• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 7245

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Hvala Muha znadem sto je to samo to ovdje zovu rascjepka ali znadem sto je,na balirci toga sranja ima ali to je 6-8mm ali budem sutra isao i nacu a ako nije poblem da mi one stvari pojasnis gore,osim klina znadem tu treba prednji trap i koljevka ici dolje kod tokara da piksu istokari i odma solje skinuti one da se mazalice ugrade gore i dolje na obe strane.To sve znadem a ako mozes da mi pojasnis ostalo sto sam naveo.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,928
Zrak neznam.
To kaj šteka kod motanja treba vidjeti da se nije podrobil ležaj na prednjem rukavcu.
Kočnice treba poštelati otraga ispod poklopca na onom šarafu ključ 19.
 

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Muha a cem sluze na kocnicama-papucicama popustis ih i mozes stelovati vijke ona 2 vijka na kljuc 13 ja sam danas pokusao dotegnuti i dobio sam vislju desnu kocnicu bolje vata od ljeve i onda opet popustim da izjednacim ljevu i desnu.Odem u sumu druknem ponekad bez veze kocnicu natovarim 5m bukve naravno bez zraka na prikolici jer ne znam zasto nazad zrak nedolazi na "sapu"spustam trecom sa prednjom vucom ukopcanom goni ga ali isto nekad druknem po kocnici ne drzim je i cujem cviljuga kocnica,neda vrag mira ugaasim da popustim nebi majka bozja osovinice popustila pokusam razdvojiti kocnice ljeva ide normalno desna skroz gore i visoka,ispusim dva cigara i popustimlagano i desna opet dodje u normalu sprem ljeve.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,752
Najvjerojatnije šteka neki cilindar. On bi trebao imati doboš kočnice, možda i unutarnji cilindar a za to treba skidati bočni reduktor, ako nije ni jedan vanjski. Možda glupo pitanje postavljam ali jesi li uključio kompresor za zračne kočnice ?
 

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Ne postavljas glupo pitanje samo ja sam krenuo sa ciste nule prije 25 godina nije mi ni otac ni djed nista ostavio,naravno da jesam jer prednji kardan mi radi preko kompresora kad mi treba a tako i kad prikolicu kacim sapu stavljam,jednostavno volim kad koci pa trebalo ili ne.Uglavnom nisam imao vremena cackati da vidim zasto ne dolazi nazad zrak u sapu,cim ovo malo propukne od posla pogledacu.Nije mi sad do serafanja a imam i druga dva traktora ali eto jednostavno zelim da sve bude cakum pakum a ne vamo caval tamo zica onamo neki lim udara zuji bruji pola toga neradi otpao siber bocna stakla se zatvaraju vrata sklogucu ispod sjedala drveni kloc i tako to.Kocnice vataju na parove razbrojs a kao sivonja moras da stiskas da nesto koci to kod mene nema..Inace to mala cesto vozi i zena mene je sad korona prikovala i nastojim sto vise da napravim gdje je teze posla,ona sutra sjede i treba zakociti a ja sam imam vise kila nego njih dvije zajedno ma sto ce one jadne tome i onako rade kao robijasi jos da ovo sto sam naveo ne valja onda nek nesjedaju u njega ostati mi djeca sirota onda samo pistolj sam sebi u celo mogu.Ionako znaju sve o gedorama,sauberima,dihtunzima,crevima vaki naki kljuc nego o serpama ali nuzda zakon mjenja a i ja cu se povuci ubrzo skroz kuci pa ce biti lakse puuuno.
 

_Miki_

Novi član
Tu od
1 Lip 2020
Poruka
1
Planiram uskoro da kupim Zetora 7245,pa me zanima kakav je sa potrošnjom,mjenjačem,motorom? Uopšteno kakav je Zetor 7245 . :)
 

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,363
Da si maaalo prolistao našao bi temu...
 

Ado0218

Novi član
Tu od
4 Svi 2020
Poruka
6
Pozdrav svima, imam problem sa zetorom kod paljenja traktor malo vergla dok upali potom radi par sekundi i sam se gasi sta bi mu moglo bit hvala unaprijed
 

Ado0218

Novi član
Tu od
4 Svi 2020
Poruka
6
Pregledano je sve sto se tice dovoda ,crijeva su uredno zamjenjena nigdje ne vuce zrak, zamjenjena je i ac pumpa al sam bez ideje trenutno svaka pomoc bi dobro dosla

Da jos dodam prepakovan je pomocni cilindar volana jer je bio tezi volan kad je sve sklopljeno i dosuto novo ulje volan je skoro pa nemoguce motati
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,752
Volan se inače teško mora na mjestu. Nije to hidraulični volan pa da ga motaš na mjestu malim prstom. Ako si dirao šta oko goriva da nisi nepovratni ventil stavio na krivo mjesto ? Meni se prije par dana nešta takvog dešavalo na ursusu.
 

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Alnaser za Zetor koji kupiti,nije bitna cijena nego koliko zuba i kw da to radi.
 

Porčić17

Novi član
Tu od
21 Sij 2020
Poruka
7
Pozdrav svim clanovima foruma...
Imam problem na zetoru 7245.
Motor je generalno urađen. Poslije tog mi je poceo izbacivat vodu van na hladnjak(kiler). I podize temperaturu. Do cega bi moglo biti. Svaki komentar ce mi mnogo pomoc.
HVALA
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,752
Nek me ispravi neko tko zna više ali ja bi prvo pogledao da nije malo previše silikona stavljeno na spoj cijevi vode i glave. Termostat ima ?
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Ak je stavljan silikon onda to nije radil majstor, silkon se koristi za fuge u kupaonici, u mehanici nikad nigdje.
Ali ak je generalka onda je vjerovatno novi termostat. Ali pitanje je kaj to nije majstor ispital prije nego dođe mušterija po traktor? Složil motor i zval, evo traktor gotov a prije se nije niš isprobalo? Nemoguće.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,752
Silikon koristi svatko i svugdje. Ja ga baš nevolim stavljati osim ako nema izbora. Nisam neki majstor da nebi bilo zabune. Meni su na zetoru čak i dihtunzi glave bili poljepljeni tim crvenim silikonom. Na spoj cijevi vode i glave je bilo silikona natrpano da je jedva ostala neka rupica da voda može cirkulirati. Tak da, stvarnost je jedno a ono šta je ispravno je sasvim nešta drugo.
 

Najnoviji postovi

Na vrh