Evo riješio sam problem tj. barem mislim da je tako jer pošto smo par stvari napravili neznam u čemu je bio problem i dali je riješeno samo privremeno.
Prvo što smo napravili je da smo zamjenili gumena crijeva koja spajaju rezervoar i ac pumpu.
Usput smo i otkrili da je ručna pumpica goriva pukla.
To nije pomoglo pa sam skinio rezervoar i zamjenio ga karnisterom ali traktor je i dalje vukao zrak u sistem.Onda smo vidjeli da držač čašice goriva sa lajtungom nije zategnut dobro pa smo to zašarafili.
Onda smo pogledali u karnister kojeg smo stavili umjesto rezervoar i skužili da je povrat goriva jako slab,probali smo i ac pumpu na način da sam odšarafio lajtung koji je na crijevu između ac pumpe i filtera i pumpao ručno,nažalost umjesto finog mlaza goriva izlazilo je zapjenjeno gorivo pa sam pomslio da je pumpa otišla ali prije svega smo očistili sve lajtunge i ac pumpu u kojoj je bilo malo trunja,vratili rezervoar i sve ozračili i traktor sad radi normalno.tako da stvarno neznam u čemu je bio problem.Povrat je sad puno veći nego što je bio.
Za muhaničara slika rezervoara i crijeva:
Usput i jedno pitanje dali se bosch pumpi odzračuje na vijku koji je označen na slici:
I kad smo pomislili da smo sve riješili otišli smo na probnu vožnju sa 10 litara goriva i ocjenili da je sve uredu ali kada smo se vratili kući nijedan žmigavac nije radio,niti kontrolna lampica koja pokazuje da je žmigavac uključen tako da ako netko ima ideju šta bi moglo biti neka pomogne (osigurač nije).
I tako avantura sa našim zekanom se nastavlja.Sutra u šumu...