lepa Roula MATIJA...
ja je svake godine imam, zlata vredi, učinak zagarntiran, povećava prinos, smanjuje zakorovljenost, prorahljuje tlo...
ali, tj VELIKO ALI!
postavlja se pitanja isplativosti njezinog uzgoja...
trebalo bi se okrenuti agrotehnici koja ja što jeftinija, znači čim manje prohoda s tim da se pozitivan efekt ne smanjuje...
još jedan ALI!
svi mi vele rok sjetve 15.08.! i to sem do sad prakticiral,i tata i deda...ja se stalno pital zakaj taj 15.08.??? ali kad su mi tak govorili stariji, tak sem delal...
no sad, profesori mi vele da to zanemarim!! odma nakon kaj se obavi žetva nastupa sjetva!! nema nikavog čekanja...
buhač napada takav usjev sigurno, no on se rješava insekticidom...to je jedan od mogućih problema...
s rokom sjetve 15.-20. 07. ostvaruje se veći prinos...ipak je to 30 dana duže vegetacije, isto tak klijavost bude veća sigurno, jer iskoristimo dostupnu količinu vlage koja ostaje nakon žitarica...svakim danom koji čekamo na sjetvu siderta nam isparava vlaga...
eto...moje mišljenje...
nek me neko potvrdi il opovrgne...svaki komentar dobrodošel...
EVO NEKOLIKO SLIKA OD MOJE RAOULE...
ovo je 2011. bila pri malčiranju...
Uploaded with
ImageShack.us
ovo je nadprosječni primjerak...10% je bilo takve
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
ovo je početak cvatnje
Uploaded with
ImageShack.us
ovo je izmalčirana masa na koju je rasipan agrodol...
Uploaded with
ImageShack.us
ovo je nakon nicanja, uvjeti za nicanje katastrofalni, li uspela se nekak izboriti za život...
Uploaded with
ImageShack.us
evo korijena, momak preživil pod malčerom ali ipak ranjen...pun hranjiva koja su izvučena iz dubljih slojeva...
Uploaded with
ImageShack.us