D
DSC1416
Guest
je dosta grijati motor(rakovica s44 ko na 577) do onda kad "pukne" ili još dalje?
Ja nakon toga anlasam.je dosta grijati motor(rakovica s44 ko na 577) do onda kad "pukne" ili još dalje?
A grijanje na IMT-u na pola gasa dovoljno je i 15 sekundi. A ako kojim slucajem nece ponoviti postupak i on PALI...
Sto se 533 tice, oni inace teze pale od ostalih IMT-a, ali trebao bi i on moci kresnuti ako je pod nekom supom da nije na udaru vjetra. petrov je valjda izrod, takav jos nikada vidio nisam da onakav pritisak ulja ima i da onako kresne kao sibica...
Posjedujem 533, 539, 577 i deutza 80. Primjećujem da u zimi imt-i dosta tesko pale, dok deutz kao od šale, tri puta okrene i brmrmrmrm. Palim 577 i on vrti dosta dugo i počne kao radit tj. fali mu jako malo da upali ali neće, pustim ključ on stane. probam opet i opet motor samo sto ne upali, ali nece. Tako 4 ili 5 puta i onda upali, a kad upali sve ok, radi prima gas, nema puno dima, ima snagu. Generalna napravljena prije 900 sati, barem mi je tako rekao prijašnji gazda. Interesira me dali ima neka caka ili bosch majstor mi ne gine??
kao sto puknuti rece, postoje razlike u konstrukciji motora.....od nacina ubrizgavanja, prostora za sagorijevanje, ZJ je dodao startnu kolicinu goriva......DI u principu lakse starta
opisujes simptome kao da mu fali goriva.....vergla i malo mu fali, pustim kljuc on stane
kad verglas ima li dima na auspuh? da kulja bijeli dim
zna se desiti na roto pumpama da zaglavljuje onaj mehanizam za gasenje......kad ugasis i ponovo vratis onu sipku djeluje kao da je vracena medjutim pumpa je unutra "na ugasenom"
da, bas tako verglam i malo mu fali (motor skoro brži od anlasera) i kad pustim on stane, i tako nekoliko puta. Što se tiče dima ima poprilično bijelog. Imao sam slučaj i s ovim gašenjem (539) ali to mi je bilo smeća u gorivu i nakon toga po tom pitanju nikad (već 8 godina), tako da sam to već pogledao i nije (osjeti se kad se prstima okreće ona poluga za gašenje)
Pusti mu malo start spreja u usisnu granu, upalit će ti sigurno, nećeš morati tako dugo verglati, i mučiti akumulator i anlaser. To će ti sigurno pomoći i olakšati paljenje u zimskim uvjetima.
Kad zatopli, start sprej neće ti trebati. Možeš ga kupiti na svakoj benz. pumpi i trgovini auto dijelova. Prošle zime ja sam imao loš akumulator na traktoriću, htio sam počistiti snijeg, a akumulator jedva da je vrtio. Start sprej je pomogao, bez njega ne bih uopće upalio traktorić. Kasnije sam nabavio novi akumulator, i više nemam takvih problema..
Ja sam protiv tog spreja....Susjed mi je to na ursusu 335 koristio stalno preko zime...traktor više gotovo nema kompresije...na kurbli ga vrtiš ko tomos motor..
IMT-u (kao i svima ostalima) aerosol pomaže ko prt u oko :butthead:Pusti mu malo start spreja u usisnu granu, upalit će ti sigurno, nećeš morati tako dugo verglati, i mučiti akumulator i anlaser. To će ti sigurno pomoći i olakšati paljenje u zimskim uvjetima.
Kad zatopli, start sprej neće ti trebati. Možeš ga kupiti na svakoj benz. pumpi i trgovini auto dijelova. Prošle zime ja sam imao loš akumulator na traktoriću, htio sam počistiti snijeg, a akumulator jedva da je vrtio. Start sprej je pomogao, bez njega ne bih uopće upalio traktorić. Kasnije sam nabavio novi akumulator, i više nemam takvih problema..
Još možda ako mu ga malo kapneš preko filtera pa se razrijedi, ajde, ali direktno u usisnu granu .
U svakom slučaju treba izbjegavati sprej.OK, malo sam se krivo izrazio - ne baš u usisnu granu (iza filtera), nego na ulaz cijevi ispred filtera, kad se skine onaj nasađeni komad početne cijevi.
Od tog mjesta do stublina postoji par litara prostora u kojem se nalazi zrak, i kad se to pomiješa sa aerosolom, nema apsolutno nikakvih štetnih posljedica. Ako zbog te mizerne količine aerosola pukne glava ili karika, onda je to igračka za dječji vrtić, a ne traktor.
Ako baca bijeli dim, znači da na auspuh izlazi nesagorjela nafta.Kad traktor baca bijeli dim obilno a neće upalit nema kompresije jel? U trgovini rezervnih dijelova u Sesvetama mi je rekao čovjek da su na Universalu glave malo slabije. Jel znaš ti kolega muhaničar što o tome, jel postoji mogučnost da ventili nisu dobro poštelani pa da zato teže pali? Inače kad malo odradi, ne treba puno, pali bez greške.