Ne znam koliko točno sati odradi(zupčanici su se razlokali u satu), ali mislim da ispod 1000rh nije sigurno jer ne radim samo ratarstvo... Dečki moji ja vama mogu reći da je Zetor majka. Otplatio se kod mene već 100 puta, a sve odradim s njim, jedino mu IMT 540 pomogne u bacanju gnojiva pred pripremu/oranje i to je to, sve ostalo on radi, oranje, tanjuranje, pripremu, sjetvu, prihranu, prskanje, kultivaciju, košnje itd... A cijene dijelova su smiješne, evo baš danas prepiksavam prednji most i sve čahure, ležajevi, semerinzi i ostalo pišljivih 1.000kn, a kod koege na Deutzu, 2 piksne za prednji most preko 3.500kn. pa ti gledaj...
Što se tiče temperature, ne znam. Moj je u početku imao problema, ali to je poznata priča jer sam od početka iznosio što se s njim dešava. U samom startu je traktor bio zapušten do zla boga, a kod mene radi i održava se, neke stvari preventivno, neke odradimo kad izdahnu kao npr prednji most sada. Samo velik utjecaj ima i Babo koji voli terat na silu pa se onda dese i gluposti... Moj je bio pun hrđe, a sada kod izmjene vodene pumpe i hladnjaka sam napunio blok solnom kiselinom i očistio 90% hrđe i kamenca, nisam imao problema sa temperaturom i u teškoj zemlji nije ulazio u zeleno polje na pokazivaču, osim kod pripreme teškom drljačom na 25°C+ i gonjenja u 4-oj. Onda je ulazio u zeleno, ali ne pretjerano.
Uglavnom, koliko god netko srao protiv Zetora, ja ne mogu jer kod mene stavno svašta odradi, a vjerujem da sam ga kupio novog da nebi imao 10% dosadašnjih ulaganja, koja su ionako za ovaj obim posla, čista nula. Ali na kraju dana sve se svodi na mazanje, provjeravanje i pravovremenu reakciju kod simptoma.