja a teb bi ovo mozda odgovaralo kao zastita od trave, mislim da bi se lako skidala, eh sad kako bi se ovo ponasalo na kamencice to nisam siguran :( https://www.facebook.com/PlastiDipPogarcic sad gledam kao dobro za kamencice na autu , probaj ovde kontaktirat kolko kosta sprej ili potrazi ne ebayu :eek::

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Zanimljivo.
To bi trebala biti zaštita laka.
Ideja nije loša. Pitanje jedino koliko to košta ?
Jedan sprej ti je je 135 kuna. Ja sam bio slao upit za cijenu i kolko treba. Mislio sam nekaj po autu kemiat s tim.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Idemo dalje...
Obnova nemre bez nabave nekih novih dijelova.
Nabavljene su nove svječice, filter zraka i filter ulja, disk pločica, remenje, noževi...
20151203_191943_resize_zpsbni0iuiw.jpg

...te, nažalost, i nove osovine, jer je stare bilo prekomplicirano spašavati, radi ovog čudnog ozubljenja koje pogoni noževe:
20151203_192000_resize_zpselghxvbu.jpg

To (na slici fali nekoliko dijelova, koji još nisu stigli) košta oko 200€ :icon_e_surprised:
Najskuplje je remenje (oko pol iznosa) i osovine (oko 500kn), dok je ostalo relativno mali trošak.

Posljednje uređivanje:

Dadx

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2010
Poruka
101
znam da nije tema, ali da pitam pošto sam videl remen na silic
imam strižnu samohodnu kosilicu, nož pokreče remen, taj remen ne zdrži sat vremena rada, pretpostavljam da zbog toga kaj se glava/nož prilagođuje terenu i samim time remenice nikad nisu poravnate, nego se nakošavaju, dali postoji kakav tip remena koji može izdržat duže vrijeme u takvim uvjetima?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Kakav remen koristiš? Probaj koristiti neki kvalitetniji (Optibelt, Goodyear), nazubljeni (XP*) a ne najjeftiniji.

Ovo s izmicanjem osi se rješava oblikom remenica (puno su šire i imaju zakrivljene plohe), je su na pogonu kosišta zamaknute za nekih 6...8cm na manje od metar razmaka.

Ovi (skupi) remeni su originalni, s kevlar nitima. Takvi bi trebali tajati malo dulje od običnih.
Dodouše, ova dva su su varijatorski (niski), pa ih se neda baš zamijeniti običnima.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Jedan sprej ti je je 135 kuna. Ja sam bio slao upit za cijenu i kolko treba. Mislio sam nekaj po autu kemiat s tim.

65kn ti je otprilike duplicolor sprej folija ali nije to baš za ovakve primjene.

Za taj donji dio je ipak najbolja plastifikacija ako ce se dobro držat za pocinčano.

Dadx

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2010
Poruka
101
Kakav remen koristiš? Probaj koristiti neki kvalitetniji (Optibelt, Goodyear), nazubljeni (XP*) a ne najjeftiniji.

Isprobao sam više njih, i ne kupujem najjeftinije, između ostalog, GY mi je izdržal punih 20 minuta. Inače, čuo sam za ovo s kevlarom, košta oko 100 kn, samo me strah da ne bude izdržal toliko duže od ovih, samo bi se manje našarafal...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
ZJ,gdje si naručio dijelove,preko ebay-a ili kod nas?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
...
Za taj donji dio je ipak najbolja plastifikacija ako ce se dobro držat za pocinčano.
Bojano prahom je bilo...ali to nije to, jer je jednostavno pretanko i neelastično. Želim nekaj debeloslojno, da udarci nemru ni dojti do pocinčanoga.
To je dobro za industriju, jer je brzo gotovo (i u jednom sloju).

Isprobao sam više njih, i ne kupujem najjeftinije, između ostalog, GY mi je izdržal punih 20 minuta. Inače, čuo sam za ovo s kevlarom, košta oko 100 kn, samo me strah da ne bude izdržal toliko duže od ovih, samo bi se manje našarafal...
Koliko je trajal originalni? I kakav je bil?
Kaj se zapravo dogodi? Pukne, izgori ili nekaj treće?
Prije bi rekel da ili postoji konstrukcijska greška ili nekaj nije dobro složeno.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
MTD, E-bay je 0 bodova, jer ga ubije cijena prijevoza iz Amerike.
Filter zraka je kupio kolega Puknuti iz Kine, preko E-baya.

Za sve ostalo, Slovenija je obećana zemlja...

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Možda je najbolje i najjeftinije zaštititi kosište tako da se ga na kraj sezone očisti i jednostavno samo pofarba sa temeljnom bojom. To se pogotovo odnosi na starije koslice koje su već izgubile svu zaštitu na kosištu.
Ja sam je samo očistio i pošpricao sa WD 40 (dobro je i to, bolje nego ništa). Ako ništa drugo barem očistiti travu i onda se osuši i manje rđavi.

Ovo kako to radi ZJ sigurno je OK, ali se tu radi ipak o polu profesionalnoj kosilici i kompletnoj obnovi.:icon_thumright:

Prilozi

• DSC00698.jpg
    DSC00698.jpg
    54.2 KB · Pregleda: 147
  • DSC00699.jpg
    DSC00699.jpg
    60.9 KB · Pregleda: 134

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
MTD, E-bay je 0 bodova, jer ga ubije cijena prijevoza iz Amerike.
Filter zraka je kupio kolega Puknuti iz Kine, preko E-baya.

Za sve ostalo, Slovenija je obećana zemlja...

Znam da ne spada u temu, al jel kolega Puknuti živ? nema ga niš baš na forumu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Naravno.
Živ i zdrav, hvala Bogu!

Dadx

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2010
Poruka
101
Koliko je trajal originalni? I kakav je bil?
Kaj se zapravo dogodi? Pukne, izgori ili nekaj treće?
Prije bi rekel da ili postoji konstrukcijska greška ili nekaj nije dobro složeno.

Za orginalni nemam pojma, polovno je nabavljena.
Raspadne se, one žice kaj su nutraa popucaju, pri malo gušćem raslinju proklizi i fajrunt od košnje.
Sad sam navaril graničnike, pa nema puni "ajnšlag" i mislim da bu bolje.
Složeno može biti jedino tak i nikak drugačije, proučaval sam, mogu samo stavit na drugu remenicu (i napred i nazad) i onda dobijem puno sporiju bzinu košnje, tada bi ju trebal i usporiti na 3 i 4 remenici jer ne stigne kositi pa valja...
Inače, primjetil sam da kad ju manje dižem na zadnje kotače (pri okretanju) da duže traje remen. Vjerojatno zato kaj se ne nakrivi

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Idemo dalje...
Obnova nemre bez nabave nekih novih dijelova.
Nabavljene su nove svječice, filter zraka i filter ulja, disk pločica, remenje, noževi...
20151203_191943_resize_zpsbni0iuiw.jpg

...te, nažalost, i nove osovine, jer je stare bilo prekomplicirano spašavati, radi ovog čudnog ozubljenja koje pogoni noževe:
20151203_192000_resize_zpselghxvbu.jpg

To (na slici fali nekoliko dijelova, koji još nisu stigli) košta oko 200€ :icon_e_surprised:
Najskuplje je remenje (oko pol iznosa) i osovine (oko 500kn), dok je ostalo relativno mali trošak.

Kaj su to sirove osovine?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Jesu, sirove su, otkivci, ali su u mjeri: centl u minusu. jer lagere ne drži dosjed, već stegnuta matica.
I naš prijatelj Puknuti se čudil, ali je digitalni šubler otklonil svaku sumnju :)

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Tako je i kod mene ovih dana na autu bilo... Odrađen veliki servis, dodatno par sitnica, i opa, evo dijelova za 1700 kn..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
A zakaj je onda ona jedna obrađena?
Ovi lageri sa slike meni izgledaju kao obični kuglični lager, ti nebudu dugo vozili ako ih matica pričepi u vrpu a niti ako na osovinu nejdu kak po regulama moraju iči.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Pogledaj slike prije. Na osovinu se lageri aksijalno stežu preko unutarnjeg vijenca.
Obični su, 6204, gornji 2RS, donji ZZ. Korejske proizvodnje.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh