• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 3511

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447
I na ovom mom je bio isti problem, malo smo pročistili filtere zraka, a i u dovodu goriva bilo smeća i sad dobro radi.

F

fd1234

Guest
dobar dan zanima me dali ima netko uputstva za zetor 3511

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Imam od 4712/18. Razlika je u tehničkim podacima. Upute za korištenje vrijede.

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447
Postavi ovdje ak nije problem, ili mi na mail pošalješ, mislim da bi ga trebal negdi imati :icon_fU: plaćam pivu dok se sretnemo :(happy):

JordanX

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
150
U biti je isto. Zanima me ovo što još na 4320 nisam radio : Čišćenje usisnog koša uljne pumpe
Da li se to isto radi kod tog modela i imaš li kakvu sliku di je to ?
Hvala

JordanX

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
150
Mislim da se radi o motoru. To sam sad čital na onoj uputi za održavanje 4718.

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447
Jel netko zna i ima volje pomoći, kak da provjerim jel otišla sajla od obrtomjera ili treba cijeli obrtomjer mjenjati. Mjenjan je cijeli prije 5 godina i od onda napravio ravno 884 radna sata.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Skini instrument ploču (ona dva velika šarafa) i skini sajlu sa sata. Pogledaj jel se vrti dok motor radi (vrti se kak bregasta osovina, dvaput sporije od motora), ta ju probaj malo prištopati komadićem drva. Ak se vrti, onda je ura kriva.
Ak se ne vrti, pogledaj jel možda sajla pukla. Probaj ju izvleči van, pa buš videl.
Zadnja stvar za provjeru ti je pogonski sklop tam na prednjem poklopcu motora.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
Odšarafiš sajlu s motora i malim šerafcigerom probaš okrenuti pinjon, ako se vrti
1347536052.gif

Kad je več sajla dole probaš ju okrenuti prstima, a vura ti bu sama rekla jel ispravna

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447
Odšarafiš sajlu s motora i malim šerafcigerom probaš okrenuti pinjon, ako se vrti
1347536052.gif

Kad je več sajla dole probaš ju okrenuti prstima, a vura ti bu sama rekla jel ispravna

Skini instrument ploču (ona dva velika šarafa) i skini sajlu sa sata. Pogledaj jel se vrti dok motor radi (vrti se kak bregasta osovina, dvaput sporije od motora), ta ju probaj malo prištopati komadićem drva. Ak se vrti, onda je ura kriva.
Ak se ne vrti, pogledaj jel možda sajla pukla. Probaj ju izvleči van, pa buš videl.
Zadnja stvar za provjeru ti je pogonski sklop tam na prednjem poklopcu motora.

Fala kolege! Danas sam popodne ulovil malo vremena pa sam pogledal kaj se pripetilo, čim sam odšarafil sajlu kod motora odma sam otkril u čemu je bug. Sajla takoreći sama izletela van, taman negdi kod polovice bila puknuta, probal sam i ručno sajlu okretati vura je delala. Sutra sam poslije posla odem kod Hubzina po sajlu i problem riješen.

JordanX

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
150
Može neko staviti kakvu sliku da se vidi di je ta sajla kod motora.
Hvala

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Evo slika.Malo smeta propeler al se vidi ono sto treba.
i02723.jpg

Na vrh