• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zašto IMR motori teško pale u zimi

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Na 533 je u originalu nekakav slabašni anlaser čini mi se da mu nekak dugo treba da se zalaufa bar imam taj dojam dok slušam startanje 533. Na mojem 539 je 3kW anlaser koji je dosta moćan i pali tak da traktor poskoči od zemlje :weedman:

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Dečki , da se niste malo zaigrali u području koje vam nejde kao PAN lokati
Ja pan ne pijem, a pital sam već dugo da li ima iskrinih alternatora i anlasera v RH za kupiti NOVIH:!: Ako znaš reči, a ako ne veruješ da moj traktor može poskočiti ko konjic (i vritnuti) onda bum objavil video reportažu...
8)

N

Neven 533

Guest
Na 533 je u originalu nekakav slabašni anlaser čini mi se da mu nekak dugo treba da se zalaufa bar imam taj dojam dok slušam startanje 533. Na mojem 539 je 3kW anlaser koji je dosta moćan i pali tak da traktor poskoči od zemlje :weedman:

Bome vidi se razlika al eto malo ga brat isprao benzinom on je elktričar raskopo ga je oprao i sad bolje vrti.... :weedman:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Objavi ti kad ti legne plača bumo mi to došli videti

Ja pan ne pijem, a pital sam već dugo da li ima iskrinih alternatora i anlasera v RH za kupiti NOVIH:!: Ako znaš reči, a ako ne veruješ da moj traktor može poskočiti ko konjic (i vritnuti) onda bum objavil video reportažu...
8)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
8)

Novi alternator za 539 imaš za kupiti u Krapine, ako se ne varam Lukasov

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482

e to se i meni čini da je problem.....nekako, kao da sporo vrti, i to poslije reparacije.......jel netko zna, od čega se može staviti anlaser, koji brže vrti, a nisam ga htio probat staviti na 24V......jer kad sam vidio na 539, kod jednog okrene toliko brzo, da imam osječaj da neokrene u prazno, odmah upali.....

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
e to se i meni čini da je problem.....nekako, kao da sporo vrti, i to poslije reparacije.......jel netko zna, od čega se može staviti anlaser, koji brže vrti, a nisam ga htio probat staviti na 24V......jer kad sam vidio na 539, kod jednog okrene toliko brzo, da imam osječaj da neokrene u prazno, odmah upali.....

Normalno kad pali 533 to uzima zalet ko za skok s motkom. Zašto je tome tako ko zna ne valja na tome ni anlaser, a i motor je arhaične izvedbe...

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
da li postoji neko rješenje, da se anlaser ubrza ili uzme od nekog drugog traktora IMT, koji brže vrti????

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
da li postoji neko rješenje, da se anlaser ubrza ili uzme od nekog drugog traktora IMT, koji brže vrti????
Postoji.
Kad mu ponestane kompresije i kad neznaš kud bolje puše, mali ga vrti da hoče radilicu strgat :finga:

Kosjerac

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
167
Postoji rešenje, a to je premotavanje alnasera, kod nas to radi jedna firma u Bajnoj Bašti a zove se IBM Marković i komplet reparacije alnasera je negde oko 120-130 evra znači : premotavanje rotora , nov automat, zamena biksni nove četkice i farbanje, a samo premotavanje rotora je negde oko 50-tak evra.

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Postoji rešenje, a to je premotavanje alnasera, kod nas to radi jedna firma u Bajnoj Bašti a zove se IBM Marković i komplet reparacije alnasera je negde oko 120-130 evra znači : premotavanje rotora , nov automat, zamena biksni nove četkice i farbanje, a samo premotavanje rotora je negde oko 50-tak evra.

I onda namotaju deblje zice pa je anlaser jaci?
:p

T

Tocka

Guest
Neznam šta da ti kažem ja imam IMT 565 i 577 do nule bez grijanja na po ključa a kada je minus mora grijač do -10 ispod mora akumulator biti preko 120 ah a do -10 pali sa 70 -80 ah , ali pumpa, dizne alnasor i naravno kompresija.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
Neznam šta da ti kažem ja imam IMT 565 i 577 do nule bez grijanja na po ključa a kada je minus mora grijač do -10 ispod mora akumulator biti preko 120 ah a do -10 pali sa 70 -80 ah , ali pumpa, dizne alnasor i naravno kompresija.

ja svoj 565 i na -15 palim bez grijača na ključ iz prve,kupio sam ga prije godinu i pol valjda sam bio taj sretnik da sam naletio na pravi

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
ja svoj 565 i na -15 palim bez grijača na ključ iz prve,kupio sam ga prije godinu i pol valjda sam bio taj sretnik da sam naletio na pravi

onda si sretnik...ja svoj i oko 0 grijem i onda pali nakon 2 sek, da ne mučim alnaser i akumulator, a kad je ispod 0, -10-15, onda grijem i po 2 puta.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
onda si sretnik...ja svoj i oko 0 grijem i onda pali nakon 2 sek, da ne mučim alnaser i akumulator, a kad je ispod 0, -10-15, onda grijem i po 2 puta.

sad mi je jasno zašto sam išo po njega 4 puta nije mi spustio ni lipe kad sam kupovo ali nije mi žao

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Prijatelj mi ima 565 ZREL za generalku,na iberlauf se bolje dimi nego kroz auspuh ali motor pali ko mina na -10 što je čudno,motor troši ulje ima preko 10 000rs...

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
dobro je kad troši ulje jer i ulje brtvi između klipa i stubline
a možda ima i neke aditive u ulju....malo benzina i ulja u gorivu i to je to

P

patrik2

Guest
Imam problema sa grijačem. Znači na bravi broj 19 ide na grijač, 54 na bravu prije, a 50 na anlaser.
Problem je što mi kada ključ okrenem na drugu stranu, HS odmah mi pali i anlaser, kao da palim normalno.
Dali je problem u bravi?
Grijač sam nabavio novi.

Posljednje uređivanje:

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Imam problema sa grijačem. Znači na bravi broj 19 ide na grijač, 54 na bravu prije, a 50 na anlaser.
Problem je što mi kada ključ okrenem na drugu stranu, HS odmah mi pali i anlaser, kao da palim normalno.
Dali je problem u bravi?
Grijač sam nabavio novi.

Pa nemoj ga odmah do kraja lijevo okrenuti (kljuc) nego drzi na prvom zubu (mislim da je oZnacen sa H) oko 10-15s (sad se ne sjecam jer nisam dugo gledal ali HS je krajnje lijevo, a prije njega imas polozaj H

Na vrh