Da u pravu si, i mislio sam na kandžu 4 i 5 brzine. Jer njemu su samo te dvije sinhronizirane.
koliko trosi u transportu i koja je tvoj godina?
Ako možeš, kupi traktor s kabinom na platformi (x011, x211). Kabina je puno tiša, i lakše se šalta s mjenjačem na podu.
Nisu sinkronizirane, samo je zupčanik 4-te stalno uzubljen, a 5-ta je direktna sa spojničke osovine. Kandža nema sinkronizaciju.
:scratch
Neznam šta je, majstor reče da su to sinhroni. Nalaze se samo na 4 i 5, na osovini su nosači a na njima su neki bronzani obručevi koji su nazubljeni poput zupčanika. Nisam ovo baš naj bolje objasnio al mogu sutra postaviti slike da se baš vidi dal su kandže il sinhroni. Vjerovatno su te kandže kako ti kažeš, ja samo govorim ono što je meni rekao majstor a i u trgovini kad sam tražio sinhrone niko me nije ispravio tako da su to za mene ostali sinhroni.
...
slažem se sa ovime gore napisanim samo znaj da oni što se tiče kvalitete nisu ni do koljena svojim predhodnicima
Ako ima brončane prstene, onda su sinkroni. Taj traktor je uvezen od nekud ili je kupljen novi u Jugoslaviji (ovo mi je malo vjerojatno)?
Ako je uvezen, moguće je, no za naše tržište nisu bili opremljeni sinkro mjenjačima. Ima li i preklopnik 540/1000rpm kardana? Jesu li možda zamijenjena mjesta 2. i 3. brzine?
Teško se s ovim složiti. Noviji motori su znatno dorađeni (iako izgledaju gotovo jednako). Dorađeniji su i mjenjači (bolje su posložene brzine, imaju brži rikverc, lakše se šaltaju), ergonomija im je znatno bolja itd.
Hoće li trajati 8 ili 10t h, svejedno je, jer su sadašnji dijelovi (koje moraš ugraditi u njih) jednako (ne)kvalitetni za obje serije.
neznam po čemu su dorađeniji niti manje troše,niti se manje kvare...a što se tiče nekih finesa poput kabine i ostale estetike to su stvarno milijun puta bolje napravili!
Je, do serije x211/45 je isti, tzv. "teški" prednji most. Serije x320/40 imaju Carraro prednji most s koaksijalnim pogonom i većim zakretom kotača.prednji pogon im isto nije isti ...
Napisal sam ti: lakše se šaltaju, imaju bolji odnose brzina, nezavisni kuplung je serijska oprema.
Na motoru: VT pumpa s centralnim podmazivanjem, motori veće zapremine (77xx i svi noviji tipovi), bolje kočnice (od serije 77xx, preko serije x320/40), nezavisna hidraulična pumpa i brzina 30km/h (za serije x320/40), invertor za određena tržišta...
Neko napisa da trosi ko i ursus, a jok, trosi vise i to podosta. Snage ima isto tako dosta vise.
Dobro ZJ kaze, mjenjac dole, bolje uskladjene brzine, brzi rikverc, tiša kabina, tako da nema smisla uzimat starije. Ali samo jedan problem, lagani naprijed, moj 7211 bez prednjih utega ništa nije teži od ursusa 360 s utezima, a osjetno jači motor i hidraulik.
Radio sam s njim i 2.8m sjetvospremačom, ide super, ali se vrti ko balerina na uvratini. Tako da moram pod obavezno stavit utege. Čak mi je i u oranju znao podić prednji kraj..
Neko napisa da trosi ko i ursus, a jok, trosi vise i to podosta. Snage ima isto tako dosta vise.
Dobro ZJ kaze, mjenjac dole, bolje uskladjene brzine, brzi rikverc, tiša kabina, tako da nema smisla uzimat starije. Ali samo jedan problem, lagani naprijed, moj 7211 bez prednjih utega ništa nije teži od ursusa 360 s utezima, a osjetno jači motor i hidraulik.
Radio sam s njim i 2.8m sjetvospremačom, ide super, ali se vrti ko balerina na uvratini. Tako da moram pod obavezno stavit utege. Čak mi je i u oranju znao podić prednji kraj..