• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ZETOR 5245

• Temu pokrenuo tomi539
  • Datum prvog posta

mika75

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
274
Jednostavno je tak. Kad ga vozim, jednostavno on prije osjeti uzbrdicu nego ju ja vidim.
Npr: izlazim iz jednog dvorišta, mala uzbrdicu ali dosta duga, i nosim malčer 450kg, jednostavno ga ne mogu staviti u 5. Nikako, moram većinu uzbrdice u trećoj, i pred kraj u četvroj, da bi tek kad dode na ravno stavio u petu.
Po meni je motor malo preslab za tu težinu u transportu. Ali zato u oranju se to ne osjeti, jer imaš dobar izbor brzina.

E ona na tom tvojem bas nesta i ne stima ja imam 6011 vucem
dvije prikolice cca 15 tona uz nadvoznjk negubi snagu ali dimi kao parnjaca ali ide 5 bez jebe a ima sati ko isusov magarac godina ali je da su spori u tranportu ali zato nema saltanj samo 5 i gas

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Mika razlika u bosh pumpi i euro normi pa ispadne da su x0xx puno jači od x2xx jer su manje ekološki .

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ako misliš na magarca koji je nosio Mariju Isusovu mamu onda tvoj Zetor ima oko 2014rs kaj i nije puno za zetora.:(giggle):

mika75

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
274
Oficir i ti se vatas za svaku dlaku ocu reci da ima sati pun k.... ali ide a to nisam znao da su ovi 6011 nisu ekoloski prihatljivi ali snage je kao u popaja kad se najede spinata samo peri deri.E sad koliko bude isao neznam ali dok ide samo gas.Kad stane generalno i pici dalje za mojih 7 ha ja zadovoljan

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Sala mala,nemoj se srdit.

Svi oni mogu puno potegnut i resko primajugas ako su ispravni.

mika75

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
274
Ma ovaj moj prima gas kao lud kad stisnem gas da vidis kako laje na mijesec hehe:(giggle):

Muki

Član
Tu od
31 Ožu 2014
Poruka
214
Pozdrav svim članovima foruma.Prije neki dan sam njuškao malo po oglasniku čisto onako iz zabave da vidim što se nudi od Zetorovih modela i naletim na ovaj oglas http://www.njuskalo.hr/traktori/zetor-7245-oglas-14643543 Zanima me što vi mislite o ovome traktoru s obzirom da ima jaču mašinu,dali bi se to isplatilo kupiti?Inače se ne kužim u mehaniku al sam čuo da ako traktor ima jaču mašinu može otići lamela i ko zna što sve ne,pa sad neznam kolko se to isplati :icon_scratch:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Da,može biti problema s mjenjačem ako je motor prejak...
Ovaj je jako skup,za manje novaca se nađe 7745 gdje ništa nije kemijano,i koji ima teški prednji most. Jedino se neda isčitati iz oglasa dal je to cijena samo za traktor,ili a sve skupa.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Predpostavljam,da može mjenjač izdržati bez problema,jer je durgače samo naložena 4 i 5 brzina zbog sinhrona ,jer taj nema sinhrona.!Jedna osovina je ista,samo drugačije naložene 4 i 5 ali druga osovina komplet drugačija i druge su viljuške.Tak oobrazložijo mi mehaničar.Mog 52 htijo sam preraditi,imao novac i djelove na mizi prodavača,al falile mu prsten sinhrona,pa sam uzeo originalne djelove nazad i vratio,kako bilo.Nema bojazni,al mislim,da su i kvačila ista...
Meni nije jasno to,da ima haubo od 52 i 4 cilinderski motor.Pa hauba od 62 i 72 jesu dukše,al ova mu pristaje??.Ni mi jasno.Možda je hauba drugčija i naljepka oriđi od 52...

alenvw

Član
Tu od
6 Pro 2009
Poruka
422
Pozdrav može li mi tko reći kako prebaciti kardan s 540 na 1000 okretaja,kako god prebacujem onu polugu pod sjedalom on stalno vrti isto na 540.To do sada nisam ni probavao sad dali to ne radi kod mene ili treba druga osovina kardana kako sam čitao negdje ali sad nemogu naći gdje.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Imaju dvije vrste ručice,jednu samo pomičeš lijevo-desno,a drugu treba povući u vis,i opet lijevo-desno. U uputstvima piše da traktor treba biti ugašen kad se prebacuje brzina.

Ja na svojima samo pomaknem ručku,i kardan se brže vrti,ne znam zašto neće kod tebe...

MandiA

Novi član
Tu od
10 Lip 2014
Poruka
27
Pozdrav,
imam zetora 5245 sa utovarivacem( dvije korpe) za zapadno trziste ima brzu kuku
i brzo kopcanje i stelanje hidraulike iz vana ne treba u traktor ulazit
godina je 1988
trazi me 8300€ jer to puno

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Kod mene je proljetos kupljen jedan bez utovarivača i sa lošim gumama i još je dosta na njemu sređival. Plačen je koliko znam oko 8000 €. Sad sve ovisi koliko si ti spreman platiti za njega i riskirati još neke popravke jer uvijek se nešta nađe za popraviti.

MandiA

Novi član
Tu od
10 Lip 2014
Poruka
27
ok, hvala na informacijama..
a nema bas ulaganja osim zadnjih sajbe...
a traktorr izgleda kao bombon

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    39.5 KB · Pregleda: 192
Na vrh