Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Takve kotače imam doma još od 5011,sviđa mi se cijeli traktor,čak bih mu oprostil i prednji pogon...
Budemo ga otišli pogledati jedan dan,ipak ne vjerujem slikama...
Ma sve opcije su još uvijek otvorene,ali u ovog sam se zaljubil...
Radije bih da ima običnu prednju osovinu s amortizerima,ali dobro je i ovako... 3321 ili 4321 bih odmah kupio,ali to su rijetki traktori kod nas.
Nije 5245 tako trom,a i ne bih ga koristio za tractorpulling...
Dobro ti si u ravnu pa bi ti bio koliko toliko ok.. ali bude ti mali ajnslag. Inače kod mene na Z6245 je slična prednja vuca i prezadovoljan sam ajnslagom nasprem proxime koja ima cararro prednji most..
Zetorproxima90
6245,7245,7745 imaju mali ajnšlag
5245 Je krači i ima par stupnjeva veči ajnšlag.
A cararro most ima super ajnšlag i ovi stari se nemogu mjerit s njim.
Zetorproxima90
6245,7245,7745 imaju mali ajnšlag
5245 Je krači i ima par stupnjeva veči ajnšlag.
A cararro most ima super ajnšlag i ovi stari se nemogu mjerit s njim.
E Milane,ti možda voziš te dvije vrste zetora koje si naveo,al baš neznaš puno o njima i nemaš osječaj za neke stvari...
62-72-7745 Imaju krug okreta 1m veči od 5245.
A proxima ima još manji krug okreta od 5245...zbog carraro mosta.
Tak da si ti pomotal lončiče malo ili malo više.:icon_pai:
Pošto vidim da je tema okretanje imam jedno pitanje.
Imam zetor 4340 sa prednjim cararo mostom,pa me zanima dali mogu one graničnike zavidti toliko da mi gume ne diraju u blok motora,na šta treba paziti?
Dali smeta zglobovima unutar mosta,i cilindrima koji okreću kotače?
Traktor je bio kupljen novi,i ništa nije bilo dirano,ali mi se čini da bi se moglo još malo povećati okret
Hvala:icon_kidra:
Ja sam baš pitao kolegu koji ima 7340 u vezi tih graničnika,on ih je složio da se kotači okrenu koliko god ide,,a da ne zapinju o motor,i s tim da još ima naprijed uske gume,mislim da devetke...
Kaže da ima tako 7 godina,i nije bilo nikakvih problema,a traktor puno radi...
Dečki, nemojte pretjerivati s anšlagom. Preveliki anšlag je veliki problem za pogonski sklop dok je uključen prednji pogon, pogotovo s opterećenim prednjim krajem.
Čim je traktor dulji, problem je izraženiji.
Nemoj povećavati zakret kotača na Proximi. Nije to mali traktor da ga moraš okrenuti na 3 metra.