• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6340

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,968
Ma nije kad vidim njegov traktor kvarove pa sa zamislim.
Samo kod njega ostali se samo hvale i srame staviti
 

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,124
Mali, ja mislim da ni jedan Zetor na forumu ne radi toliko koliko radi od kolege Airbox-a.
Pa nije ni cudo sto se kvari, jedino sto se on ne srami to priznati.
 

Zetor 7245

Novi član
Tu od
7 Pro 2019
Poruka
7
Samo ti vozi IMTa i uzivaj ;). U mene zetor 7245 obrađivao 10tak hektara godisnje....Nikakav kvar,i mi mu na kraju uradimo generalku radi reda ;)
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,124
Sto ste mu onda radili generalku, ako nije bio nikakav kvar.
Vozim Imt-a, ali NE uzivam.
Radim s njim oko 20 jutara, kvari se, al sve pretezno sam popravljam.
I ja se nadam nekom Zetoru, ili bude 7745 ili 6340, ali tek za 2, 3 godine, sad imam vaznije troskove.
 

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,124
Gdje se u mojem postu vidi da se hvalim, napisao sam koliko radim, i nije mi lako bas.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Ivan, mislim da je Lakijev komentar išel Zetora ;)
 

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,968
Ja znam jednog isto šta falo tako 6340 a kad ore mora pazit na temperaturu.
A dao je 12000 eura
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Ja znam jednog isto šta falo tako 6340 a kad ore mora pazit na temperaturu.
A dao je 12000 eura
Znam i ja puno toga ali kad se jednom nekaj dogodi ili se događa ne mora biti da je svima tak. Možda je to izdvojeni slučaj ili je na tom traktoru kvar?
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Ne znam koliko točno sati odradi(zupčanici su se razlokali u satu), ali mislim da ispod 1000rh nije sigurno jer ne radim samo ratarstvo... Dečki moji ja vama mogu reći da je Zetor majka. Otplatio se kod mene već 100 puta, a sve odradim s njim, jedino mu IMT 540 pomogne u bacanju gnojiva pred pripremu/oranje i to je to, sve ostalo on radi, oranje, tanjuranje, pripremu, sjetvu, prihranu, prskanje, kultivaciju, košnje itd... A cijene dijelova su smiješne, evo baš danas prepiksavam prednji most i sve čahure, ležajevi, semerinzi i ostalo pišljivih 1.000kn, a kod koege na Deutzu, 2 piksne za prednji most preko 3.500kn. pa ti gledaj...

Što se tiče temperature, ne znam. Moj je u početku imao problema, ali to je poznata priča jer sam od početka iznosio što se s njim dešava. U samom startu je traktor bio zapušten do zla boga, a kod mene radi i održava se, neke stvari preventivno, neke odradimo kad izdahnu kao npr prednji most sada. Samo velik utjecaj ima i Babo koji voli terat na silu pa se onda dese i gluposti... Moj je bio pun hrđe, a sada kod izmjene vodene pumpe i hladnjaka sam napunio blok solnom kiselinom i očistio 90% hrđe i kamenca, nisam imao problema sa temperaturom i u teškoj zemlji nije ulazio u zeleno polje na pokazivaču, osim kod pripreme teškom drljačom na 25°C+ i gonjenja u 4-oj. Onda je ulazio u zeleno, ali ne pretjerano.

Uglavnom, koliko god netko srao protiv Zetora, ja ne mogu jer kod mene stavno svašta odradi, a vjerujem da sam ga kupio novog da nebi imao 10% dosadašnjih ulaganja, koja su ionako za ovaj obim posla, čista nula. Ali na kraju dana sve se svodi na mazanje, provjeravanje i pravovremenu reakciju kod simptoma.
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,421
Da si uzeo novog imao bi isto ulaganja. Tvoj i stariji su bili necemu, dok su novi tako tako. Nisam jos od nikog cuo da se usrecio, ni da je netko uzeo dva puta novog zetora. Svi promjene marku.

Ja bi rado jednog 4320 ali su mi preskupi. Zato bi dotjerao 4511 s novom kabinom i hidro volanom da bude malo udobniji.
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Ma mislim da sam ga kupio novog, ovaj trenutni.

A za nove zetore, pa ne znam... Naklonjen sam im, ali mislim da kod kupnje drugog ili ako bog da novog, neće pasti odabir na Zetora na žalost.
 

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,968
Ma znam ali dosta su oni onako precjenjeni.
Ima 6340 6000 ura pa teško pali ima svega.
Ali cijena mu nije u skladu s kvalitetom.
Najgore je kad te stroj izda u velikom poslu.
Neki dan sam gledo kod frenda forteru 6000 sati skoro niš nije radio.
Sad neke semeringe i to jesu skupi dijelovi ali je to već ozbiljan traktor za nešto veće
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,390
Airbox, a na koju marku možeš više računati kao (nekada) kvalitetnu? Svima je kvaliteta opala, dograđuje se samo šminka.
Nitko više ne hvali NH-a kak hvale starije FIAT-e, SDF je dno po kvaliteti, ali nije po cijenama dijelova. Claas brlja po svemu (jedan model im je Same Explorer), Fendt nema traktora s klasičnom getribom. Ostaje da još jedino Johnny i Valtra nekaj valjaju, ali nemaju baš manjih traktora..
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,842
Iskreno vjerujem da bilo koja marka traktora manje snage kao od kolege Airboxa sa tim satima rada godišnje ,bi se šarafalo ,tj bilo bi popravaka..to su ozbiljni sati rada i to uglavnom ljudi imaju duplo jače traktore za takav posao,a ovakvi poput njegovog zetora rade ono što radi njegov imt540.
Da ne dubioziram dalje,nisam zadrt što se marki tiče,ali svakako volim pogledati kad kolega nešto iznese(popravci,radovi,održavanje itd).
I svaka mu čast za to.
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,421
Ni novi john nije kao stari, kao i svi drugi traktori. Noviji fendtovi ni jedan ne dozivi 10000 sati da mu ne ode mjenjac ili motor...vecinom oboje...valtra nekoliko modela proizvodi u turskoj iako nas zastupnik tvrdi suprotno, novi nisu ni blijeda slika valmeta po kvaliteti. Svaki proizvođac ima nekoliko brendova, tvornica i razlicitih modela koji nemaju veze jedni s drugima. Kako kvalitetom tako i opremom.
Deutz iz njemacke nije za usporedbu sa rebrendiranim sameom iz italije kao ni holland iz britanije ili amerike sa onim iz italije.
 

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,673
Moj odradi 70sati god pa se raspada i crkava sve zivo i nezivo na njemu.
Smece zivo i zali boze para za njega dati.
Sad se nalazi u 3 dijela, kabina na podu, a 2700 sati.
Djelovi koliko god su jeftini ali i nevaljaju..kad za jedan indikator koji neispravan kupis izbijes 100 eura za zajebanciju zbog neispravnog dijela nema potrebe komentirati ista vise.
Krs.
 

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,124
Zetorboy, trga se kad ima vremena za to, da se on ne gasi danima nebi se imal kad strgati, heh.
Jbg, mozda si se bas na krivoga namjeril, ja kanim u skoroj buducnosti kupiti 6340 ili 7745, valjda ne budem tvoje srece.

Do tad trazim jednobraznog okretaca(da je barem 70 cm visok, hidraulicni ili mehanicki) za 539, ali to je nemoguca misija pronaci.
 

Najnoviji postovi

Na vrh