• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
hah,to znam,zanima me širina.
pretpostavljam zadnje 16.9 a prednje?
izgledaju mi prednje dosta široke naprema zadnjima.
zanima me to oko guma,jer trebao bih ja na svojem mjenjati ,a neznam ni sam na koju bi se kombinaciju odlucio.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Evo federa za zadnje poluge 25kn komad hvala kolegi @turopoljcu na savjetu.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
ali zato svako jutro kad se tenkira,prebriše se krpom :eek::

ovo se cijeni! :icon_thumright:

sta to sijes? zelena gnojidba?
vjerujem da nije drljaci lako.. a sta zeko kaze?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ova ideja sa oprugama mi se mnogo sviđa. Ide mi jako na živce kad vozim traktor bez priključka, a poluge udaraju po gumama, pogotovo kad vozim po lošim lenijama. A ovo ne bi morao skidati, moglo bi se kvačiti bez problema.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
hah,to znam,zanima me širina.
pretpostavljam zadnje 16.9 a prednje?
izgledaju mi prednje dosta široke naprema zadnjima.
zanima me to oko guma,jer trebao bih ja na svojem mjenjati ,a neznam ni sam na koju bi se kombinaciju odlucio.

Prednje 13,6R24, a zadnje 16,9R34. Možda prednje izgledaju šire ,ali kad traktor stane ravno vidi se da su zadnje dosta šire...

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
ravnao sam neku livadu sa RD sto sam zeznuo za sijena,pa sam isao probat dali ce ici na ovo podrivano i tanjurano strniste,bez oranja.
malo zeza slama sijacicu ali ide to.
za sad jos uvijek zob za probu,inace ceka me perko u poljoapoteci ali nikako da odem po to,sram me moze biti. cekam kakv pljusam da sijem.
drljaca je ok,malo ova prednja daska gura previse,hah.
ha zeko ide sasvim OK! 2,5 metra i 95 ks,to mora ici! jos koja kila naprijed mu nebi bila visak... :icon_blackeye:

oficir
to se rijesava spagom od bala :icon_super:

@zetorproxima90
tako znaci,kod mene su zadnje 16.9 a prednja 12.4 zato mi izgledaju tvoje prednje sire kad i jesu,hah,hvala na informaciji ;)

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
oficir
to se rijesava spagom od bala :icon_super:
@zetorproxima90
tako znaci,kod mene su zadnje 16.9 a prednja 12.4 zato mi izgledaju tvoje prednje sire kad i jesu,hah,hvala na informaciji ;)[/QUOTE]

Ja sam tu oprugu skinuo na proximi jer mi uopće ne treba jer su kod mene drugačiji španeri tako da poluge ne idu prema van i ništa ne zapinje :)

Jesu kod tebe gume iste visine kao i kod mene?

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
također imam takve španere na 9540 da mi to ne treba :icon_super:
bolje nabavit takve spanere nego te federe...
ne,moje su zadnje 38 coli a prednje 24.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da al fora je u tome da nema diranja ni skidanja kad se nesto prikapca a ni kad nema nista prikopcano,nema lupanja i dosadnog otkapcanja i vezanja lanca ili spage.:icon_e_wink:

dmatkovic96

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
163
Ovak, gume su mijenjane prednje, zadnje su još jako dobre, sigurno na nekih 70ak%, stavili smo mitas 320/85*24 radijalne,to je kad računam nešto malo šire od 12.4*24. Svakak sam si kombinirao, htio sam stavit 13.6/24 zbog utovarivača kao što ima susjed na proximi, ali ispalo je da to nije baš samo tak, za nove felge tj. samo obruče još bi i pristao dati novce, ali zvao sam u servis i rekli su mi da bi morao mjenjati i zupčanike u getribi od prve vuče zbog tih guma, a to bi koštalo još nekih 1000kn i nači majstora da mi to raskapa onda sam izgubio volju od toga pa neka bude tako kak je.
Dino brat mi rekao da si pričao s njim, a mogao bi se javiti pa navratit malo :)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ovak, gume su mijenjane prednje, zadnje su još jako dobre, sigurno na nekih 70ak%, stavili smo mitas 320/85*24 radijalne,to je kad računam nešto malo šire od 12.4*24. Svakak sam si kombinirao, htio sam stavit 13.6/24 zbog utovarivača kao što ima susjed na proximi, ali ispalo je da to nije baš samo tak, za nove felge tj. samo obruče još bi i pristao dati novce, ali zvao sam u servis i rekli su mi da bi morao mjenjati i zupčanike u getribi od prve vuče zbog tih guma, a to bi koštalo još nekih 1000kn i nači majstora da mi to raskapa onda sam izgubio volju od toga pa neka bude tako kak je.
Dino brat mi rekao da si pričao s njim, a mogao bi se javiti pa navratit malo :)

Ma koje su to gluposti....samo da si uzeo širinu 340 (13.6), visina ostaje ista 85, ja nikako nevjerujem i nerazumijem te ljude u tim servisima, točno vuče na to da samo jedva čekaju da ih netko nazove koga oni smatraju "neukim" (ne mislim na tebe nego mislim opčenito) pa da mu prodaju priču o tome da se moraju obruči felge i zupčanici mjenjati, ma to je definitivno glupost.
Po nekoj jasnoj logici, ako visina gume ostaje ista ne mjenja se apsolutno nošta, a širina gume bi išla i na ove postoječe bez ikakvih problema, nevjerojatno mi je to i dalje, nemrem vjerovati da su to rekli.
No sad, kaj je tu je...

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
Ma koje su to gluposti....samo da si uzeo širinu 340 (13.6), visina ostaje ista 85, ja nikako nevjerujem i nerazumijem te ljude u tim servisima, točno vuče na to da samo jedva čekaju da ih netko nazove koga oni smatraju "neukim" (ne mislim na tebe nego mislim opčenito) pa da mu prodaju priču o tome da se moraju obruči felge i zupčanici mjenjati, ma to je definitivno glupost.
Po nekoj jasnoj logici, ako visina gume ostaje ista ne mjenja se apsolutno nošta, a širina gume bi išla i na ove postoječe bez ikakvih problema, nevjerojatno mi je to i dalje, nemrem vjerovati da su to rekli.
No sad, kaj je tu je...
e kolega,moram te ipak ispraviti...
...naime...340/85 je jednako 13.6 a to je sasvim druga dimenzija i za nju treba sve ono gore navedeno što su kolegi rekli u servisu...za radialnu gumu(istovjetnu dijagonalnoj 12.4) idu dimenzije 320/85R 24 kakve su i stavili gore,a mogli su staviti i još daleko šire i to ove dimenzije: -360/70R 24
-420/65R 24
ali onda to nikak ne zgleda u odnosu na zadnje,jer bi ove najšire bile šire od zadnjih...znači trebalo bi mjenjati i zadnje da pašu k prvima,a to sve skupa koštaaaaaaaa...

Posljednje uređivanje:

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Evo federa za zadnje poluge 25kn komad hvala kolegi @turopoljcu na savjetu.

25 kn,a l su te oženili hehehe.. ja sam plačao po 15, a našao sam i po 8 kn komad

Posljednje uređivanje od moderatora:

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
jedini i sigurni način da se vidi kud nestaje gorivo iz sistema i odkud zrak u njemu je spojiti sve na crijeva ko od infuzije heheh

Posljednje uređivanje:

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
vraćao je gorivo sa ac pumpe u rezervar, točno se vidi kak mjehurići putuju i kak se crijevo prazni.. ugradnja nepovratnog ventila na dovod goriva odma iza rezervara...sto i jedna kobinacija probavana, i niš dok nisam vidio na oko šta se zapravo dešavalo cijelo vrijeme. samo mi ni sad nije jasno zašto je to radio

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ja sam imal nepovratni pa je nakon 15dana opet pocel zezat.
Kak je prije bez problema palil bez nepovratnih.
Ak vraca iz ac pumpe to moze biti da ne dihta kod pvp pumpe jer nakon 10sekundi verglanja upali,to je taman da se vrati gorivo od pvp do filtera.

marko kt

Član
Tu od
15 Kol 2013
Poruka
159
nije vam lose jos i ugradit na crijevo prije nepovratnog ventila univerzalni filter goriva onaj prozirni sta dode 15kn.jel oce se nekad desit da se u pp ventilu zaustavi malo smeca i odma gumica ne sjedne u ventilu i nema nikakve koristi od njega onda.slicnih problema sam imo ja samo na mf-u i otkak sam stavio predfilter nikakvih problema,a i proziran je pa vidim kad se napuni smeca ...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
A čemu onda čaša i sito na AC služi?
I kaj je to pp ventil?

marko kt

Član
Tu od
15 Kol 2013
Poruka
159
protu povratni ili kako netko kaze nepovratni ventil.ali ja sam stavio prije ventila filter a sito na ac pumpi je vec poslje.kod mene tak funkcionira jel kad sam rastavio ventil bilo je smeca i onda ona mala opruga nemoze stisnut gumicu da sprijeci povrat goriva,kad sam stavio predfilter problem rijesen....

Najnoviji postovi

Na vrh