S
shiky
Guest
ja imam 20-30kom......ako znaš nekoga da ide iz osijeka, možemo se dogovoriti......
Šteta, neznam nikog, a i našao sam iz ZG-a,
svejedno Hvala!
ja imam 20-30kom......ako znaš nekoga da ide iz osijeka, možemo se dogovoriti......
to se desilo i meni prije par dana isto su je tako iskljucali,moraš je zaklati jer ako je ostaviš da živi uginut će ti !Pozdrav forumaši posebno vi koji se bavite uzgojem purana.Imam jedno pitance u vezi uzgoja purana.Inače hranim za sebe 10 komada,2 purana i 8 purica.Imam ih uzatvorenom prostoru u 7m kvadratnih.Hrana odvojena.Na raspolaganju imaju sviježu travu i vodu svaki dan uz smijesu i šrot omjer 1.1.E sad se pojavilo da su svi navalili na jednu i čukaju ju po glavi da je sva ranjena i skroz ju napadaju.Prosjek im je 5 kg.Inače hranim ih prvi put pa neznam u čemu je stvar.Molim za pomoć i unaprijed se zahvaljujem
Probaj sa vitaminima ,ja za sebe uzgajam pazinske purane po 5 komada i redovito sam im stavljal svaki mjesec u vodu AD3 vitamine i ponekad sam mješal kostovit u hranu od kad hranim na taj način nikad nemam problema sa purama ženske narastu oko 18 kg a muški 20 kg da im možeš davati i travu ako imaš nikad nije od škodi ..
tuka ti počme sjediti (kako koja ) svaka im drugi broj nešenja jaja ! nekad znaju snjeti 20 , nekada 18, nekada samo 13 ! najviše možeš očekivati da će sjesti sama tamo nakon 15 - og jaja pa naviše ! sama će sjediti ostavi je gdje nosi jaja , ali možeš je i prebaciti gdje ti želiš jer će također nastaviti sjediti jer ima strašno razvijen instinkt za sjedenjem na jajima!