snupy
Član
- Tu od
- 7 Pro 2008
- Poruka
- 423
Bilo je več na forumu riječi o zeolitu .http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=19478&highlight=zeolit
I meni se isto čini da Zeolit baš i ne djeluje.
Gledal sam jednu emisiju na maks tv o svjetskoj poljoprivredi gdje se koristi taj Zeolit samo je bil u manjim kamenčićima ,isto tak imaju neke granule ko umjetno gnojivo malo veče loptice ista svrha koriste to na velikim površinama a to traje po par godina znači da se to ne upotrebljava svake godine i bili su zadovoljni sa učinkom prinosi su bili veči,dali je istina ili marketinški trik dok ne probaš neznaš...
Idemo, pišite i dalje...sva mišljenja dobrodošla, jer i ja baš nevjeruejm u to, ali opet...
Što se tiće priloga iz poljoprivredne, lik je uzeo za primjer baš onu zelenkastu stabiljku s dva debela klipa, ali čini mi se da je stabilja bila u nekom rijetkom sklopu, odnosno da oko nje nije bilo ništa pa je naravno mogla takva izrasti, imam i ja takvih i bez zeolita...neznam, sve mi to izgleda sumljivo.
[
Kako bi tako nešto dobro došlo na mom pjesku ali budimo pametni 200kg/ha a oni u emisiji su rekli 130kg/ha to izlazi 0,02 kg/m2 ili samo dva grama kamenja na jedan m2 pa to kao da je svemirsko a ne ovozemaljsko. Tko misli da je dobro samo napred. Svojevremeno su i doktori preporučavali megagrin kao lijek dok se nije ustanovilo šta je u stvari to.
Ne, MIješaš obradu zemlje sa sijanjem u red.
Ti u red, sa sijačicom možeš staviti i 130 kg, najbolji su rezltati sa 200 kg/Ha, ali sijano u red, što je sezonski.
Ako hoćeš dugoročno poboljšati tlo, onda stavljaš 0,5 kg-1 kg/m2.
Cijena:
Meliorit 1,35 KN/kg (rasipačem po površini)
Zeogranula 2,50 kn/Kg (sijačicom granule)
Zeolit zrnca 2-5 mm 1,95 Kn/kg (sijačicom u red, sezonski)
ja baš v ta sranja ne verujem, kod nas se je ove godine i partizanka osušila, tak da sem ga i del nebi imak kaj zadržati, a kaj ako i zadržava pa ga deneš i ono pada kiša kroz godinu kaj onda