• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zelena gnojidba

welger

Član
Tu od
20 Stu 2012
Poruka
384
Da trebalo je al valjat će i sada ima još dosta zelene mase.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
bude i ovo prva liga, već je malo legla, malo bude počela gnjiliti i naprhne, to bude ko pravi gnoj...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Jel to mahune vidim?? To ako se kvalitetno ne zaore, možda ponikne pa budeš imao problema u sljedečoj kulturi.
Trebalo je to sijati kasnije u optimalnim rokovima, iza 10-15.8.

welger

Član
Tu od
20 Stu 2012
Poruka
384
Da mahune su vec tu odavno. Nadam se da neće poniknuti pošto još sjeme nije zrelo, potpuno je zeleno i mekano.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
moja rauola ponovno počela rasti i izbacila cvijet..

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Molim prijedlog sto posijati za visegodisnju zelenu gnojidbu. Bar tri godine. Jedini posao koji zelim je kosnja koz te tri godine i da mi ne raste previse korov. Ima li nesto pametno za taj rok i namjenu. Treba mi na zemlji za kasniji vocnjak.

Tnx!

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
@ .. i welger kolko si zadovoljan s učinkom raoule prema strukturi tla ,po videu se vidi da je dosta rastresla tlo

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Imam još sjemena raule za prodat, pa ako netko treba šaljite pp..
može kompenzacija za ječam ili pšenicu

welger

Član
Tu od
20 Stu 2012
Poruka
384
@ .. i welger kolko si zadovoljan s učinkom raoule prema strukturi tla ,po videu se vidi da je dosta rastresla tlo

Pa tu se inace ljepo ore. A kako sam zadovoljan, sto se tice rauole dobra je.
Jedino sto moram pripremiti dobro tako da se potrosi puno goriva. Treba orat pa jedno 2-3 prohoda tanjuracom to mi je dosta prohoda, a samo tanjuranje ipak je slabije ponikla i smetaju joj ostaci žitarica.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Lijepo odrađeno.

Nisam primjetila - ili nisam dovoljno pratila,ili nema prakse u nas - da se kao zalena gnojidba koristi gorušica.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
da izmrzne ,nije vise zelena nek pozuti ,moja je bila u lošem stanju i sad je u zimu ušla u cvatnji

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Da li netko zna smrzne li rauola preko zime ?

Zavisi koliko je hladno. Hoće i smrznut, a hoće i ostati živa, ali nije više ono što bi trebala biti.

Najnoviji postovi

Na vrh