• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zatvaranje zimske brazde

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
ja sam zatvarao brazdu s lakim drljačama a ove godine ću probati zatvoriti brazdu drljačom i jedan prolaz drljačom pred sjetvu da vidim kako će to izgledat

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Danas zatvarao brazdu..
Zemlja je jos dosta vlazna i cini mi se da je ovo sad idealno vrijeme za zatvaranje, cisto malo se prasi, skoro pa nista..

kolega, krivi link si kopiral na slike. Moraš kopirati link iz polja IMG i onda se bude slika vidjela ovak kak sam uspel ispraviti ovu jednu, a ove druge mi neda, pa ajd onda ti to reši! Probaj, ako bude zezalo javi se.

Evo ispravljeno, hvala na pomoci.. Znal sam da me sipocetka bude malo zezalo.. A neznam zakaj su uopce ovoga imageshacka zabranili, taman sam se naucil na njemu..

Posljednje uređivanje:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
E ovo ja zovem posao kad se prođe ovakvim teškim drljačama ili branama kak se već zovu.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Zatvaranje kod mene:
21547188.jpg

21547180.jpg

Dodan prednji valjak:
21547175.jpg

Suha i zbita zemlja,več dugo ne pamtim ovakvu situaciju..

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Kad vidim Vašu proljetnu pripremu plače mi se od muke.
Naša zemlja nije ništa izmrzla ni sam ne znam kako ju pripremit najbezbolnije.
Kada je pre fino preorano, zabetonira, kad je grublje obrađeno opet ne valja.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
takva je zemlja i kod nas. tanjiracu i ispravi tanjire u prvom prohodu pa posle zakosi. nema druge. probali su kod nas setvospremacima pa posle traze moticice po njivi. i ja treba tanjiracom sad jednom da predjem ,cisto malo da iseckam plasice.

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Kod mene u zagorju,tj bar u mom kraju nitko ne zatvara brazdu,al kad vidim sve vas da zatvarate mislim si da bi i ja sutra zakačio laku drljaću i projurio bar jedan prolaz pa kaj bude bude,naškodit nemre. Kod mene su ljudi lakovjerni pa imaju filozofije kao bude zapeklo il bude se razelenilo i slićno

matomz

Član
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
34
i ja po prvi puta evo zatvorio zimsku brazdu pa cemo vidjeti kako ce se to pokazati laka drljača i šinja od pruge 3 m dugačka su u kombinaciji bili ostalo ravno kao stol iza toga prije sjetve planiram kad bacim ureu samo sa sjetvospremačem proći pa cemo vidjet kako ce se napraviti prvi put se neće tanjurati za kukuruz.:(bear):

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
I ja si isto razmišljam da prikopcim cetverokrilnu drljacu i preletim na brzinu ove lakse zemlje.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Kod takve teske zemlje pomaze samo tanjuranje u jesen odma poslje oranja. Ovo gore mi je najgore oranje i pola sam presao tanjuracom jesenas i tu je milina. Ovo sto nisam isto se fino uredilo ali je muka ziva za vozit.
@marko93 koliko brzo ides s tim valjkom?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ja sam imal dvije njive koje sam oral ove jeseni po jako vlaznom, moglo bi se reci blatu..
Mislil sam da vise nebu lijepog vremena pa ajde da se poore, ali zajebo sam se.. Sad dok sam zatvarao tu brazdu sa Imt 539 tako je skakao traktor da nisam mogao sjediti nego sam stajao u kabini.. Isao sam dva prolaza kaj je ispalo kak treba..
Nikad vise po vlaznom orati..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma nebi nikakvih problema bilo samo da se je zemlja izmrzla...kaj je bilo svega 2-3 dana temperatura do -12°C, možda koji stupanj niže...ali ništa se nije pošteno izmrzlo...

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
kod nas je cela zima takoreci topla tako da i trava vec krece.a sto se tice oranja niko nema mnogo zemlje i posto su teske svi oremo u malo raniju jesen dok je jos prosusena zemlja. ako po mokrom ko i proba moze samo napustiti jer je takoreci sa malim masinama to i nemoguce odraditi. a tek u prolece bi bio haos. tako je meni rodjak uzorao pa kad nisam vrat slomio posle pripremajuci. zato sam uzeo traktor da vise me niko nezeza .za 1 ha

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
I ja sam jedan dio zatvaro al laka drljaca nije neki poso na mojoj zemlji!!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Dobro je bučo...nije zatvaranje brazde priprema za sjetvu...bitno da ispucanu zemlju zadrapaš da ne isparava, odnosno da se zatvore kapilare.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ma znam samo ovo je laksa zemlja na teze nisam ni htio ic, mislio sam kad bi ralicom iso dasku okrenem kao da cu gurat u rivec a vucem ju za sobom znaci nebi se zarezivala nego bi zagladila jeb bi to bilo bolje nego drljacom??

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Bojim se da nikaj od toga nebi bilo, samo bi skakala preko brazdi i posao se nebi napravio!

Najnoviji postovi

Na vrh