• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 4911

Muki

Član
Tu od
31 Ožu 2014
Poruka
218
Hvala Milane :ppozdrav: Koliko ide tog ulja u mašinu i koja je to gradacija(mislim (w15/40?)Na koliko se radnih sati mijenja u getribi(i hidraulici)i u bočnim reduktorima?Iskreno pitam jer sam razmišljao u exelu napravit si ko neku vrstu "servisne knjižice" tak da odmah znam kad si koje ulje trebam mijenjat jer ovak čovijek i zaboravi. (y)
 

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,143
Da, 15w40 je ulje. U 3511 ide 8l, sad za 4911 nisam siguran. Ovo drugo ti je najvažnije da ima dovoljno ulja, po meni u reduktorima nemaš potrebe mjenjati samo kontrolirati. U getribu i reduktore ide hipenol 90.
 

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,506
Motor 10 litri ti treba, obavezno oprati filtere ulja pošto su žičani(dva lonca sa desne strane motora).
Ako radiš sa njime oko 150 sati dosta ti je jednom godošnje, a ako više onda dva puta godišnje. Treba promijeniti i filtere goriva i očistiti čašicu goriva na ace pumpi.
Obavezno oprati i očistiti filter zraka.
Za ostalo pitaj
 

Muki

Član
Tu od
31 Ožu 2014
Poruka
218
Ok Hvala vam na odgovorima dečki bum to probal rešiti pa javim :ppozdrav:. jlukaci7 Kaj se nemreju oprati filteri goriva mislim da su žičani isto??:unsure:
 

Ivank

Novi član
Tu od
19 Tra 2020
Poruka
22
Pozdrav forumasi, zanima me je li itko ugradjivao siroku kabinu sa tipa zetora 5011/5211 na zetora 4911/4712/4718 i je li to uopce isplativo, da ne bude skuplja pita neg' tepsija. Unaprijed hvala.
 

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,555
To je Slovačka kabina Vlad Prešov. Mislim da bi mogla ta kabina jer 4911 već imaju sa tim kabinama samo nešto starije i sa nekim sitnim razlikama.
 

Ivank

Novi član
Tu od
19 Tra 2020
Poruka
22
Znam da ima, zato i pitam, vidio sam nedavno jednoga na prodaju. Covjek iz BiH ga je prodavao sa istom takvom kabinom, ali nisam ga nista tada pitao sta i kako pa pitam ovdje.
 

Ivank

Novi član
Tu od
19 Tra 2020
Poruka
22
Evo kao prvo pozdrav svima. Kao drugo, zanima me je li itko od Vas radio reparaciju hidraulike na Zetoru 4911? Problema ima više: Kada je ulje hladno diže teže priključke pod gasom, ali čim se zagrije to puuno teže ide i jedva pod punim gasom digne, recimo prošle godine dok sam vozio rolo bale sijena odvezao sam 9 bala i desetu nije mogao dignut. Drugi problem je taj što hidraulika ,,cuka" odnosno trza, npr. dignem rasipač ili bilo koji priključak i ruke padnu za nekih 10ak cm i dignu se brzo gore što je dosta iritantno jer u transportu traktor poskakuje. Zanima me što i kako napraviti jer nisam stručnjak oko toga i tek se učim tako da je svaki savjet dobrodošao. Hvala.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Treba skunuti poklopac hidraulika i prebrtviti klip, ispitati sigurnosni ventil i prebrtviti razvodnik. Nakon roga cupkal nebu.
Kad to napraviš onda ako nebu imal snage za diči kad se ugrije treba zamjeniti pumpu hidraulike i ispitati ili zamjeniti sigurnosni ventil pumpe hidraulike.
 

Ivank

Novi član
Tu od
19 Tra 2020
Poruka
22
Dobro, vidjet ću, kada budem radio ako mi nešto ne bude jasno ili zapnem poslikat ću i pitati. Što se tiče razvodnika, je li to stvarno toliko zajebano za prebrtviti kak vele?
 

Ivank

Novi član
Tu od
19 Tra 2020
Poruka
22
Pomoć! Promijenio mi je majstor gumice i kariku na klipu i filter na pumpi hidraulike, sad mi hidraulik uopće ne može tanjurače 24 diska dignut, moram nabit pun gas i čekat 20 sekundi da digne i ćim malo popustim gas ljosne dolje..a prije ju je dizalo pod punim gasom ali kad bih pustio gas lagano bi pala dolje..Ja sumnjam da mi je majstor gumice okrenuo naopako. Kupio sam one plave gumice 35kn komad jer su mi rekli da su najkvalitetnije. Svaka pomoć dobrodošla.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Sve i da ih je okrenul naopako nije do gumica.
Ja mislim da ste negde drugde fulali.
Jel brtvil razvodnik?
 

Ivank

Novi član
Tu od
19 Tra 2020
Poruka
22
Razvodnik nije diran

Zaboravio sam još nadopisat da kad ugasim traktor ruke padaju dolje same bez tereta, a sa teretom padnu u sekundi.
 

Ivank

Novi član
Tu od
19 Tra 2020
Poruka
22
Problem rješen. Stari kad je vraćao cilindar nazad nije dobro zašarafio onaj sigurnosni ventil na cilindru i tu je puštalo. Međutim i dalje cuka hidraulik, a to znam da je razvodnik. Sad me zanima zna li netko majstora u Bjelovaru i okolici koji bi ga mogao prebrtvit?
 

Ivank

Novi član
Tu od
19 Tra 2020
Poruka
22
Ili ako netko ima neke slike ili video da mi objasni šta i kako pa da probam sam.
 

Najnoviji postovi

Na vrh