• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6340

DinoRaksi

Član
Tu od
5 Sij 2020
Poruka
31
Sta kazete na paljenje temp je nekih - 5, jel ovo kao kad ne pe

Najveca dopustena 9600,masa praznog vozila 5600 i ja sam prvo mislio da sam se zeznio..

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Danas je sve moguće. Kolegi je za 6911 pisalo da ima 3500 kg. Nisam provjeravao jel to točno. Šta ti znači ono prvo napisano ?

DinoRaksi

Član
Tu od
5 Sij 2020
Poruka
31
Moj 6711 je 3200 tezak, ma htio sam video uplodat kak pali na minusu Al mi neda stranica, pa je ostalo napisano..

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Neki dan sam ugradio grijač u blok. Treba mu malo duže da ga ugrije oko sat vremena ali tople su glave, blok, u hladnjaku je topal antifriz. Jutros prije oranja sam ga priključio. Nije da pali ko ursus ali puno manje kašljuca nego prije.

DinoRaksi

Član
Tu od
5 Sij 2020
Poruka
31
Moji na minus 5 zakaslje 2 puta i onda onako probija i sastavi nakon par sekundi, dok 6711 bez spreja i tople vode nece ni cut, od kad smo promijenili boa pumpu nece palit kak treba, a prije toga palio ko mina, al vec je i kompresija slabija.

Eo ga ovako pali na minusu 5..

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Varaš se ide on 560 ide 30 ravnih a ursus je brži ali tema je zetor.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Ja peglam i pun gas 5. s uključenom prednjom vučom i nikad ništa. Tako smo ga dovezli i kući kada smo ga kupili jer se prednja vuča sama uključivala jer je ručica zahebavala.
Težina mu je cca 3600kg.

Samo ga tjeraj i ne štedi, nisi ga kupio da ga glancaš, nego da radi, mada su izgleda došli dani da se sve glanca, a radi kvo crv u kamenu...

Jeba te patak ja nekad orem 3. kada su uvjeti dobri, a tebi prebrzo orati 1...

Mada te razumijem jer smo i mi invalidi u početku krenuli 5. sporom orati, dok nismo skontali da je to mrcvarenje...

Ugl. Svak' radi kako on voli i želi i to se treba poštivati.

Puno sreće s mašinom, nek' te služi k'o mene moj hehe
Zato ti se i jesu poglodali kroneri na vuci.
Moj nemre ni 2 ici imam osjecaj da bude na pol puko kolko grabe kotaci i trese kabinu i sve..nesta mora otici.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
@Zetorboy, nisi upratio luftove na nosačima prednje vuče izgleda... Kut jede kronere, a ne snaga, da je snaga u pitanju podrobio bi ga u oranju sa blokadom diffa.

Ajd sad ovako teoretiziranje... Kakve veze ima kojom se brzinom okreće uključena prednja vuča? Kardan i prednji diff se svakako okreću neovisno dali je prednja vuča uključena ili ne, pogubno može biti jedino možda naglo blokiranje zadnjih kotača, ali vjerujem da ni onda nebi ništa specijano bilo.

A glede vožnje u 5. to se nekada desi kada mi već dopizdi na 746-om prolasku/okretanju po uvratinama ili putu u oranju, a imam navažanja 100m.

@Zetorboy opet
Ček' šta nisi ti svoju "kramu" prodao pa opet kupio? A toliko je loš traktor? Gori si nego birači HDZ-a... :eek: :p

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Da..prodao za dobre pare..gazda umro i za male ga kupio nazad..taman da platim popravke i gluposti koje sam iskesirao 😂

Posto je to zetor i opet je stao..trebam ga opet udat za isto da opet budem na 0 😂
To za vucu stoji..aj ima lufta i to..ali nevidim poantu imati upaljenu na asvaltu gdje se vozis vecom brzinom..gume se trose nepotrebno.sve trpi a nepotrebno

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Prednji pogon se ne bi smio koristiti na tvrdoj podlozi, znači na betonu ili asfaltu, naročito pri skretanju Na travi, polju nema veze u kojoj brzini.
Uostalom, mnogi traktori uključuju prednji pogon pri kočenju, na cesti, pri velikoj brzini.
dobro reče Airbox; geometrija izvan osi jede ripne na vratilima, a ne moment ili brzina.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
ak su gume ok, znaci ako su prijenosi piblizni, pri vecim brzinama kretanja se moze cuti brujanje zupcanka prednje vuce zbog neuskladjenosti 100%, ovisi koliko je prijenos uskladjen toliko ce trositi prednji pogon. Skretanje sa ukljucenim predjim pogonom na tvrdoj podlozi pogotovo pri vecim brzinama steti prednjoj vuci bez obzira na uskladjenost jer se ta uskladjenost remeti razliciti putanjama kretanja prednje i zadnje osovine. nezam imaju li traktori sa medju deferencijalom izmedju prednje i zadnje osovine da eliminira lose ucinke voznje pri okretanju na mjestu, specificno za rad sa prednjim utovariacem kad treba prednji pogon a istovremeno prijenosi nisu uskladjeni zbog duze putanje prednje osovine pri radu sa utovarivacem (npr utovar materijala u prikolicu). Znam da bi taj deferencijal orao imati mogucnost spere kad se vozi po ravnom da nebi bilo stalno ukljucivanje i iskljucvanje prednjeg pogona

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
U prometnim dozvolama često su navedeni netočni podatci, tak da je taj o masi isto vjerojatno netočan.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Nemoj se puno brinuti kad svejedno nemaš tog zetora 😂. Mene baš zanima šta bi rekla vaga.

DinoRaksi

Član
Tu od
5 Sij 2020
Poruka
31
Cim budem u prilici odvest cu ga na vagu jer i na onoj plocici u traktori pise 5600 kao i u prometnoj, hvala puno za informacije za prednju vucu..

Najnoviji postovi

Na vrh