Ako sam dobro shvatio ti imaš lukove od kvadratnih cijevi, koji su nataknuti na ubetonirane stupove od 2m. Ali veliki problem je to sto nemaš za kupiti gotove kopče za kvadratnu cijev (barem ja neznam) kao što imaš za okrugle. Znači moraš smisliti kako učvrstiti najlon na čelima. Ja ću ti pomoći kako da osmisliš zatezanje plašta. Znači plašt ti mora biti duži od 12 m / barem 60cm sa svake strane i u dijelu koji je fiksni (ne rola se prema gore) moraš ga nekako presavinuti i zavariti da izgleda kao džep kroz koji se može provući uže. Na ovaj način zatežeš plašt sa čela slično šatoru. Kako bi plašt bio zalijepljen za lukove i kako ga nebu vjetar podigao i otpuhao, trebaš ga učvrstiti tako da nabaviš gumeno uže i zategneš ga preko plašta. To ti ide na način kao kad vežeš pertle. Znači pri dnu prvog luka (čela) sa vanjske strane namontiraš kukicu (kukicu namontiraš na svakom luku pri dnu, odmah iznad zemlje) prebacuješ uže preko do dna drugog stupa pa opet preko. kad si stigao do zadnjeg onda ponoviš to i na drugu stranu. Čela i prostor od prvog do drugog luka mora kompletno biti obložen najlonom, kao i cokla u visini od 70cm je obavezna ako plastenik ima bočno otvaranje. Na ovaj način zatezanja plašt je uvijek zategnut, a opet ima mogućnost diletiranja uslijed promjene temperature, a ujedno je i osiguran od vjetra. Nadam se da si me razumio...
P.S. Prijatelju, moj savjet je ako se odlučiš na ovaj sistem, da ne kupuješ uže po centrima, jer su im cijene bolesno skupe, već nađi neku specijaliziranu firmu koja prodaje na veliko. Mislim da sam imao neku ponudu oko 300-400kn za rolu od 200m gumenog užeta od jedne firme koja ima gumenu užad i kojekakve kukice koje bi ti možda bile potrebne. Evo link:
http://www.belinamont.com/