• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ZETOR 5245

• Temu pokrenuo tomi539
  • Datum prvog posta

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
kad je traktor ugašen i pomičem kotače a klip na cilindru ide malo unutra pa van da li je to ok ili je tu greška a isto se događa i kad je upaljen na spojevima nema lufta niti na krajnicima jedino naprijed u sredini gdje se nalazi onaj bolclin,a ta tema je bila u prijašnjim postovima:(

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ako stel seta napred-nazad na bolcnu onda moras kod tokara napraviti podlosku da popunis taj aksijalni luft.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Tih podloški ima za kupiti, ali je problem kaj se sigurno poderalo i jedno i drugo pa sigurno treba malo poravnati, a tek onda distancirati.

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
danas mi je traktor otpeljan vučnom službom u Zelinu kod ovlaštenog servisa za Zetore pa nek se oni poigraju imaju i dijelove pa ne trebam se ja s tim zamarat samo plati i vozi

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
danas mi je traktor otpeljan vučnom službom u Zelinu kod ovlaštenog servisa za Zetore pa nek se oni poigraju imaju i dijelove pa ne trebam se ja s tim zamarat samo plati i vozi
Čegec? Kaj je on ovlašteni serviser?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Znal sam i ja navrnuti ponekad, ali nisam znal da je on ovlašteni

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
makina je stigla također vučnom odmah rega. sve je OK i startamo najprije u kukuruz pošto nije ništa pobrano i samo gasssssssssss.............. juhhhhhhhhhhhhu.............:partyman:

M

milan74

Guest
makina je stigla također vučnom odmah rega. sve je OK i startamo najprije u kukuruz pošto nije ništa pobrano i samo gasssssssssss.............. juhhhhhhhhhhhhu.............:partyman:

ja sam imao 5245 , tockovi su mi tresli kad je falilo ulja u sistemu volana, dospem i gas

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
pao mi je uteg sa radilice jer se rasklimao i svinuo klipnjaču, uljna pumpa je dobila pa sad imam veliko sranje. uteg je dosta oštečen a i na radilici su oštečeni nosevi gdje dolazi uteg pošto je plesao nastale su udubine i što bi bilo sad najbolje napravit.:icon_scratch:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
pao mi je uteg sa radilice jer se rasklimao i svinuo klipnjaču, uljna pumpa je dobila pa sad imam veliko sranje. uteg je dosta oštečen a i na radilici su oštečeni nosevi gdje dolazi uteg pošto je plesao nastale su udubine i što bi bilo sad najbolje napravit.:icon_scratch:
Druga radilica, sa njenim utezima i obavezno trnovanje bloka uz nadu da i on nije oštečen.

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
Druga radilica, sa njenim utezima i obavezno trnovanje bloka uz nadu da i on nije oštečen.[/Q

ako bi se oštečeni dio navaril i obradio da li bi to bilo dobro jer mi je čegec u zelini rekao da se to može napraviti pošto je nova jako skupa oko 6000 kn neznam kaj napraviti

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
To nek ti onda on napravi i nek garantira.

Danas ništa nije neizvedivo ali u tom poduhvatu postoji mnogo upitnika.
Ako ostaješ na tom traktoru možda je ipak pametnije da posel odradiš kak spada.
Možda da probaš potražiti rabljenu.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
To nek ti onda on napravi i nek garantira.

Danas ništa nije neizvedivo ali u tom poduhvatu postoji mnogo upitnika.
Ako ostaješ na tom traktoru možda je ipak pametnije da posel odradiš kak spada.
Možda da probaš potražiti rabljenu.

Da tako je.Ako se kaže o radilici,da ju navarivaš(neznam,dali sam kužio)pitaj boga,dali neče ju što saviti zgog grijanja.

A ako nebudeš znao gdje tražiti djelove polovne,kaži meni,probat ču ti dat broj od jednog lika sa SLO u okolini KRŠKO(nuklearka Krško)koji drži polovne djelove od Zetorov boga pitaj kojih serija sve.Izgubijo sam broj ali bi ga ja u našima oglasnicima virojatno pronašao. Poznajem izgeld njegovih oglasa.
LP

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Druga radilica, sa njenim utezima i obavezno trnovanje bloka uz nadu da i on nije oštečen.[/Q

ako bi se oštečeni dio navaril i obradio da li bi to bilo dobro jer mi je čegec u zelini rekao da se to može napraviti pošto je nova jako skupa oko 6000 kn neznam kaj napraviti

Čegec je radio reparature puža volana , spojničkih osovina zupčanika itd za zetore pred 20 godina do sad po meni uspješno ako odlučiš popravljati obavezno balansiraj kod mene 3511 s tako radi bar 25 godina :icon_super:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Čegec je radio reparature puža volana , spojničkih osovina zupčanika itd za zetore pred 20 godina do sad po meni uspješno ako odlučiš popravljati obavezno balansiraj kod mene 3511 s tako radi bar 25 godina :icon_super:

Ja se s tim nebi igral. Sljedeći put ode blok, ako ga ovaj put nije sjebalo, a njega ispod 15 000 nema, pa onda i radlica, klipnjače, sklopovi .......... ode 30 u pm.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
sako bi se oštečeni dio navaril i obradio da li bi to bilo dobro jer mi je čegec u zelini rekao da se to može napraviti pošto je nova jako skupa oko 6000 kn neznam kaj napraviti[/QUOTE]

U tvom slucaju je najeftinije druga radilica.Po mogucnosti polovna ,s obzirom da je nova skupa.
Vecina tih strucnjaka to moze odraditi ,al naslijepo..Navarivanje radilice ni u kom slucaju.Moglo bi se desiti da te majstor koji rastavlja motor kosta vise nego radilica.Mislim rastavi -sastavi motor pa opet rastavi -sastavi itd.Ovaj koji kaze da se to moze napraviti nek ti napravi i nek ti da garanciju bar 1 god . iako mislim da od tog posla nema nista.Inace sve se moze napraviti ,samo je problem koliko ce trajati.Moglo bi se jos na kraju desiti da ti se traktor trese ko covjek kad ima groznicu.:icon_eyes:

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
našao sam rabljenu radilicu sa utezima i čovjek veli da ne treba brusiti pa što mi preporučate blok još nije rastavljen kompletno i mislim da nije oštečen pošto se to dogodilo prilikom paljenja traktora njega ču dati obradit jer mi malo slini antifriz i naravno glave tj.generalka pa su lamele loše štifti lageri capice i još dosta toga ni sam neznam uglavnom bit če veliki spisak dijelova :(doh):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ja bi ti preporučil da i tu radilicu daš prekontrolirati, a blok obavezno trnovati. Ako brusiš blok odozgo vodi računa da pikse idu u njega.

Najnoviji postovi

Na vrh