Jučer sve odfurano kod tokara, jer... Ima tu posla. Sve živo se pojelo. Piksna zadnjeg nosača puknula jer je nosač istrošen minimalno 3mm, Isto je i sa ovim dijelom iz kojega ide osovina kardana,(čak se na slici gore vidi kako je ojedeno) prednji nosač živnio kojih 2.5cm, piksna pojedena furt. Prednji nosač uzeo novi, ostatak dao tokaru na obradu, malo proštudirali šta ćemo napraviti i postigli dogovor, sad samo ako sve planirano uspije.
Inače, prednji most je prepiksan pred to što sam išao kupiti traktor jer je bio ubijen kažu. Dakle, zadnji nosač je već onda živio vjerojatno, a i prednji, samo se tokom eksploatacije kod mene još dodatne 4 godine to još više sve razlokalo. Svakako, sad planiram dovesti u tip top stanje prednji most.
Pa da pitam koja bi bila njabolja mast za mazati to, bakrena, obična litijska ili nešto treće? Primjetio sam da mi je sada sa savkodnevim mazanjem u zadnje vrijeme bilo potrebno dosta litijske, ali vjerojatno je dio i istiskan van dok se to sve klimusalo tokom rada.
Taman sada dok traktor stoji imam vremena se pozabaviti nosačima kabine, sranjem od struje na ventilaciji i sprovesti novu antenu za radio plus još neke sitnice.
BTW: da odgovorim na ZJ-evo pitanje šta mislim da su drugi išta bolji.
Pa iskreno i ne mslim, povremeno se krećem u društvu s ljudima koji rade po 100 - 200 - 300ha i nitko se baš nije urećio sa novim traktorima. Neki su krenuli sa Zetorima, neki s Torpedima, čak i IMT-ima pa sa starijim Fendt-ovima, Massey-ima, John Deere-ima i svi vele da su to još bili neki strojevi, ovo sve novo je picajzla mehanika, struja, glupi kvarovi koji zahtjevaju rastavljanje pola traktora da se prebrtvi neki sitni dihtung, pucanje kojekakvih stvari koje nebi trebale pucati, unutar garancije se šarafaju k'o Yugo i tako.
Ugl. mislim da bi svakakao probao na polovno, starije, a solidno pa makar morao uložiti i više para, jer mi se ne sviđaju baš priče koje slušam. Još bi se zadovoljio sa nekim Crystalom starim xD