• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zelena gnojidba

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
i dobro si pročital:mrgreen:....ti si kupil rauolu?

:D nisam kupil još ništ, kod nas nema vlage ni za lijek, neznam dal uopče budem ikaj sijal...a zapravo da mi je 15 kg da jednu zemlju malo oplodim....:!:

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
ja mogu kukuruz izmalcirati i zaorati jer nema nista klipa...

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
ja mogu kukuruz izmalcirati i zaorati jer nema nista klipa...

Probaj se sa nekim dogovorit da se zamjenite uz tvoju nadoplatu,nekome ti daš ovaj kukuruz za siliranje a ti dobiješ ovaj sa klipom

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Niti silaža bez klipa ne valja...

Tako je, nažalost, puno mase bez zrna je slabo hranjivo, u zrnu je hrana i energija za rast. Al opet s druge stane, bolje išta nego ništa, bitno da životinja nešto jede i preživa.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Tako je, nažalost, puno mase bez zrna je slabo hranjivo, u zrnu je hrana i energija za rast. Al opet s druge stane, bolje išta nego ništa, bitno da životinja nešto jede i preživa.

Tako je kolega,neko bi dao novce i za takav kukuruz ako nema dovoljno hrane da prehrani stoku,a takvih farmera u zadnje vrijeme ima sve više i više i to je žalosno

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Takva silaža je kravama kao sijeno,samo za preživanje,a znamo da od sijena ima malo koristi.
no da nebi skrenuli sa teme,ako za te kukuruze dobivaš siću,ili ništa,izmalčiraj i zaori,od tog češ sigurno imat koristi...

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
biti ce najbolje zaorati jer bez klipa nitko nece silazu a ima ga 13 hektara..

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
biti ce najbolje zaorati jer bez klipa nitko nece silazu a ima ga 13 hektara..

uh šugavo mu podne pa el sav takav bez klipa zeko,mada bila bi neka korist da si to neko posilira jer kako kažu pojedinci bude se tražilo sve što ima malo zelenjave jer evo i osmi mjesec prolazi i sve je manje vremena za stvoriti nekakvu papicu za krave:roll::roll:

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
nije sav takav kao na slici onaj drugi je potpuno spaljen i nije ni dva metra..

D&D

Član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
275
Pozdrav
Imam neka pitanja za Raouolu.
U kombinaciji je neka zapuštena zemlja na koju bi se kasnije sadilo voće.
Ljudi s kojima sam se savjetovao kažu da je jako dobra za razrahljenje tla prije podizanja voćnjaka.
Nakon krčenja posijao bih Raouolu.
Ako bi se stiglo napravio bih zimsko oranje pa bih nju posijao na proljeće a ako ne bih stigao onda proljetno oranje pa Raoula.
Kako bi išli na ekološku proizvodnju, prije oranja bi dali nešto malo suhog prerađenog stajskog gnojiva i to je to.
Na jesen malčanje pa zaoravanje.
Ostala gnojidba tla bi išla prema analizi prije podizanja nasada.
Jel tko od vas sijao ju u proljeće ?
Čitam kako ju uglavnom sadite u 7 mjesecu pa u 10 zaoravate.
Šta mislite o ovome što sam napisao ?

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
privatnoo....u sjemenarskoj kuči nema toga za kupit kolko ja znam.:)

Najnoviji postovi

Na vrh