Ja se samo malo šalim
Taj otvor služi tome da bi ulje koje propuste semerinzi, kad propuste,imalo kud izači van i da nebi zamastilo lamelu.
Kakvo tebi curi žuto ili crno?
Crnkasto ulje je iz motora.Otiso ti semering na radilici.crnkasto je?
Jel to opasno šta?
Crnkasto ulje je iz motora.Otiso ti semering na radilici.
Zetor 5011 .Mjera semeringa je 120-140-15.
Uploaded with ImageShack.us
Nemora se odmah mijenjati.Uglavnom prati nivo ulja u motoru.Moze tako ako ne propisa skroz citavu sezonu.
Ja se samo malo šalim
Taj otvor služi tome da bi ulje koje propuste semerinzi, kad propuste,imalo kud izači van i da nebi zamastilo lamelu.
Kakvo tebi curi žuto ili crno?
Ulje više nekapa,možda je kada sam prao traktor malo ušlo vode nekako jer to i nije bilo čisto ulje nego je bilo i vodi ali nemogu riješiti problem radi kojega sam i otvorio temu.Radi se o tome da traktor vuče zrak negdje ali neznam gdje jer sve sam dva puta rastavio i očistio a rezervoar sam čisto barem 10-tak puta,danas se desila ista stvar u vožnji jednostavno se počme tresti,izgubi snagu i ugasi se ali vidio sam nešto što do sada još nisam,desilo se to da je pumpa povukla gorivo iz čašice ali nije navukla novo i počeo se gušiti i kada sam ja ručno napumpao nastavio je raditi kao da ništa nije desilo tj. pumpa je nastavila vući gorivo?
Koji čep,ako misliš na čepu rezervoara nije to jer sam ga skinio i stavio karnister od 20 l i opet se ugasio.Probaj vidjeti na čepu odušak ako ima mala rupica tako je mene zezalo na ursusu.
Probat ću to a šta misliš da ću dobiti stim?Probaj prikopcati bez casice.Direktno na ac-pumpu.
ima na bos pumpi sa leve i sa desne strane dva ista srafa kad zamenis filtere tu ces ispustiti vazduh na bos pumpu a i proverices ulje u bos pumpu ide kod elementi sae 30 a kod regulatora sae 90 poz